ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Ако има поне една книга, която ви вдъхновява, споделете я!
Магията на четенето е неповторима и необозрима. Тези, които са се докоснали до нея, тези, които са я преживели, никога не могат да се откажат от това безценно удоволствие. Но представете си какво би било, ако можехте да помогнете на поне още един човек да „открие“ книгите, да се влюби в тях, да ги остави да променят живота му!

Сега можете да споделите с цяла България тези книги, които обичате, които са ви вдъхновили и са оставили трайна следа в съзнанието ви. Днес, 4 август, започва проектът „Книгата, която ме вдъхновява“. Той ще продължи 12 седмици, през които ще съберем Топ 30 най-вдъхновяващи книги.

Повече информация за проекта и платформата, на която да гласувате, ще откриете на сайта на „Книгата, която ме вдъхновява“: http://jobtiger.tv/book
 
ПОЛЕЗНО ЗА ВАС
Спестете време от подбора на персонал само в 4 лесни стъпки чрез Video Recruit

JobTiger стартира новата си услуга за видео интервюта!

В началото на 2014 г., HR компанията и кариерен сайт JobTiger, стана изключителен представител на Video Recruit за България. Услугата улеснява процеса по подбор на персонал, спестява време и позволява на кандидатите да бъдат интервюирани в удобно за тях време.

Video Recruit е инструмент, създаден така, че да бъде лесен за използване. Освен, че ви спестява време, Video Recruit ви дава възможност да гледате интервютата многократно и в удобно за вас време и място. Всички интервюта, които поканените от вас кандидати са завършили, ще можете да разгледате във вашия профил на „Работодател“ в сайта ни JobTiger.bg. Услугата предоставя възможност да споделите получените интервюта и с ваши колеги.

Video Recruit позволява на специалистите по „Подбор на персонал“ да поканят кандидати на автоматизирано интервю за работа като част от цялостния процес по подбор на персонал. Кандидатът се кани на интервю посредством имейл с линк към сайта на JobTiger, където му се задават въпроси от предварително подготвен от работодателя въпросник. За да може да бъде използвана услугата, кандидатът трябва да разполага единствено с компютър с уебкамера, микрофон и интернет връзка.

Video Recruit е лесен за използване инструмент, който само в рамките на 4 стъпки, ви спестява време и ви помага да откриете най-подходящите кандидати за отворените ви позиции.

Научете повече за Video Recruit и в JobTiger.tv.
„Дни на кариерата“ в секторите: ИТ, Телекомуникации и BPO 2014

През октомври ще се проведат първите специализирани „Дни на кариерата“ посветени на секторите ИТ, Телекомуникации и BPO.

Дата: 16 октомври 2014 г.
Място: Интерпред - СТЦ София

Не пропускайте възможността да се срещнете със студенти и млади специалисти, насочили вниманието си към професии в тези сектори. Именно вие можете да им помогнете да стартират успешно кариерата си и да се развиват като професионалисти. Освен нови служители, участието във форума гарантирано ще затвърди имиджа ви на социално отговорна компания, с поглед в бъдещето.

По повод петото поредно провеждане на събитието добавихме и нови елементи. Заменихме тривиалните фирмени презентации с часове за Практически работилници. Благодарение на тях ще привлечете повече студенти и активни младежни. Също така щандовете на компаниите ще бъдат визуално разпределени по сектори, благодарение на различни по цветове табелки.

Организатор на форума е JobTiger, с подкрепата на Интерпред - СТЦ София.

Регистрацията за компаниите ще бъде отворена в сряда, 6 август. За повече информация и записвания:
T: +359 2 49180 22
M: +359 88 450 56 09
E: events@jobtiger.bg
 
Интересно от JobTiger.tv
Отборът на Тигъра ще се спусне с Тайгърмобил на Red Bull Soapbox

В офиса на JobTiger ежедневно се случват забавни и интересни неща, които всеки би искал да преживее.
Един ден, случайно или не, някой попадна на новината за състезанието Red Bull Soapbox и предложи да се включим. А в отговор получи ентусиазирано „Да, участваме!“.

„Да поговорим за бъдещето“ с Ясен Гуев
Цветя, любов и стил с Габриела Огнянова
Месец на отворените врати в SOHO
Състоя се първото издание на „АПИно – Иновации в действие“
УниКредит Булбанк финансира близо 300 студенти по програма „Академична лига“
Любопитно от JobTiger Блог
Стартира инициативата ни “Книгата, която ме вдъхновява”

Време е. И така, днес, 4 август, стартира нашата нова лятна инициатива – „Книгата, която ме вдъхновява”.
Инициативата е напълно демократична – вие предлагате заглавията, вие гласувате за тях, вие сте двигател на цялото начинание. Ние само създадохме удобна онлайн платформа, за да може всичко това да се случи.

5 начина да бъдем по-щастливи в работата си
Как се приключва интервю за работа?
Работа за мързеливи
Последваща комуникация след интервю за работа
Нов шеф – как да оцелеем и просперираме?
 
ОЧАКВАЙТЕ ОЩЕ
JobTiger със своя категория в конкурса БГ Сайт

За трета поредна година JobTiger ще връчи награда за най-добра кариерна секция или секция „За нас“ в категория „Кариери“ в най-престижните награди за български сайтове – БГ Сайт.

Категорията е инициирана от желанието ни да отличим компаниите със сплотен екип, компаниите, които се грижат за служителите си, компаниите, които дават най-пълна информация за дейността си и отворените си позиции.

И тази година, освен да се похвалят с красивия си сайт и добър екип, компаниите, включили се в конкурса, ще се борят и за ваучер за безплатно изграждане на Employer Branding страница в JobTiger и едногодишното й поддържане. Победителят в категорията ще бъде излъчен при отделно журиране с представители на Фондация БГ Сайт.

За участие е необходимо да се регистрирате на следния адрес: http://bgsite.org/concurs/reg/, като всеки, записал се до 31 август, ще се възползва от специална отстъпка в размер на 50 % от цената.
Mr Network идва в България!

За екипа на Web and Events е удоволствие да Ви представи новото бизнес обучение за нетуъркинг - Power Networking с Анди Лопейта. Анди ще бъде в България на 29 октомври 2014 и ще Ви покаже как да овладеете нетуъркинга, за да овладеете бизнеса!

Анди Лопейта е автор на няколко световни бестселъра и e признат от издания като The Sun и Financial Times за водещ експерт в областта на нетуъркинга. В продължение на 8 години е бил Изпълнителен директор на една от водещите нетуъркинг групи във Великобритания с над 2000 членуващи компании, а след това е работил с фирми като NatWest Bank, Merrill Lynch и Mastercard, за да им помогне да реализират пълния си потенциал.

Обучението включва теми като:
  • Какво е “нетуъркинг” и защо толкова много хора го разбират погрешно?
  • Започване на разговор – какво да кажете и как да завършите?
  • Как да мотивирате Вашата мрежа от хора да ви препоръчва?
Цялата програма на събитието може да откриете тук.

Много фирми и професионалисти се провалят, именно защото не осъзнават потенциала на нетуъркинга или не могат да го приложат на практика.Направете своята регистрация сега и бъдете крачка пред другите.
Възползвайте се от 30-те места на лимитираната оферта!