Pressreleases

ШЕСТОТО ИЗДАНИЕ НА ФОРУМ “КАРИЕРИ – ДОБРА КАРИЕРА, ДОБЪР ЖИВОТ” СТАРТИРА В СОФИЯ

Monday, 02 April 2007
В Софийското издание на форума се включиха повече от 120 фирми.Най-търсени са инжeнери и IT специалисти

На 2 април в Националния дворец на културата, Министъра на държавната администрация и административната реформа Николай Василев даде официален старт на форума за студентски стаж и кариера "Кариери 2007 – Добра Кариера, Добър Живот”. В присъствието на ръководителя на Представителството на Европейската комисия в София – Майкъл Хъмфрис, управителя на JobTiger - Светлозар Петров и Аделина Костова – мениджър “Човешки Ресурси” на генералния спонсор на форума – Нестле България АД, министър Василев пожела успех и все по-добри възможности за развитие и професионална реализация на младите специалисти. JobTiger, Министерството на държавната администрация и административната реформа и Нестле България АД организират шесто поредно издание на форума.

Тази година в Софийското издание на форум “Кариери 2007 – Добра Кариера, Добър Живот” участват 120 фирми от цялата страна, сред които 34 IT компании, 16 инжeнерни и 11 фирми производители, търсещи технологични специалисти, инженери и програмисти. Във форума ще вземат участие и редица фирми, опериращи в сферата на търговията (19), финaнсови институции (16), както и около 20 агенции и консултантски дружества. За пръв път Представителството на Европейската комисия в София ще участва във форума като по този начин държавната администрация вече е представена на Форум “Кариери 2007 – Добра Кариера, Добър Живот” от 2 институции.

Форум “Кариери 2007 – Добра Кариера, Добър Живот” е мястото, където се срещат работодатели, млади специалисти и студенти. Тази година форумът ще се проведе в 7 университетски града. Включването на Стара Загора и Благоевград е отговор на нуждите на бизнеса от квалифицирани млади специалисти и желанието на българските студенти да изградят успешна кариера в България.

На тазгодишния форум работодатели от цялата страна ще се срещнат със студенти и абсолвенти, търсещи работа, и ще представят пред тях своите стажантски програми и свободни работни места. Младежите ще получат информация за условията и изискванията на фирмите за наемане на работа и ще имат възможност да изберат най-доброто за себе си, анализирайки своите умения и желания за професионална реализация. Форумът си поставя за цел да открива нови възможности за работа на студентите и младите специалисти и да подпомага българските работодатели в усилието им да открият подходящи кандидати за стажантските си програми и свободните работни места.

За шеста поредна година JobTiger, заедно с държавната администрация организира Форум “Кариери”.

JobTiger.bg е най-престижният професионален уеб сайт за подбор на персонал в България, създаден през 2001 г. Целта на фирмата е създаване и развиване на нови възможности на пазара на труда в България и улесняване диалога между бизнеса, търсещите работа и образованието. За тази си дейност през годините JobTiger е отличен с редица награди.

Миналата година от посредничеството на форум “Кариери – Добра Кариера, Добър Живот” са се възползвали 17 000 млади хора. През изминалите години общо около 57 000 студенти и млади специалисти от цялата страна са посетили форума за студентски стаж и кариера.

Нестле България АД спонсорира за четвърти пореден път форум “КАРИЕРИ - Добра Кариера, Добър Живот”. Станалото традиционно партньорство между най-голямата хранителна компания и организаторите на форума е израз на корпоративната ангажираност на компанията към обществено значими инициативи. Приоритет в активната й социална политика са младите хора, тяхното развитие и квалификация, в съответствие с изискванията на бизнеса и европейските стандарти. Това спонсорство е естествено продължение на стажантската програма, която компанията развива вече повече от 10 години.

В сайта на JobTiger www.JobTiger.bg може да бъде намерена подробна информация за условията за участие в събитието, пълен списък на участващите фирми и организации, както и обявените от тях позиции и стажантски програми.
Back
Zaplatomer Banner