Информация за пресата

Отзвук от "Дни на кариерата 2009" в Технически университет - София

сряда, 04 ноември 2009
Вече приключват станалите традиционни "Дни на кариерата 2009" на Технически университет.

Какво бе по-различното тази година? На първо място най-важното – активността на студентите бе на много високо ниво. Вместо ние да ги каним на щанда ни и да "разчупваме леда" с провокативни въпроси, свързани с кариерата им, напротив, всичко се случваше от самосебе си. Студентите сами се спираха, бяха подготвени – повечето от тях знаеха нуждите си, позициите, към които проявяват интерес, идваха с автобиографиите си и конкретни въпроси. Първите и-мейли с автобиографии бяха получени още през деня по време на първия ден от форума.

Нямаше как да не се долови и тревогата сред студентите – нерядко те споделяха как все повече им се налага да правят компромиси по отношение на работата – кандидатстват по позиции, които не са първо желание за тях. Често срещан беше въпросът кога "нещата" отново ще се нормализират и, разбира се, дали скоро ще има повече стажантски програми. Нямаше ги традиционните закачки към представителите на различните компании от типа "Вие с какво се занимавате?". Вместо това, студентите се интересуваха по-скоро какво могат да направят, така че да увеличат конкурентоспособността си, как да подобрят своите документи за кандидатстване, питаха за настоящите тенденции в различните браншове, към които са се насочили.

При всички положения можем да приемем, че в крайна сметка заинтересоваността, която младите специалисти проявяват в момента по отношение на кариерата, е първа предпоставка за по-добрата им реализация и това се долови отчетливо.
Назад
ITCD 2024 Employers
Zaplatomer Banner