Pressreleases

Срокът за прием на документи за Наградата EMPOWER е удължен до 30 юни

Thursday, 22 April 2010
Срокът за прием на документи за кандидатстване в конкурса "Награда EMPOWER за изключителни млади предприемачи" е удължен до 30 юни 2010 г. По този начин младите предприемачи получават още един допълнителен месец, за да подготвят и изпратят своите документи, с които могат да спечелят 100 000 лева за осъществяването на своята бизнес идея.

"Интересът към Награда EMPOWER е огромен. В последните дни получаваме изключително много телефонни обаждания и писмени запитвания с въпроси, свързани със състезанието", сподели Том Хигинс, председател на Фондация Empower United. "Тогава преценихме, че има необходимост да удължим срока. Така кандидатите ще се чувстват спокойни, че имат достатъчно време да оформят идеите си, да попълнят документите от нашия сайт и да ги изпратят в срок", допълни още той.

Напомняме ви, че Наградата EMPOWER е най-голямото национално състезание за млади предприемачи със специален фокус върху иновациите и първа награда в размер на 100 000 лева. В конкурса могат да вземат участие предприемачи, които имат идея за нов бизнес или са стартирали компании преди не повече от една година. Изискването е кандидатът да не е навършил 36 години.

В средата на месец май тази година пък ще се проведе последната открита месечна среща в София, на която за четвърти път изявени гост лектори ще споделят своя опит в правенето на успешен бизнес в България. Целта на срещите е да помогне на кандидатите да адаптират идеите си към конкретните параметри на икономическата среда у нас, както и да зададат на живо своите въпроси към присъстващите експерти. Пълни записи на проведените до този момент срещи, могат да бъдат намерени на сайта на Фондация Empower – www.empower.bg. Тук можете да откриете също и окончателните Общи условия за участие, които наскоро бяха допълнени с повече информация относно Зелената Награда и относно някои допълнителни изисквания на донорите и спонсорите на Конкурса.

Промяната касае също така и приложимите документи, които участниците трябва да подадат заедно с бизнес плана си, а именно документите, удостоверяващи регистрацията на фирма, ако те имат вече такава.

На www.empower.bg можете да намерите също и формулярите за кандидатстване. Кандидатите следва да обърнат внимание, че на 20 април 2010 г. формулярът за бизнес план бе допълнен, за да даде по-добра възможност на младите предприемачи да обосноват своята евентуална кандидатура за Зелената награда.

Приканваме всички потенциални участници да посетят www.empower.bg и да се запознаят подробно с новостите в Общите условия за участие, както и да изтеглят актуален формуляр за бизнес план.
Back