Pressreleases

Първото издание на Bulgarian - Japanese Tech Job Fair & Forum влиза в програмата на Дни на кариерата: ИТ, Комуникации и Аутсорсинг 2023 на 14 октомври в София

Wednesday, 11 October 2023
 

За финал - състезание по програмиране с голяма награда – двупосочен билет до Япония

На 14 октомври в столичния хотел Маринела по традиция ще се проведе  Дни на кариерата: ИТ, Комуникации и Аутсорсинг, който тази година има специален кът на японската икономика. В него ще вземат участие 11 японски компании, които са в търсене на ИТ таланти. Повечето от компаниите в този кът са работодатели, които нямат представителство в България и не присъстват на българския пазар.

Всички фирми изложители, част от основното събитие Дни на кариерата: ИТ, Комуникации и Аутсорсинг, ще се представят пред аудиторията в зала „София Гранд“.

Програма на Bulgarian - Japanese Tech Job Fair & Forum

В зала „Киото“ ще се проведе конференция, в рамките на която всички 11 японски компании ще се представят с кратки презентации. Целта на тези представяния е посетителите да могат да се запознаят с компаниите, тяхната основна дейност, фирмена култура и ценности. Посетителите ще могат да научат повече за възможностите за развитие и процесът на кандидатстване. Всички посетители ще могат да зададат своите въпроси към компаниите и на техните щандове в зала „София Гранд“ през целия ден.

Програмата предвижда и панелна дискусия за пазара на труда в Япония. Как работодателите и кандидатите се свързват е ключов аспект на пазара на труда. Конференцията ще обхване теми като „Особености на японската работна култура“ и „Как да започнеш работа за японска компания?“. Панелистите в дискусията са представители на образованието и бизнеса. Г-н Боян Жеков е преподавател в катедра Компютърни науки на УниБИТ и ръководител на магистърски програми „Софтуерно инженерство“, „Киберсигурност и цифрова криминалистика“ и „Анализ и управление на данни/Data Science”. Увлечението му по японската култура го е довела до председателство на клуб Нихон Томоно Кай - „Приятели на Япония в България“, общност на над 40 български образователни, културни и спортни организации и българи, свързани с Япония. Г-н Юлиан Баджан е Director Development Services в SEGA, пословично известната компания за разработка на игри. Адриана Бейли е Country manager за България на Hitachi Solutions Europe. Г-н Юта Араи е основател на японската компания simpleasy Inc., която ще бъде и сред изложителите в зала „София Гранд“. Работният език на конферентната част ще бъде английски.

За финал на конферентната част в рамките на 15 минути ще се проведе състезание по програмиране. Победителят ще спечели награда от
JobTiger - двупосочен билет до Япония, а желаещите да се включат трябва да се регистрират
тук!

Официалното откриване на Дни на кариерата: ИТ, комуникации и аутсорсинг е в 10:00 часа.  В 11:00 часа ще бъде даден официален старт и на Bulgarian - Japanese Tech Job Fair & Forum. На него ще присъстват:

·         Негово Превъзходителство г-н Нарахира Хироши, Посланик на Япония в България

·         Г-н Мицуо Токива, Заместник генерален директор на Бюрото за търговско и икономическо сътрудничество към Министерство на икономиката, търговията и индустрията на Япония.

Конферетната част на първото издание на Bulgarian - Japanese Tech Job Fair & Forum ще продължи до 14:00 часа. Победителят в състезанието ще бъде награден в 14:30 часа. Софийското издание на Дни на кариерата - ИТ, Комуникации и Аутсорсинг ще продължи до 18:00 часа.

Напомняме, че Дни на кариерата – ИТ, Комуникации и Аутсорсинг е със свободен вход за посетители, но е необходима предварителна регистрация.

За регистрация, както и за подробности за програмата, изложителите на форума и други детайли за провеждането му – посетете сайта на събитието: https://careerdays.bg/bg/it-careerdays

Събитието се организира от компанията за комплексни HR услуги JobTiger. Иновативният кът на японската икономика се организира съвместно с Mynavi Corporation и Министерство на икономиката на Япония (Japanese Ministry of Economy, Trade and Industry (METI)).

Златен спонсор на събитието е ABAWork in Austria.

Бронзови спонсори на събитието: Strypes, Siemens, interop.io

 

За организатора:

JobTiger стартира като първия кариерен сайт в България, създаден през 2000 г. След повече от 20 години работа компанията се разви като първата в България, предлагаща комплексно HR обслужване на клиентите си с международни опит и ноу-хау. Вече има над 30 000 клиенти - работодатели и работи с повече от 325 000 кандидати за работа. През годините компанията разви дейността си в посока изграждане на утвърдена HR агенция с иновативен и икономически ефективен подход.

Компанията е най-големият организатор на кариерни събития в страната.

Back
NCD2024 Banner
Zaplatomer Banner