Pressreleases

Приемът на документи за стажантска програма EMPOWER е удължен до края на месеца

Tuesday, 13 April 2010
В резултат на големия интерес на кандидат-стажантите, те получават допълнителни две седмици, за да подадат своите документи.

В резултат на големия интерес от страна на студентите към Националната стажантска програма EMPOWER за млади лидери, срокът за приемане на документи беше удължен. След промяната, документите на кандидат-стажантите, с които те могат да получат стаж във водеща компания или организация в България, ще се приемат до края на месец април (30.04.2010).

"Интересът към програмата е сериозен, но заради почивните дни в началото на месеца, студентите се оплакаха, че няма да могат да съберат всички изискани документи в срок. Координирахме промяната с нашите партньори и взехме решение да продължим събирането на кандидатури до края на месеца", обясни Светла Стоева, директор "Маркетинг и продажби" в Empower United.

Национална стажантска програма Empower за млади лидери се осъществява от Фондация Empower United с финансовата подкрепа на Фондация "Америка за България" и в партньорство с ДжобТайгър ООД и Американския Университет в България (AUBG). Инициативата се подкрепя от две от най-големите работодателски организации у нас – Американската търговска камара (AmCham) и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ).

Напомняме ви, че програмата започва с интензивен двуседмичен тренинг, който ще се проведе в Американския Университет в Благоевград. Основна част от програмата през тези две седмици ще бъде гостуването на лектори и дискусии, водени от водещи представители и ръководители на най-изтъкнатите компании и организации, развиващи дейност в страната. Обучението има за цел да подпомогне развитието в студентите на лични и професионални умения, които ще спомогнат за реализацията им на трудовия пазар, както и ще съдействат за развитието им в лидери в своята общност. Следващите 6 седмици са пълноценна практическа стажантска програма на работно място във водеща компания или организация развиваща дейност в България.

Повече информация за конкретните изисквания към кандидатстващите, можете да получите на сайта на Фондация Empower United – www.empower.bg.

Програмата се организира с финансовата подкрепа на Фондация "Америка за България". Фондация "Америка за България" подпомага развитието и растежа на динамичен частен сектор в полза на свободна и демократична България. Основана през 2008 година, Фондацията е наследник на Българо-американския инвестиционен фонд, създаден от Правителството на САЩ чрез Американската агенция за международно развитие. Грантовете, които Фондация "Америка за България" предоставя, продължават отношенията на доброжелателство и приятелство между народите на САЩ и България.
Empower United е нестопанска организация, чиято мисия е да създава възможности за българските граждани и компании да реализират пълния си потенциал. Тя обединява съмишленици с богат опит и фокус върху най-добрите световни практики и новаторски методи в полза развитието на лидерските и предприемачески умения и професионалната квалификация в България.


За повече информация: Радослав Цонов, Empower United, radoslav.tsonov@empower.bg, +359 2/ 819 45 74
Back
ITCD 2024 Employers
Zaplatomer Banner