Информация за пресата

Пресконференция на тема: Обявяване на наградите за Най-добър млад предприемач

вторник, 11 ноември 2003
На пресконференция на 13 ноември 2003 г. (четвъртък) от 12:30 ч. в зала Вихрен на хотел Хилтън ще бъдат обявени наградите на конкурса Най-добър млад предприемач.

Организаторът на конкурса Българо-американски инвестиционен фонд ще раздаде за единадесета поредна година на авторите на шестте отличени бизнес-плана награди на обща стойност 16 500 долара. Наградите са предназначени за започване на собствен бизнес или за развитие на вече съществуващ бизнес на кандидатите. Те ще бъдат разпределени на една първа награда от 6 000 долара, две втори награди от по 3 000 долара и три трети награди от по 1 500 долара. Участниците в ежегодния конкурс Най-добър млад предприемач представят и защитават пред авторитетно жури подробни бизнес-планове за стартиращ или съществуващ бизнес. От тях се очаква да демонстрират стратегическо мислене, реализъм и основни познания в областта на маркетинга, финансите и законодателството. Другите критерии за оценка на бизнес-плановете на участниците в конкурса са ползата на проекта им за страната и начина на представяне на проекта.

Членове на тазгодишното жури на конкурса Най-добър млад предприемач са г-н Николай Ярмов, Старши съветник, Развитие на бизнеса от Американската агенция за международно развитие, г-н Венцислав Василев, директор за България на Консорциум ФЛАГ, г-жа Жулиета Хубенова, директор за България на Програмата на ЕБВР за финансиране на бизнес консултантски услуги (Програма БАС) , г-н Чавдар Селвелиев, председател на Борда на директорите на БАП, г-н Красен Станчев, Изпълнителен директор на Института за пазарна икономика, г-н Томас Хигинс, управителен директор на БАИФ и г-жа Бистра Кирова от отдел Инвестиции на БАИФ.

През последните осем години журито на Конкурса е обсъдило и оценило повече от 1000 бизнес-плана. Ежегодно на участниците са раздавани награди на обща стойност до 19 500 долара. Повече от 5000 долара са раздадени като поощрителни награди. 75% от наградените бизнес-проекти на младите предприемачи продължават да функционират успешно.

За единадесета поредна година от Българо-американския инвестиционен фонд (БАИФ) организира националното състезание с цел да бъдат насърчени младите хора в България да развиват собствен бизнес и така да бъде създадено поколение от млади хора, които да водят българската икономика през 21 век.

###

За организаторите:
Българо-американският инвестиционен фонд
е частна американска корпорация създадена през 1991г. от Конгреса на САЩ, съгласно Закона за подпомагане на демокрацията в Източна Европа.
От тази година съорганизатор на конкурса е Job Tiger (www.jobtiger.bg), българската интернет медия за подбор на персонал.
Назад
Zaplatomer