Спомняте ли си всички онези часове, които сте прекарали в натискане на бутони и събиране на точки докато сте покорявали поредната видео игра.

За някои от нас това може да е било само преди седмица, но за повечето играта на пиксели е просто детски спомен. И въпреки това, вярвате или не... ние всъщност сме се обучавали.

Да, видео игрите имат своите ползи. Цялата координация между очите и ръцете, способността да следваме указания са само част от нещата, които сме научили. Някои игри са подготвяли съзнанието ни за кариера, дори и по странен начин!

Така е! Вижте тези 7 игри, които са ни подготвяли за кариера:

Pac-Man
Една игра, която се основава на това да изядеш колкото можеш повече противници и същевременно сам ти да не бъдеш изяден. Много добра аналогия с истинския живот, не мислите ли?

Това малко жълто човече ни е научило на един от най-важните уроци в живота – винаги да си пазим гърба. И в работна среда, това е от решаващо значение. Трудно е да разбереш, на кого можеш да се довериш и за кого да имаш едно на ум, за да не получиш неочакван удар под кръста, преди дори да осъзнаеш какво се случва. Тъжно, но истина.

Mario Kart: Double Dash
За съжаление, тази игра не ни учи как да бъдем отдадени на работата си, учи ни на нещо далеч по тривиално, но не и по-малко важно - как успешно да партнираме на някого, защото докато единият герой кара, другият трябва да хвърля предмети. Това е работа в екип, просто и ясно. За да се издигнете в кариерата със сигурност сте имали нужда и от чужда помощ. Помогнете на колегата си, за да ви помогне и той когато имате нужда.

Работете по съвместни проекти като използвате силните страни на всеки когато са необходими, в подходящият момент, и резултатът ще е много по-добър от това, което сте очаквали.

Halo
Дали с меч в ръка, пистолет или бойна граната Master Chief дава всичко от себе си да защити Земята от нашествието на извънземни. Не е необходимо да стигате до такива крайности, нито трябва да решавате проблемите с колегите си с юмруци. Въпреки това Halo ни учи на нещо много важно, да се борим за това, което искаме и това е урок, в който си заслужава да се вслушаме.

Не трябва да седим и да чакаме живота да ни поднесе това, което искаме, нещата просто не стават така. Ако искаш нещо, вземи си го, заслужи си го! Бори се за него! Докажете на колегите и шефа си, че заслужавате тяхното доверие и не се отказвайте докато не го постигнете!

Mortal Kombat
В тази битка до смърт всеки герой има характерни движения. Някои комбинации видимо работят по-добре от други срещу конкретни противници.

Ако просто заменим „движения“ с „умения“ ще видим как Sub-Zero и Johnny Cage всъщност са ни подготвили за собствената ни кариера. Всеки от нас притежава набор от умения и едни са подходящи в една ситуация, други в противоположната, така че научете се да използвате правилните умения за подходящата работа. Но и не спирайте да се учите. Колкото повече се усъвършенствате, толкова по-далеч ще стигнете!

Sonic
Ако не друго, то бързият син таралеж ние е научил, че червените маратонки те правят победетел. А, също и че колкото по-бързо се движим толкова повече точки печелим.

Не жертвайте качеството за сметка на количеството, но ако искате да изпревартите конкуренцията трябва да сте наистина бърз и пръв да пресечете финала. Сигурно трудно ще разберете как да го постигнете, но дайте всичко от себе си, за да постигнете отлични разултати по-бързо отколкото шефа и колегите ви очакват.

Pong
Първата видео игра създадена някога... да беше скучна. Познайте какво и работата е такава, поне в общия случай.

Ако беше забавно, нямаше да се нарича работа. Но отговорността в края на работния ден да сте дали всичко от себе си е ваша. Може да изглежда безсмислено да правите едно и също нещо отново и отново и отново...и отново, но тава е вашата работа. Преглътнете еднообразието и се гордейте с работата си. А, ако сте достатъчно умни със сигурност ще намерите начин и да се забавлявате.

Tetris
С малко движения, но много мислене, Tetris-a бе кубчето на Рубик в света на видео игрите. Единственият начин да спечелиш бе като предвидиш подреждането на кубчетата много преди да са паднали.

Подготовка. Тя е от ключово значение за кариерата. Винаги планирайте задачите си, дори нещо да изглежда твърде далечно. Колкото повече свършите сега, толкова по-лесно ще се справите когато крайният срок изглежда неимоверно близо. Планирането ви дава време да реагирате дори когато се случи нещо неочаквано. Дори нещата да не следват плана винаги ще имате време да реагирате, защото сте подготвени.
 

...................................
 
Оригиналът на статията може да прочетете на : http://blog.brazencareerist.com/2012/06/07/7-video-games-that-secretly-prepared-you-for-work/