Информация за пресата

В София над 130 компании предлагат работни позиции за младежи, завършващи висшето си образование

вторник, 15 март 2016
Всяка година, най-мащабният кариерен форум в страната „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ събира на едно място работодатели и млади хора, търсещи кариерен старт. И през 2016 г. форумът ще се проведе последователно в седем български града.
 
 
Петнадесетото издание на най-голямото младежко кариерно събитие в България „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ бе официално открито на 15 март 2016 г. в Национален дворец на културата, гр. София, от г-н Светлозар Петров - Управител на ДжобТайгър, г-жа Йорданка Фандъкова – Кмет на гр. София, проф. Костадин Костадинов – Заместник-министър на образованието и науката, г-жа Елка Димитрова – Директор на дирекция „Политика на пазара на труда и трудова мобилност“ В МТСП, и г-жа Нели Ангелова – Бизнес мениджър „Кулинарни продукти“ и „Мениджър корпоративни връзки“ в Нестле България. Те пожелаха успех на тазгодишното издание на форума и по-добри възможности за развитие и професионална реализация на младите специалисти през тази година.

Г-н Петров приветства всички посетители с думите: „Национални дни на кариерата“ е най-мащабното кариерно събитие, което дава шанс на фирмите, от една страна, да се срещнат с много младежи, в рамките на деня, и от друга, младежите да разговарят с представители на различни компании, предлагащи възможности за професионален старт. г-жа Йорданка Фандъкова, Кмет на гр. София, допълни: Кариерният форум е изключително важен за развитието на бизнес климата в България.

Както винаги, участието на студентите и младите специалисти в събитието е безплатно. Форумът ще протече в София два дни – 15 и 16 март от 10:00 ч, до 18:00 ч., в НДК, ет.5. Основната му цел е работодателите да се срещнат със своите потенциални служители, а студентите и младите специалисти да открият възможности за професионална реализация. През изминалите 14 години, „Национални дни на кариерата“ се доказа не само като най-мащабното кариерно събитие в страната, но и като място, от където са започнали много кариерни пътища. На много от щандовете днес, от страна на фирмите, стоят хора, намерили първата си работа или стаж на същия форум преди години.

Сред задачите на ежегодния кариерен форум е да представи по нов, интересен и лесен начин какви стъпки трябва да извърви всеки човек, за да изгради успешна кариера, да помогне на компаниите да се представят по най-добрия възможен начин и не на последно място, да намали младежката безработица. За целта, всеки посетител ще може да получи кариерни съвети и консултации на щанда на JobTiger (как да подготви CV-то си, как да се представи най-добре по време на интервю и т.н.), както и в специално отделен за целта допълнителен кът, на който ще присъстват и представители на Нестле България.

За първи път в рамките на „Национални дни на кариерата“ ще се провеждат и дискусионни панели, където представители на различни компании ще обсъдят заедно с посетителите актуални теми, свързани с пазара на труда и стартирането на кариера!

Тази година, в събитието ще се включат над 175 компании в цялата страна, които ще представят свободните си стажантски и работни позиции в различни бизнес сектори. След София, кариерният форум ще се състои и в:

• Варна - 21 март, Галерия „Графит”;
Русе - 23 март, Русенски университет „Ангел Кънчев";
Велико Търново - 28 март, Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий”, пети корпус;
Свищов - 30 март, Стопанска академия „Д. А. Ценов”;
Пловдив - 4 април, Пловдивски Панаир, Конгресен Център;
Бургас - 6 април, Бургаски свободен университет.


„Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ се организира за петнадесета поредна година от компанията за комплексни HR услуги JobTiger. Генерален спонсор е Нестле България – най-голямата компания за храни и напитки в България.

За допълнителна информация, можете да се свържете с екипа на JobTiger:
www.JobTiger.bg
E: office@jobtiger.bg
T: +359 2 49 180 00


За организатора JobTiger:
JobTiger.bg е първият кариерен сайт в България, създаден през 2000 г. След повече от 15 години опит и международно ноу-хау имаме над 26 000 клиенти и контакт с повече от 325 000 кандидати за работа. През годините развихме дейността си в посока изграждане на утвърдена HR агенция с иновативен и икономически ефективен подход. Освен пълен набор от услуги по подбор на персонал, екипът ни е и най-големият организатор на събития в страната, сред които най-мащабния кариерен форум в България – „Национални дни на кариерата” и първия изцяло онлайн форум „Виртуални дни на кариерата“. Специалистите в JobTiger провеждат и редица кариерни обучения, а през последните години компанията предлага пълен набор от Employer Branding активности на своите клиенти. Сред успешните проекти на JobTiger са и онлайн кариерния портал –JobTiger.tv, създаден през 2012 г., където всеки може да научи полезни съвети за своето кариерно развитие и пазара на труда. Фирмата създава и Audit Advice Associates (AAA) - компания, специализирана в HR одит.

За генералния спонсор Нестле България:
За последните 22 години в България, Нестле се утвърди като един от най-големите стратегически инвеститори в страната, социалноотговорна компания и надежден работодател с над 1500 служители в цялата страна. Компанията има дългосрочни традиции в подкрепата и наемането на млади хора на работа и вече над 19 години развива стажантските си програми. В края на 2013 г. бе обявен и стартът на инициативата на Нестле за младежка заетост в Европа - „Nestle Needs YOUth“ („Нестле се нуждае от младите хора“), в рамките на която в България компанията се ангажира да даде възможност на 330 младежи под 30-годишна възраст да започнат постоянна работа или стаж на различни нива и в различни отдели на компанията за периода 2014-2016 г. До момента над 280 младежи са намерили своето място в компанията и са част от Нестле България.
Като продължение на усилията в подкрепа на развитието на младежите, през 2016 г. Нестле България и партньорите ѝ от Джобтайгър стартират съвместното провеждане на отворени часове за CV консултации в рамките на инициативата “Alliance for YOUth” („Алианс за младежта“), които ще се състоят по време на обученията в университетите, традиционно организирани като част от Дните на кариерата, както и в специално обособен кът по време на откриването на „Национални Дни на Кариерата“ в гр. София. Освен критериите за подготовка на успешно CV, сред темите, по които младите хора ще могат да получат консултации са: как да оставиш добър дигитален отпечатък, какви са каналите, по които можеш да търсиш работа или свободни стажантски позиции, твоят LinkedIn профил и други.
Назад
ITCD 2024 Employers
Zaplatomer Banner