Pressreleases

Регионален форум "Кариери 2003 Варна - шансът да избираш"

Wednesday, 11 June 2003
На 16 юни 2003 г. във Фестивалния и конгресен център, гр. Варна ще се проведе първото регионално издание на форума “КАРИЕРИ” за Варна и региона.
Форумът ще бъде официално открит на 16 юни 2003, в 9:00 часа от Заместник министър-председателя и Министър на икономиката Николай Василев.

Целта е да се обединят усилията в откриване на нови възможности за професионална реализация на студенти и дипломирали се млади хора, както и да се подпомогнат работодателите в набирането на стажанти и персонал. Приоритет на форумите “Кариери” е и популяризирането на летните стажове за студенти, като форма на обучение и подготовка за бъдещите им професионални задължения, прилагайки придобитите знания в реална бизнес среда.
Същевременно фирмите, наели стажанти, са улеснени в подбора на персонал, тъй като имат възможност да обучат и подготвят част от бъдещите си служители още от студентската скамейка.

Организатори са програма “Българска мечта” на Министерство на икономиката, JobTiger и Бизнес Агенция Варна с медийното партньорство на в-к “Черно море”, Алфа радио и Мустанг ТВ.

Участници във форума ще бъдат водещите български и международни компании от региона, които имат добре развити стажантски програми, както и други партньори на JobTiger, Бизнес Агенция Варна и на проекта “Българската мечта” на Министерство на Икономиката.

В дните преди “Кариери 2003 Варна” се предвиждат срещи със студенти, които да ги подготвят за участие във форума – написване на автобиография и мотивационно писмо, поведение по време на интервю и т.н.
По време на форума ще има и кратки представяния на компании, участници в “Кариери 2003 Варна” и възможностите за професионално израстване в тях.

В софийското издание на форума през месец април участваха 43 фирми и държавни организации. “Кариери 2002” бе посетен от близо 5 500 хиляди студенти и млади специалисти.
Back
ITCD