Информация за пресата

Победителите в конкурса за Награда EMPOWER ще бъдат избрани на 1-ви ноември

понеделник, 18 октомври 2010
Седем проекта се борят за награден фонд от над 200 000 лева
 
На 1-ви ноември, Денят на народните будители, на специална церемония в столичния "Sofia Live Club" ще бъдат оповестени победителите в най-големия конкурс за млади предприемачи в България "Награда EMPOWER за изключителни млади предприемачи".
 
По-рано през деня, най-добрите седем бизнес плана ще бъдат оценени от финалното жури, което се състои от управителите на водещи организации, партньори на конкурса и висши представители на държавната администрация и американското посолство.

Общият брой получени документи за стартиране на нов бизнес – 191 беше рекорден и надвишаваше многократно очакванията на организаторите. През лятото на 2010 всяка от допуснатите за участие в конкурса предприемаческа идея беше разгледана от двама независими съдии, експерти в оценяването на бизнес планове. След приключването на първия етап най-добрите 20 кандидатури бяха подложени на втора оценка от други двама независими експерта.

Най-високо оценените седем млади предприемачи, заедно със своите бизнес екипи, са поканени да представят идеите си пред финалното жури, което има задачата да разпредели наградния фонд от повече от 200 000 лева, както следва: 100 000 лева първа награда, 60 000 лева втора награда, 40 000 лева за третото място и специална "Зелена награда".

"Мисля, че това състезание е доказателство за невероятния предприемачески дух на младите българи", сподели Томас Хигинс, председател на Фондация Empower United. "В България има таланти, които имат добри идеи и се нуждаят единствено от финансиране, за да започнат да развиват собствен бизнес, а всички знаем колко важно е това за задвижването на икономиката в този кризисен период", допълни още той.

Конкурсът "Награда Empower за изключителни млади предприемачи" е инициатива на Фондация Empower United, а партньори в начинанието са едни от най-големите компании, лидери в своите бизнес сектори. Програмата се осъществява със съдействието на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма и с подкрепата на една от водещите банки в България - Societe Generale Експресбанк.

Инициативата се организира в партньорство и с Фондация Моторола – специално създадена неправителствена организация за осъществяване на благотворителни инициативи и филантропия, CMS - една от водещите правни и счетоводни кантори в Европа, AES (Ей И Ес) - една от най-големите енергийни компании в света, Adecco и ЕКОБУЛПАК. Конкурс "Награда EMPOWER за изключителни млади предприемачи" се провежда с щедрата подкрепа на американския народ чрез Американската агенция за международно развитие (ААМР).

Организационни партньори на конкурса са JobTiger - водещата българска компания за решения в областта на човешките ресурси, Центърът за предприемачество и управленско развитие (CEED) и Асоциацията за подпомагане на академичната общност (АПАО).
Програмата се организира с медийното партньорство на Нова телевизия, вестниците "Капитал", "Дневник", онлайн изданието Дневник.БГ, онлайн портала dir.bg, "Радио1" и икономическа телевизия "EBF".

За повече информация:
Радослав Цонов, Empower United - radoslav.tsonov@empower.bg, +359 2/ 819 45 74
Анка Костова, Societe Generale Експресбанк, anka.kostova@socgen.com, +359 2/ 937 06 33
Назад
ITCD 2024 Employers
Zaplatomer Banner