Информация за пресата

Седмото издание на Форум “Кариери – Добра кариера, Добър живот” стартира в София

сряда, 19 март 2008
На 19 март в Националния дворец на културата Министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев даде официален старт на Форума за студентски стаж и кариера "Кариери 2008 – Добра кариера, Добър живот". В присъствието на управителя на JobTiger Светлозар Петров и Антонис Кандзелис, изпълнителен директор на "Нестле България" АД – генералния спонсор на форума – министър Василев пожела успех и все по-добри възможности за развитие и професионална реализация на младите специалисти. JobTiger, Министерството на държавната администрация и административната реформа и "Нестле България" АД организират седмото поредно издание на Форума.

Тази година в софийското издание на Форум "Кариери 2008 – Добра кариера, Добър живот" участват 138 фирми от цялата страна, сред които 30 ИТ компании и 35 търговски дружества. За пръв път от старта на "Кариери" досега, в на отговор на нуждите на пазара на труда, по време на Форума се предлагат значителен брой работни места в сферата на услугите. Участието на тези фирми става предпоставка през 2008 година да бъде даден шанс и на студентите от първи и втори курс за постигане на желаната реализация в бъдещата си кариера. Заетостта, която студентите ще получат по време на участието им в стажантските програми би могла, да се яви за тях като алтернатива на студентските бригади в чужбина.

Форум "Кариери 2008 – Добра кариера, Добър живот" за поредна година е мястото, където се срещат работодатели, млади специалисти и студенти. Тази година Форумът ще се проведе в 8 града, като новият университетски център е Свищов.

Миналата година от посредничеството на форум "Кариери – Добра кариера, Добър живот" са се възползвали близо 13 000 млади хора. През изминалите години общо около 70 000 студенти и млади специалисти от цялата страна са посетили форума за студентски стаж и кариера.

На тазгодишния Форум работодатели от цялата страна ще се срещнат със студенти и абсолвенти, търсещи работа, и ще представят пред тях своите стажантски програми и свободни работни места. Младежите ще получат информация за условията и изискванията на фирмите за наемане на работа и ще имат възможност да изберат най-доброто за себе си, анализирайки своите умения и желания за професионална реализация. Форумът си поставя за цел да открива нови възможности за работа на студентите и младите специалисти и да подпомага българските работодатели в усилието им да открият подходящи кандидати за стажантските си програми и свободните работни места.

За пръв път тази година отдела за подбор на персонал на JobTiger – TigerSelect, ще участва със свой щанд във всички градове на провеждане на Форума. TigerSelect е уникална услуга, която обединява традиционните методи на онлайн и офлайн подбора с използването на възможностите на социалните мрежи чрез системата от независими мобилни консултанти, работещи за него. Традиционно МДААР участва във форума със собствен щанд, представящ стажантската програма "Българската мечта", както и възможностите за работа в държавната администрация. На щанда на министерството младите хора имат възможност да се запознаят с условията за стаж през 2008 г. – кандидатите трябва да са студенти от държавни или частни университети в България или в чужбина, да имат завършен първи курс, да владеят много добре поне един чужд език и да имат добри компютърни умения. Автобиографии се приемат до 30 юни 2008 г. на е-mail: bg_dream@mdaar.government.bg. Новост през тази година е възможността за провеждане на платени стажове, чието финансиране се осигурява по проект "Подобряване на политиката по управление на човешките ресурси в държавната администрация", съфинансиран от Европейския социален фонд по Оперативната програма "Административен капацитет".

Като генерален спонсор на Форума за пета поредна година и през 2008 година "Нестле България" АД ще включи студенти и абсолвенти от цялата страна в стажантската си програма. 20 младежи от всички специалности и университети ще могат да кандидатстват за стаж в "Нестле България" АД и ще имат възможност да започнат професионалното си развитие с тримесечен стаж в компанията. Избраните младежи ще се запознаят отблизо с работата в отдели "Маркетинг", "Продажби", "Пазар за незабавна консумация", "Фабрика", "Човешки ресурси" и "Детско хранене". Най-добре представилите се ще продължат професионалното си развитие в "Нестле България" АД. През изминалата година компанията е инвестирала над 314 хиляди лева в програми за обучение и развитие на служителите си, като към днешна дата броят на служителите на "Нестле България" АД надхвърля 1400 души.

В сайта на JobTiger (www.JobTiger.bg) може да бъде намерена подробна информация за условията за участие в събитието, пълен списък на участващите фирми и организации, както и обявените от тях позиции и стажантски програми.
Назад
ITCD 2024 Employers
Zaplatomer Banner