ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Регистрацията за конференцията Be IT вече е отворена и може да запазиш своето място напълно безплатно!
Можеш да избираш между 15 уъркшопи в 3 направления - Mobile, Database и Web. По време на тях ще се разискват реални казуси, с които са се сблъсквали лекторите, в процеса на работа и как са се справили с тях.

Ще имаш възможност да се запознаеш лично с представители на едни от най-големите компании, работещи на българския ИТ пазар, които ще вземат участие в събитието, в неформална обстановка. Сред тях са: Proxiad Bulgaria, ТехноЛогика, Unicredit Bulbank, HP, SEEBURGER Informatik AG, Unify Service Center Bulgaria, Visteon Electronics Bulgaria, Codix Bulgaria, MentorMate Bulgaria, Software Group Bulgaria, OrderDynamics Bulgaria, Skrill Ltd., Sutherland Global Services Bulgaria.

Очакват те много изненади, приятни емоции и нови контакти.

И за да сме сигурни, че доброто настроение и енергията ще се запазят през целия ден, сме осигурили ароматно кафе baristo, сладки изкушения от Nestle България, крила от Red Bull, вкусна Domino’s пица за обяд и не на последно място промо код за безплатно пътуване с Uber.

Ще можеш да се включиш и в томбола за ваучер на стойност 50 лв. от Uber или Blade 180 QX HD Bind N Fly квадрокоптер, предоставен от JobTiger.

Регистрацията е напълно безплатна, но местата в залите са ограничени, така че побързай да си запазиш място - http://beit.today/#Registration.

Очакваме те на 15 май в Suite Hotel Sofia, Студентски град, между 10:00 и 18:30 часа!

Конференцията Be IT се организира от JobTiger – HR компания и кариерен сайт.
Официален спонсор на събитието е SBTech.

Be IT се осъществява с медийната подкрепа на Jobtiger.TV, Yatoto, Предприемач.com, CooliceHost, Kaldata, Международната награда на херцога на Единбург, BGMaps, NewTrend.bg, Seminari365.com, Smart News, SocialEvo, ITeventZ, 9 Academy, Start It Smart и Silicon Drinkabout.
 
ПОЛЕЗНО ЗА ВАС
XXIII-ти уикенд на HR екипите в България

С удоволствие ви каним да се включите в 23-тото поредно издание на HR Weekend!

Това лято събитието ще ни отведе в подножието на живописния и прохладен Тетевенски Балкан. Дискусиите ще проведем на 12 и 13 юни 2015 г. в Спа хотел „Планината“ – с. Рибарица.

За семинарната програма отново сме избрали най-интересните и актуални теми за HR- специалистите. Ето и част от тях:
 • Социалните мрежи в полза на намирането на таланти.
 • Социалната ангажираност - дълг или потребност.
Както всяка година, и през юни 2015 сме включили в програмата множество изненади и развлечения за свободното ви време!

За повече информация:
Т: +359 2/49 180 22
Е: events@jobtiger.bg
Крайният срок за участие в ТОП ИКТ Работодател 2015 наближава

Двадесет и девет водещи компании от ИКТ сектора се включиха до момента в четвъртото издание на “ТОП ИКТ Работодател. Компаниите, които също искат да научат колко удовлетворени са служителите им и къде се намират спрямо конкурентите си, могат да се запишат до 15 май 2015 г.

„ТОП ИКТ Работодател“ 2015 има за цел да открои предпочитаните работодатели в сферата на информационните и комуникационните технологии (ИКТ) в България и да очертае водещите тенденции в управлението и развитието на бранша.

Проектът включва пет основни компонента:
 • Изследване на база анкета, разпространена сред служители и мениджъри на компаниите.
 • Класация на водещите компании от ИКТ и аутсорсинг сектора, развиващи дейност в България, на база специално разработена за целта методология за определяне на предпочитан работодател.
 • Кръгла маса, на която ще бъдат представени изводите от проучването и ще бъдат дискутирани горещи теми, свързани с управлението на човешките ресурси в ИКТ и аутсорсинг сектора.
 • Вечерна церемония (в деня на провеждане на кръглата маса), на която ще бъдат наградени победителите от класацията ТОП ИКТ Работодател 2015.
 • Специализирано печатно издание, в което ще бъдат представени данните от изследването.
Четвъртото издание на инициативата на ICT Media и JobTiger, “ТОП ИКТ Работодател” ще се проведе сред български и международни компании от телекомуникационния, ИТ и аутсорсинг секторите, опериращи на нашия пазар. Изследването се осъществява по методология на специализираната в HR одит компания Audit Advice Associates (ААА), а най-добрите ИКТ работодатели за 2015 година ще бъдат обявени през октомври.

Генерален партньор на инициативата е Tishman International Companies – компанията, която развива и управлява бизнес комплекса Sofia Airport Center (SAC).
25 младежи се обучават в безплатен курс по „Програмиране с Java” във Варна

Стартира безплатният курс по „Програмиране с Java”, организиран от Технически университет – Варна и Samsung, с подкрепата JobTiger и The Business Institute. 25 младежи започнаха своето обучение в курса, който ще продължи два месеца и включва обучения по технически и бизнес компетенции, както и усъвършенстване на меките умения.

Лектори в курса са доказали се професионалисти от Musala Soft, The Business Institute и JobTiger, както и гост-специалисти от други компании.

По време на обучението, всеки от младежите ще има възможността да създаде прототипно приложение, с което да демонстрират новите си умения. Освен че ще надградят техническите си и бизнес познания, с всеки от младежите ще се проведе и персонално кариерно консултиране.

В края на курса, участниците, успешно преминали обучението, ще получат сертификат от Технически университет – Варна и ще бъдат с преференции при записването на следващия курс, организиран от университета и Samsung на тема: „Дизайн и разработка на мобилни приложения за Android“. Освен това курсистите ще бъдат препоръчани на подбрани работодатели, търсещи специалисти в областта на програмирането с Java.
 
Интересно от JobTiger.tv
Георги Ножаров, Ericsson: „Никога не сме се колебали да участваме в ТОП ИКТ Работодател“

„Откровено казано, никога не сме се колебали дали да участваме в ТОП ИКТ Работодател, още от първото издание“, казва Георги Ножаров, HR мениджър на българския офис на телекомуникационния гигант Ericsson. Специалистът отбелязва различните ползи, които носят конкурса и съпътстващото го обширно проучване: от различния поглед върху тяхната компания и фините настройки в локалната HR стратегия, които могат да реализират след това, през престижа сред колегите им от представителствата в други държави, до препозиционирането и утвърждаването на работодателския им бранд на местния пазар.

  • (р)Еволюция в образованието срещу младежката безработица
  • Българска индустриална компания предлага стаж когато и колкото поискате
  • Търсят се кандидати за участие в семинар „Machine Learning“, който ще се проведе в Сърбия
  • Време за стажанти
  • MyCompetence: безплатна система за оценка на компетенциите
  • Adobe раздава безотчетни пари на сътрудниците си
  • Жените в България са по-ефективните мениджъри
  • 4 техники за успешно отговаряне на странни въпроси по време на интервю за работа
  • През 2029 компютрите ще могат да правят всичко, което могат да правят хората, само че по-бързо и по-добре
 
ОЧАКВАЙТЕ ОЩЕ
Не един, а двама топ лектори в следващият голям семинар в София

Искате да увеличите печалбите си? Това е основното, което всеки в бизнеса цели, а Майк Огилви и Дерек Арден има техниките и уменията, с които да ви помогнат.

На 28-ми и 29-ти Май те ще изнесат пред българска публика изпитаните си семинари „Увеличи Печалбите” и „Успешни Преговори”, за да помогнат на присъстващите управители, служители и мениджъри да:
 • Увеличат продажбите и ефективността на компанията
 • Извличат максимума от ежедневните и най-важните си преговори
 • Създават дългосрочни взаимоотношения със щастливи клиенти
 • Оптимизират печалбите и елиминират най-големите „Грабители” на печалби
Както и още над 20 актуални теми, свързани с постигането на максимума в преговорите и печалбите в бизнеса.

Майк Огилви е международен лектор с дългогодишна практика като консултант на микро, малки, средни и големи компании за оптимизиране и увеличаване на печалбите. По настояще е председател на PSA („Британската Асоциация на Професионалните Лектори”) и „Profit” трейнър. Ще изнесе свой семинар у нас, като е подготвил специална програма за България.

Дерек Арден е британски топ автор на бизнес бестселъра „Power Negotiating: Как да договорим всичко, на всякъде, по всяко време". Ще посети за втори път България като при първото си събитие събра над 250 души в столицата. Интереса към предстоящият обновен семинар на Дерек „Успешни Преговори” е не по-малък и организаторите очакват бързо изкупуване на ограничените места в залата.

Подробна програма и билети за двата семинара ще откриете на http://moreprofit.tothetop.bg

Координатор от българска страна и гарант на събитието е ToTheTop Agency.