Pressreleases

Проектът „Завръщане у дома” отново актуален

Wednesday, 10 October 2007
Нови идеи за работа по проекта „Завръщане у дома” (http://www.jobtiger.bg/cominghome/) събра на среща в Държавната агенция за българите в чужбина председателя Деница Христова и директора на фирма „ДжобТайгър” Светлозар Петров. Повод за срещата стана тревогата на правителството и обществото по повод липсата на професионални кадри в нашата страна.
Новото развитие на проекта предвид съществуващата ситуация е насочено основно към проучване на нагласите за завръщане у дома на българските студенти в чужбина. Държавната агенция поддържа контакти със студентските организации на българите в Германия, Австрия, Франция, Холандия, Италия, Англия, САЩ и Канада.
С помощта на създадената работна група ще да бъде изготвен анкетен лист, който да се разпрати до тези младежки общности. Резултатите от проучването ще станат основа за по-нататъшни действия. Предвижда се  организиране и на виртуална конференция, която да даде възможност на младежите да се ориентират в особеностите на пазара на труда в нашата страна.
Back
Zaplatomer Banner