Информация за пресата

В България има активни млади хора, които искат да работят и си търсят работа

петък, 14 октомври 2016
ITCD
 
 
Премина успешно 7-то поредно издание на единствения в България кариерен форум, насочен към компании в секторите: ИТ, Телекомуникации и Business Process Outsourcing (ВРО). То се състоя на 13 октомври в София и беше посетено от над 650 млади хора, мнозинството, от които бяха студенти, активно търсещи работа.

В това издание на Дните на кариерата участваха и рекорден брой компании – 79, които представяха своята дейност, както и възможностите, които предоставят за работа и развитие на кариера в България.

Официалните лица, които приветстваха участниците и посетителите и пожелаха успех на изложението бяха: Благовеста Пугьова, Оперативен директор - Джобтайгър ООД; Дончо Барбалов, Заместник-кмет по финанси и стопанска дейност - Столична община; Веселин Милев, Председател на постоянната комисия по здравеопазване и социална политика - Столичен общински съвет; Елка Димитрова, Директор на дирекция „Политика на пазара на труда и трудова мобилност“ в МТСП; Ангел Ангелов, Заместник-главен директор на Главна дирекция „Услуги по заетостта” към Агенцията по заетостта; Георги Бачев - Управител, PFS и Ангелина Славкова, Интерпред СТЦ - София. Г-жа Меглена Кунева, Министър на образованието изпрати офииално приветствено писмо до участниците и организаторите.

В програмата бяха включени и практически работилници, където се демонстрираха начините на работа в компаниите. Провеждаха се и интервюта с кариерни специалисти, в които студентите получаваха професионални съвети как да изградят свой успешен Personal Brand, който да им помогне в кариерата.

„Дни на кариерата“ в секторите IT, Телекомуникации и BPO се организира от компанията за комплексни HR услуги JobTiger, златен спонсор е PFS, а сребърен – Televic. Организационен партньор за събитието в София е Интерпред - СТЦ София.

Партньори на събитието са JobTiger.tv, DEV.bg, Kaldata, ISIC, Computerworld, Uspelite.bg и сп. Икономист.

На 14 октомври се провеждат Дни на кариерата в Пловдив, в Конгресен център на МПП, на които ще се предоставят възможности на студентите от Пловдив да се срещат с потенциални работодатели в секторите ИТ, Телекомуникации и Business Process Outsourcing (ВРО).
Назад
ITCD 2024 Employers
Zaplatomer Banner