Pressreleases

Обявени са условията и документите за кандидатстване за Награда EMPOWER

Thursday, 25 February 2010
През януари стартира конкурс за Наградата Empower за изключителни млади предприемачи. Инициативата се осъществява от фондация Empower United със съдействието на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

Общите условия и документите за участие в най-голямото национално състезание за бизнес идеи на млади хора, са вече достъпни на сайта на фондация Empower United – www.empower.bg.

Конкурсът е отворен за всички, които отговарят на следните критерии:
  • Физически лица, които са български граждани на възраст от 18 до 35 години.
  • Имат идеи за иновативни проекти, които допринасят за положителна промяна в обществото.
  • Желаят да стартират или имат стартиращи компании – нови бизнес идеи или фирми, регистрирани преди не повече от една година, считано към момента на подаване на бизнес плана - между 1 май и 1 юни 2010 година.
До май 2010 участниците, които имат желание да научат повече за предприемачеството могат да участват в откритите обучителни месечни семинари с гост лектори изявени бизнес лидери и експерти. Семинарите ще помогнат на младите предприемачи да структурират своите идеи и да ги оформят в бизнес план. На тези събития ще се проведат дискусии на теми като финансиране, сформиране на екип, ефективен маркетинг и продажби, и други теми, които ще помогнат на участниците при подготвянето на бизнес плановете за конкурса. Крайният срок за подаване на кандидатурите е 1 юни 2010 г.

Бизнес плановете ще преминат през три кръга на оценка от жури от успели предприемачи и професионалисти. Първата награда в конкурса е в размер на 100 000 лева. В допълнение към нея, победителите ще имат възможност да се възползват от практически съвети от страна на опитни професионалисти при реализация на проектите. Ще има награди и за класиралите се на второ и трето място, както и зелена награда.

Наградата ЕMPOWER е наследник на най-добрите практики на наградата "Най-добър млад предприемач", организирана от Българо-американския инвестиционен фонд в продължение на 13 години. Програмата се провежда с подкрепата на Фондация Моторола, Си Ем Ес Камерън Маккена, AES (Ей И Ес) и Екобулпак.

Организационни партньори на Наградата Empower са JobTiger, Центъра за предприемачество и управленско развитие (СЕЕD), Асоциацията за подпомагане на академичната общност (АПАО), и Маркетор. Медийни партньори на инициативата са вестник Дневник, Дневник.бг, Дир.бг и телевизия EBF.

Empower United е нестопанска организация, чиято мисия е да създава възможности за българските граждани и компании да реализират пълния си потенциал. Тя обединява съмишленици с богат опит и фокус върху най-добрите световни практики и новаторски методи в полза развитието на лидерските и предприемачески умения и професионалната квалификация в България.

За повече информация, моля обърнете се към:
Ася Асенова, Empower United, tel. +359 2 8194577, e-mail: office@empower.bg.
Back
ITCD 2024 Employers
Zaplatomer Banner