Pressreleases

Стартира националната стажантска програма EMPOWER

Tuesday, 06 April 2010
Стартира националната стажантска програма EMPOWER, чиято основна цел е да спомогне за развитието на пълния потенциал и лидерските качества на 30 амбициозни и упорити български студенти. Стажантската програма се осъществява от Empower United с финансовата подкрепа на Фондация "Америка за България" и в партньорство с ДжобТайгър ООД и Американският Университет в България (AUBG). Инициативата се подкрепя от две от най-големите работодателски организации у нас – Американската търговска камара (AmCham) и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ).

Стажантска програма EMPOWER за млади лидери е уникална, защото нейни бенефициенти са както най-добрите студенти, така и най-добрите компании. Стажантите ще имат възможност да придобият ценни умения и уникални знания във водещи бизнес организации, както и социално отговорни местни и международни компании, неправителствени и социални организации.

Програмата започва с интензивен двуседмичен тренинг, който ще се проведе в Американския Университет в Благоевград. Основна част от програмата през тези две седмици ще бъде гостуването на лектори и дискусии, водени от водещи представители и ръководители на най-изтъкнатите компании и организации, развиващи дейност в страната. Обучението има за цел да подпомогне развитието в студентите на лични и професионални умения, които ще спомогнат за реализацията им на трудовия пазар, както и ще съдействат за развитието им в лидери в своята общност. Следващите 6 седмици са пълноценна практическа стажантска програма на работно място във водеща компания или организация развиваща дейност в България.

"До този момент, като работодатели в програмата са се включили едни от водещите компании и организации в България, което дава уникален шанс на най-амбициозните студенти да започнат с летящ старт своята кариера", сподели Томас Хигинс, председател на Empower United. "Интересът от страна на студентите също е сериозен, така че очакваме оспорвана битка за тези 30 стажантски места. Така, както е на целия трудов пазар в момента", добави още той. Студентите, които желаят да кандидатстват за стаж в едни от топ компаниите на българския пазар, трябва да представят своите документи до 30 април, а повече информация за конкретните изисквания към кандидатстващите, можете да получите на сайта на Фондация Empower United – www.empower.bg.

Програмата се организира с финансовата подкрепа на Фондация "Америка за България". Фондация "Америка за България" подпомага развитието и растежа на динамичен частен сектор в полза на свободна и демократична България. Основана през 2008 година, Фондацията е наследник на Българо-американския инвестиционен фонд, създаден от Правителството на САЩ чрез Американската агенция за международно развитие. Грантовете, които Фондация "Америка за България" предоставя, продължават отношенията на доброжелателство и приятелство между народите на САЩ и България.
Empower United е нестопанска организация, чиято мисия е да създава възможности за българските граждани и компании да реализират пълния си потенциал. Тя обединява съмишленици с богат опит и фокус върху най-добрите световни практики и новаторски методи в полза развитието на лидерските и предприемачески умения и професионалната квалификация в България.

За повече информация:
Радослав Цонов
EMPOWER United
radoslav.tsonov@empower.bg
+359 2/ 819 45 74
Back
ITCD 2024 Employers
Zaplatomer Banner