Информация за пресата

Предприемаческа академия на Изи Кредит и Нов български университет ще подготвя фирмени мениджъри

четвъртък, 25 април 2013
NDK 2013
 
 
Курсовете ще се водят от водещи университетски преподаватели и топ мениджъри на Изи Кредит, а отличниците ще получават предложения за работа
 
Една от най-успешно развиващите се финансови институции в Източна Европа – Изи Кредит и едно от най-добрите висши училища в България – Нов български университет (НБУ), основаха Предприемаческа академия, в която ще се подготвят фирмени мениджъри. Академията е отворена както за студенти и все още стартиращи своя професионален път млади хора, така и за всеки, който търси развитие, израстване в кариерата или просто желае да промени своя професионален път в нова и по-добра посока.

Академията ще стартира дейност в края на месец май. В програмата са заложени основни курсове, необходими на един ръководител на корпоративно ниво – Предприемачество, Планиране и анализ, Управление на човешките ресурси, Финанси, Разработка на проекти, Съвременни маркетингови теории, Мениджърски компетенции и други. Теоретичната част ще водят част от най-добрите лектори на Нов български университет, а практическата част – топ мениджърите на Изи Кредит. Занятията ще се провеждат във Факултета за дистанционно, електронно и продължаващо обучение към НБУ и в офисите на Изи Кредит.

Курсистите ще определят своята програма сами, като ще избират както продължителността на обучението, така и курсовете. Това ще определя и какъв документ ще получат след приключване на обучението си - сертификат, удостоверение или свидетелство за професионална квалификация „Фирмен мениджър”. На завършилите с минимален успех 5.00 ще бъде предложен стаж в Изи Кредит, с възможност за оставане на постоянна работа.

Мисията на Предприемаческа академия и възможностите за обучение в нея ще представят лично създателите на Изи Кредит – Станимир Василев и Неделчо Спасов, в Ден на отворените врати в Нов български университет на 17 май от 16 часа в зала 310 (Корпус 1). Двамата ще разкажат и за своя личен опит като предприемачи.

Директорът „Човешки ресурси” на Изи Кредит Горан Арсов коментира: „Проектът „Предприемаческа академия” показва на практика как образованието и бизнесът в България могат да работят заедно успешно. Курсистите в академията ще придобият задълбочени професионални умения, лидерски качества и креативно мислене. Чрез Изи Кредит те ще разрешават реални проблеми от бизнес практиката. На успешно завършилите ще им бъде издаден легитимен документ от името на един от водещите университети в България и една от най-силно развиващите се български компании. Предприемаческата академия е и израз на стремежа на Изи Кредит да е социално-отговорна компания и един от най-предпочитаните работодатели в България. Академията е и възможност за нас, като работодател, да привлечем още качествени професионалисти в нашите редици”.

Деканът на Факултета за дистанционно, електронно и продължаващо обучение към НБУ - гл. ас. д-р Венцислав Джамбазов, от своя страна заяви: „Предложението за съвместна Предприемаческа академия, което НБУ получи от Изи Кредит беше тъкмо това, към което университетът се стреми - образование, което дава на своите студенти солидна теоретична подготовка в съчетание с практическо обучение, проведено от организация с богат опит. Предприемаческата академия е смело начинание за рамките на България, защото реализира иновативен модел на обучение, желан и адмириран от много институции. Надяваме се, че със своята Предприемаческа академия Изи Кредит и Нов български университет ще се превърнат в един добър пример за успешно сътрудничество между бизнеса и академичната среда.”

Подробна информация на http://www.easycredit.bg/Academy и http://cpo.nbu.bg/index.php?p=lll.

_____________

За Изи Кредит


Изи Кредит, както е по-известна Изи Асет Мениджмънт АД, е една от водещите компании за бързи потребителски кредити в България. Дружеството развива дейност в над 1200 населени места в страната, като специфичното е, че заемите се дистрибутират чрез кредитни консултанти – към момента 3000 на брой, които посещават кандидатите директно в техния дом, в удобно за тях време. Кредитите се погасяват чрез фиксирани вноски, събирани от консултантите на компанията отново в дома на клиента. Продуктите на компанията са: Easy Credit - за суми от 100 до 3000 лв., срок на погасяване от 8 до 43 седмици, със седмични погасителни вноски; Кредит Пенсионер – предназначен за хората в пенсионна възраст, за суми от 100 до 1 500 лв. със срок за погасяване от 3 до 12 месеца, с месечни погасителни вноски; Easy Month - за суми от 200 до 2 500 лв., срок на погасяване от 4 до 8 месеца, с месечни погасителни вноски; Easy Max – за хора на трудов договор, за суми от 500 до 5000 лв., с двуседмични намаляващи погасителни вноски. Изи Кредит развива дейност също в Румъния и Украйна и е едно от малкото български дружества в сектора на небанковите институции с дейност на външните пазари.

___________________________

За Нов български университет

Нов български университет е учреден на 18 септември 1991 г. с решение на Великото народно събрание. На 5 юли 2001 г. НБУ получава институционална акредитация от Националната агенция за оценяване и акредитация за максималния 5-годишен период, а през декември 2006 г. получава институционална акредитация за максимален период. През 2004 г. НБУ е акредитиран от The Open University във Великобритания. Университетът пръв в България въвежда кредитната система, обучението по образователните степени специалист, бакалавър и магистър, дистанционното и продължаващото обучение. Личности със световна известност са почетни доктори и почетни професори на НБУ, сред които - Ричард Рорти, Вера Мутафчиева, Юлия Кръстева, Жан-Пиер Вернан, Милчо Левиев, Робърт Йънг, Райна Кабаиванска, лорд Ралф Дарендорф, Тери Игълтън и др. Нов български университет има мисия да е автономна и либерална академична институция, която допринася за напредъка на университетското образование чрез достъпно интердисциплинарно и специализирано обучение и научни изследвания по международни стандарти. Като поставя в служба на обществото своя академичен потенциал, Университетът формира предприемчиви, социално отговорни личности, подготвени за живот в условията на съвременния демократичен свят.

За контакт:


Чавдар Първанов
PR Consultant
Alfa Communications Consulting LTD
64, Rodopski izvor Str., ap. 1, fl. 1
1618 Sofia, Bulgaria
Tel/Fax: +359 2 471 26 00
Mobile: +359 886 312 672
Е-mail: chavdarp@alfacommunications.net
http://www.alfacommunications.net/
 
Назад
ITCD 2024 Employers
Zaplatomer Banner