45 работодатели вече са записани за Дни на кариерата в УНСС! Включете се и вие – с 10% отстъпка до края на месец юни
Разгледайте свободните места за последното в календара на JobTiger за 2024-та година кариерно събитие: Дни на кариерата: Икономика, Финанси, Маркетинг, Човешки ресурси и Обслужване на клиенти, което ще се проведе на 19 ноември във фоайето на УНСС.

Радваме се да споделим, че пет месеца преди провеждането на форума вече над половината от наличните щандове са заети.

Все още може да се възползвате от 10% отстъпка за ранно записване до края на месец юни тук.
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Продължават записванията за Дни на кариерата: ИТ, комуникации и аутсорсинг през октомври

И тази година браншовото събитие ще се проведе в четири града през октомври и ще събере на едно място работодателите и търсещите кариерна реализация в секторите ИТ, телекомуникации и аутсорсинг.

Датите и локациите са:
 • София – 12 октомври 2024 г., Хотел „Маринела“;
 • Габрово – 17 октомври 2024 г., Технически университет;
 • Пловдив – 19 октомври 2024 г., Пловдивски Панаир, Конгресен Център;
 • Варна – 22 октомври 2024 г., Хотел-галерия „Графит“.
Защо да се включите точно в това събитие?
 • За да срещнете подходящи попълнения за екипите във вашата компания;
 • За да представите своята работодателска марка пред най-младите на пазара на труда;
 • За да бъдете част от разпознаваем форум с дълга история на провеждане.
За повече информация и регистрации посетете сайта на събитието.

За възможности за спонсорско позициониране вижте тук.

За въпроси:
e: events@jobtiger.bg
t: +359 882 364 456; +359 884 505 609; +359 882 406 773; +359 884 070 906
Forbes България ще оцени водещите експерти и практики по методология на JobTiger

Forbes HR & Employer Branding Awards са най-важният инструмент на Forbes в България за отличаване на добрите практики в сферата на човешките ресурси и работодателския имидж. Наградите представляват своеобразен отличителен белег на онези компании, за които списъкът със стратегически приоритети започва неизменно от служителите.

Конкурсът дава възможност на бизнеса в България да сподели своите успехи както с най-успешните експерти в сферата, така и със своите потенциални бъдещи служители.

Горди сме да споделим, че JobTiger е създател на методологията за оценка, а управителят ни Светлозар Петров отново ще бъде част от журито.

Вижте повече за конкурса, категориите и как да се включите тук.
10-то юбилейно издание на b2b Media Awards започва от 3 юни

Годишните награди на b2b Media се утвърдиха през годините като място за най-иновативните идеи, за отговорните бизнеси и предприемачи и за кампаниите с каузи.

Десетото юбилейно издание на конкурса ще се проведе през месеците юни - юли 2024.

Очакват се най-добрите, най-иновативните и устойчиви компании да покажат своите находчиви програми, проекти и стратегии, гъвкавост, иновативност, грижа за обществото и служителите си в усилията си за преодоляване на трудни обстоятелства и за постигане на високи резултати.

Кандидатстването започва на 3 юни 2024 г. и ще продължи до 28 юни включително.

И тази година конкурсът ще отличи най-добрите предприемачи, най-иновативните компании, най-устойчивите програми за employer branding, както и социално - отговорни кампании, иновативно мислене, впечатляващи резултати и устояване в предизвикателна бизнес среда.

Журито ще даде своята оценка по критерии като устойчиво и иновативно поведение, оригиналност на идеите и подходите за постигане на успех, ефективност от реализацията, новаторство по отношение на позиционирането на продуктите и на услугите, а също и иновативност в начина, по който са били комуникирани.

В конкурса могат да кандидатстват също проекти с образователна насоченост в сферата на бизнеса, както и проекти за подпомагане на различни групи от обществото по време на сменящи се и застъпващи се кризи, CSR и ESG стратегии.

Организаторите са добавили и няколко нови категории.

Повече информация можете да откриете тук.
Legion Run ще отпразнува 10-тата си годишнина на 6-ти юли с грандиозен целодневен фестивал

Най-зрелищното спортно събитие в България - Legion Run ще отпразнува 10-тата си годишнина на 6-ти юли с грандиозен целодневен фестивал. Ще можете да се насладите на подобрено 5-километрово трасе с препятствия, фитнес фестивал с няколко вида тренировки, детско трасе и концерт с музиката на любими български изпълнители.

Ще бъде зрелищно и не е за изпускане! Билетите са почти разпродадени, не отлагайте до последния момент!

Прочетете повече тук.
МИНАЛИ СЪБИТИЯ
Два отбора победители в Академия за иновации 2024 – Education+ и MetalLabs Engineering

На 31 май и 1 юни в хотел Хилтън-София се проведе финалът на единадесетото издание на събитието за предприемачески идеи на студенти “Академия за иновации”, организирано от агенцията за иновации Innovation Starter. В тазгодишния конкурс за младежки предприемачески идеи участваха над 30 сериозни проекта, от които 9 достигнаха до финал. На първо място в Академия за иновации 2024 се класираха два отбора с равен брой точки.

Образователният стартъп Education+ – със студентките по “Финанси” и “Бизнес администрация” от Американския университет в Благоевград, Наталия Василева и Мария Николова. Те създават платформа за младежки възможности, която атакува проблема за студентската безработица в България и представя от “младежи за младежи" всички възможности за стажове, стипендии, платени младежки проекти по модерен и интерактивен начин в социалните медии.

Вторият отбор, който се класира с равен брой точки за първото място е MetalLbas Engineering със студентите от Физическия факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“, Мария Енева и Николай Николов. Те имат амбициозната задача да популяризират темата за метаматериалите в България. Метаматериалите са композитни материали с предварително зададени свойства и могат да правят невидими повърхностите, по-здрави конструкциите, по-гъвкави основите и още много, и тепърва ще навлизат в масова употреба, като по-щадящи природата и качествени заместители на изчерпващите се на нашата планета природни ресурси.

На второ място се класира биотехнологичният стартъп ENTHELA, който представиха студентите Ангел Христов, студент в специалност „Горско стопанство“ в Лесотехническия университет и Мартин Недев, студент в специалност „Бизнес и предприемачество“ в Американския университет в Благоевград. Работят върху биостимулант, на базата на бактерия, която се храни с азот, който да позволява на фермерите да заместят до 50% от употребата на азотни торове в земеделието, докато подобряват плодородието на почвата си без да губят от продукцията си.

На трето място остана отборът SPRI с идеята им за машина за 100% рециклиране и декомпозиране на соларни панели. Божидар Върбанов, студент в специалност “Автоматика, информационна и управляваща техника” в Минно-геоложки универитет “Св. Иван Рилски” и Мирослав Иванов, студент в специалност “Електромобили” във Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков“ в София спечелиха журито с подробен финансов план, прецизна схема на проекта и отлично представяне на идеята.

Отборите финалисти печелят финансови и поощрителни предметни награди и участие в акселераторската програма на Innovation Starter.

Лекции на събитието изнесоха международни гости от Израел и Великобритания - Орен Симанян, инвеститор, предприемач, Основател на Colosseum Sport, Петя Рашева, съосновател на Stanford Club of Bulgaria, Мария Минерикова, директор „Бизнес развитие“ във Fetch.ai, лаборатория за иновации, базирана в Кеймбридж. Водеща на събитието беше Ива Дойчинова, радио журналист.

През 2024 година Академия за иновации се реализира с финансовата подкрепа на Европейска инвестиционна банка, Аурубис България, Vivacom, част от United Group, NESCAFÉ® Dolce Gusto®, ЛУКОЙЛ, Коника Минолта България, Пейсера България, Информационно обслужване АД и др.

Проектът се организира в партньорство с 16 български университета и Съвета на Ректорите в България.

Генерални медия партньори на събитието са: БНР, БТА, сп. Мениджър, JobTiger, Economy.bg, BG-mamma, Offfnews, BG-nauka.

Повече за събитието можете да научите на: www.innovationacademy.bg. За допълнитена информация: office@innovationstarter.
 
ПОЛЕЗНО ЗА ВАС
Запознайте се с участниците, завършили Младежка академия за кариера

Щастливи сме да представим двама от участниците, завършили успешно първия сезон на Младежка академия за кариера, организирана от JobTiger, ISIC и Фондация на бизнеса за образованието.

Бюлен Мисанкова е студентка по Международни икономически отношения и активно се развива в различни професионални области. Научава за академията на "Дни на кариерата" и е мотивирана да развива нови умения. Обученията в академията, особено в "Кариерно развитие" и "Дигитални и предприемачески умения", значително допринасят за професионалното ѝ развитие. Академията я научава на търпение, упоритост и постоянство, и тя препоръчва програмата заради широките възможности за личностно и професионално развитие.

Вижте разговорa с нея тук.
 

Георги Рангелов е 20-годишен студент по археология от Велико Търново. Мотивацията му за участие в академията идва от желанието да научи нови неща и стремежа към развитие. По време на обученията той развива ключови умения като екипна работа, комуникация и креативност. Георги смята, че академията предоставя ценни знания и насърчава иновативно мислене, като същевременно предоставя гъвкавост за изпълнение на заданията. Той препоръчва програмата заради възможностите за личностно и професионално израстване.

Прочетете интервюто с Георги тук.
Struggling to Build Your Dream Team on a Budget?

You're not alone. Hiring the right talent is a startup's greatest challenge, especially when resources are tight. But what if you could hire exceptional talent without breaking the bank? That's the promise of the practical guide Unicorns DON'T exist: The Playbook for Startups: Hire Smart and on a Budget by Teddy Dimitrova.

Inside, you'll uncover:
 • Accessible Sourcing Tricks: Discover where to find the best candidates and how to reach out to them.
 • Smart Recruitment Processes: Learn how to create and streamline your recruitment process for faster, cost-effective hires.
 • Navigating the Unfamiliar Job Positions: Hands-on tips for hiring in uncharted territory.
This book is your shortcut to success, packed with real-world examples, templates, and workshops to immediately impact your hiring process.

Whether you're a (first-time) founder or a seasoned hiring manager, this essential guide ensures hiring with a limited budget won't hold you back.
 
Трябват ли ви данни за заплати, когато назначавате, обсъждате заплатите във вашата компания или анализирате нови пазари извън България?

В Zaplatomer.bg имате още възможности за лесен 24/7 онлайн достъп до заплати на нови по-интересни цени:
 • Достъп до 20 позиции за 12 месеца в 1 държава и за един потребител от вашата компания
 • Достъп до неограничен брой позиции за 3, 6 или 12 месеца в 2 държави по избор и за неограничен брой потребители от компанията
Методологията ни не изисква от компаниите да предоставят данни, работим с реални позиции, като не е нужно да правите мапинг.

Събираме данни от служители, вместо от кандидати за работа, а нашите потребители работят навсякъде - от малки семейни компании до големи корпорации, в различни индустрии и на различни длъжности.

Ъпдейтваме данните на всяко тримесечие, за да имат клиентите ни достъп до най-новите данни на пазара.

Приложението ни е с интуитивен интерфейс и предлагаме безплатен пробен достъп.

Може да си купите данни за България, но и за повече от 100 различни държави.

Ако не сте сигурни, изпробвайте безплатно за 7 дни Приложението за заплати на Zaplatomer.bg.
JobTiger x Майна Town – Допълнителни възможности за развитие на Employer Branding за клиентите на JobTiger

Националното комикс списание Майна Town и компанията за комплексни HR услуги JobTiger обединяват сили и предлагат уникална възможност за комбиниране на онлайн и офлайн канали за комуникация за всички клиенти на сайта JobTiger.bg през 2024та година.

Списание Майна Town е тримесечно, хартиеното му издание се разпространява национално в големите градове в тираж до 18 000 броя и може да бъде открито в над 700 локации, включващи ресторанти, сладкарници, книжарници, арт студиа, фитнеси и спортни центрове, магазини за био храни и други.

Компаниите имат възможност да включат в списанието своя ПР публикация, допълваща онлайн представянето й. Читателите могат лесно да достигнат до Employer Branding в JobTiger или до всички публикувани от фирмата обяви чрез добавен QR код в публикацията.

JobTiger дава на своите клиенти 10% отстъпка от цената за ПР статия/интервю в специалната рубрика с пренасочване към профила на компанията на JobTiger.bg с всички актуални позиции за периода. Възможностите за позициониране в рубриката на JobTiger и Майна Town можете да разгледате тук.

За компаниите, използващи Employer Branding има специални пакети за отстъпка:
Employer Branding профил + 2 по (1/2) страница (2400 + 2*950) за 4110 лв.
Employer Branding профил + 4 по (1/2) страница (2400 + 4*950) за 5820 лв.

Предложението е валидно за изданията през септември 2024 и декември 2024.

За повече информация се свържете с екипа на JobTiger.
 
Спонсориране на обяви, публикувани в JobTiger.bg, в социалните мрежи

В динамичната бизнес среда намирането и задържането на квалифицирани служители става все по-голямо предизвикателство, на което JobTiger.bg отговаря с новата си възможност за спонсориране на брандирани обяви чрез утвърдената страница на JobTiger във Facebook. Тази услуга позволява по-голяма видимост на свободните позиции, достигайки до допълнителна аудитория от над 10 000 потребители.

За повече информация свържете се с нас на 02/49 180 10 или на office@jobtiger.bg.
Employer Branding профил в JobTiger.bg

Отличете вашата компания в дигиталното пространство с Employer Branding профил в JobTiger.bg. Този онлайн инструмент ви дава възможност да представите подробна и структурирана информация за вашата компания пред потенциални кандидати. JobTiger.bg е надежден и утвърден комуникационен канал, който ще ви помогне да изпъкнете.

Открийте повече за услугата и нейните предимства на нашия сайт.
 
ОТ HR INDUSTRY
  • Защо е нужна психологична помощ на двойки по време на инвитро процедури?
  • ЛОТ-КОНСУЛТ – единственият български участник в 34-ия Международен конгрес по трудова медицина в Маракеш
 
ОТ БЛОГА НА JOBTIGER RECRUITMENT
  • Остарели тенденции в наемането на персонал
  • Посланик на Марката: Ключ към успешна маркетинг кампания