Информация за пресата

Проведе се вторият за страната семинар "Започни кариерата си с JobTiger и М-Тел"

вторник, 18 януари 2005
Над 100 студенти от 14 университета в цялата страна присъстваха на семинара "Започни кариерата си с JobTiger и М-Тел", който се проведе на 14 януари 2005 г. в София. Най-много бяха представителите на СУ „Климент Охридски” и УНСС. Целта на семинара бе да даде на младите хора практически умения, които да им помогнат при кандидатстване и постъпване на работа. За лектори бяха поканени специалисти с богат опит в тази област.

"Започни кариерата си с JobTiger и М-Тел" е първото обучение от подобен отворен тип в България. Идеята е периодично да бъдат привличани представители на водещи фирми, специалисти в областта на Човешките ресурси, които да споделят опита си в сферата на подбор и наемане на персонал. Желанието на организаторите е да дават на младите хора максимално полезна информация, която да им помогне при подготовката на документите и кандидатстването за работа.

Нуждата от организирането на тези семинари, както и форматът и съдържанието им, са пряко следствие от опита на JobTiger в провеждането на ежегодните форуми "Кариери", както и на опита на партньори на компанията при наемането на млади хора. Големият интерес, който предизвикаха досегашните издания на отворения семинар, потвърди убеждението на двете компании за необходимостта от такава инициатива.

"Мобилтел" АД е компания, която залага на най-добрите практики в областта на човешките ресурси. Водещ принцип по отношение на младите хора в България е предоставянето на адекватни възможности за реализация дори на тези от тях, които нямат никакъв професионален опит, но имат желанието и амбицията да работят в компанията - лидер на телекомуникационния пазар. М-Тел участва активно в редица младежки форуми, организирани с цел подкрепа и професионална ориентация на студенти, които са на старта на своята кариера.

JobTiger.bg e първият професионален български уеб сайт за набиране на персонал. Освен, че организира ежегодния форум "Кариери" подпомагащ професионалната реализация на студенти и дипломирали се млади хора, той подкрепя множество други инициативи, свързани с младите хора и развитието на пазара на труда.
Назад
Zaplatomer