Информация за пресата

Осмото издание на Форум "Кариери — Добра Кариера, Добър Живот" стартира в София

сряда, 18 март 2009
Независимо от затруднената икономическа ситуация, в софийското издание на Форума, участват 85 фирми от цялата страна

Тази година, независимо от затруднената икономическа ситуация, в софийското издание на Форум "Кариери 2009 – Добра Кариера, Добър Живот", участват 85 фирми от цялата страна, а общо за всички градове до момента участието си са потвърдили над 110 фирми. Това означава спад по-малко от 15% спрямо интересът на работодателите през миналата година и показва, че сериозният бизнес, независимо от временните трудности, планира бъдещето си, мисли за осигуряване на приемствеността във фирмите, като продължава да дава шанс за работа и стаж на младите хора.

Осмото издание на Форум "Кариери" стартира днес, 18 март 2009 г., в Националния дворец на културата в София. В официалното откриване взеха участие министърът на държавната администрация и административната реформа - Николай Василев, управителят на JobTiger - Светлозар Петров и изпълнителният директор на "Нестле България" АД - Антонис Кандзелис. Те пожелаха успех и все по-добри възможности за развитие и професионална реализация на младите специалисти.

Кариери 2009 - откриване на 18.03.2009

Форум "Кариери 2009 – Добра Кариера, Добър Живот" за поредна година е мястото, където се срещат работодатели, млади специалисти и студенти. Тази година форумът ще се проведе в 9 града, като новият университетски център, в който младежите ще се срещнат с бъдещите си работодатели е Бургас. Миналата година от посредничеството на "Кариери" са се възползвали близо 18 500 млади хора, а за всички издания на Форума от неговото създаване досега дните на кариерата са били посетени от общо около 90 000 студенти и млади специалисти от цялата страна.

За осма поредна година работодатели от цялата страна ще се срещнат със студенти и абсолвенти, търсещи работа и ще представят пред тях своите стажантски програми и свободни работни места. Младежите ще получат информация за условията и изискванията на фирмите за наемане на работа и ще имат възможност да изберат най-доброто място за себе си, анализирайки своите умения и желания за професионална реализация. Форумът си поставя за цел да открива нови възможности за работа на студентите и младите специалисти и да подпомага българските работодатели в усилието им да открият подходящи кандидати за стажантските си програми и свободните работни места.

За пореден път и през 2009 година, отдела за подбор на персонал на JobTiger – TigerSelect, ще участва със свой щанд във всички градове, които "Кариери 2009 – Добра Кариера, Добър Живот" ще посети. TigerSelect е уникална услуга, която обединява традиционните методи на онлайн и офлайн подбора с използването на възможностите на социалните мрежи чрез системата от независими мобилни консултанти, работещи за него.

Министерството на държавната администрация и административната реформа традиционно участва не само като съорганизатор, но и със собствен щанд, представящ възможностите за работа и стаж в държавната администрация. От 2002 г. досега по програмата за студентски стаж, представяна по време на Форума, са се възползвали общо 1146 млади хора. Освен традиционните неплатени стажове, МДААР за втора поредна година ще финансира 70 стажантски позиции за платени двумесечни стажове в различни институции. На щанда на МДААР експертите от министерството ще дават и практически съвети на младите хора как да се подготвят за участие в конкурси за работа в администрацията, къде да намерят необходимата информация за обявените свободни позиции, какви са предимствата на това да работиш в публичния сектор, какви са възможностите за кариерно развитие.

Като генерален спонсор на Форума за шеста поредна година и през 2009 г. "Нестле България" АД ще включи студенти и абсолвенти от цялата страна в стажантската си програма. През 2008 година 38 младежи от всички специалности започнаха професионалното си развитие в "Нестле България", като 21 от тях бяха на летен стаж в компанията. Младите хора се запознаха отблизо с работата в отдели "Маркетинг", "Продажби", "НЕСТЛЕ Professional", "Логистика и снабдяване", "Фабрика", "Човешки ресурси" и "Детско хранене". 22 от младежите, които са били на стаж в "Нестле България" през цялата 2008 г., в момента са служители на компанията. Повече от 12 години "Нестле България" АД развива стажантски програми и осигурява професионално обучение и развитие на своите служители. Към днешна дата броят на служителите на Нестле в България надхвърля 2000 души.

Подробна информация за условията за участие във форума, списък на участващите фирми и организации, както и обявените от тях позиции и стажантски програми може да откриете в сайта на "ДжобТайгър" (www.JobTiger.bg). Допълнителна информация може да получите и от екипа на "ДжобТайгър" (тел.: 02/ 491 80 20/21/23 и e-mail office@jobtiger.bg).
Назад
ITCD 2024 Employers
Zaplatomer Banner