ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Очакваме Ви на HR Industry 2019!
Имаме удоволствието да Ви поканим на 7 февруари 2019 г. в Интерпред – СТЦ София, където ще се проведе осмото издание на станалото вече традиция за HR общността в България изложение - HR Industry.

HR браншът, или индустрия, както вече предпочитаме да го наричаме, се развива и разширява ежедневно. Проблемите и нуждите в различните компании, на които трябва да отговарят специалистите по Човешки ресурси, с всеки изминал ден стават все по-високи и разнообразни.

Богатата семинарна програма на събитието може да бъде много полезна за намиране на правилните доставчици и партньори, които да ви предложат нови и интересни идеи. Тя е идеална възможност, в рамките на само един ден и вие, и вашите служители да се запознаете по-обстойно с продукти и интересни решения за имплементиране в ежедневната ви работа. Тази година семинарната програма се разширява и ще протича в четири зали, което произлиза от големия интерес към нея през годините. Сред акцентите в програмата са теми като:
- Outplacement услуги и Кариерно консултиране;
- Как всеки служител да има достъп до най-добрата медицинска експертиза, без финансови или географски пречки;
- Изграждане на работодателски бранд: поглед навътре и навън;
- Ангажираните служители – пазарно предимство или корпоративно богатство;
- Системна психология. Авторски методики за тестиране;
- Кои професии ще ни откраднат роботите?
- Какви компетентности трябва да има мениджърът, за да ръководи щастлив екип?
- Тhe Leadership Gap - Защо мениджмънта днес е по-труден от мениджмънта вчера?
- Стратегически HR предизвикателства и стандарти и много други.

Пълният списък може да погледнете тук. Не забравяйте да запазите за себе си и членовете на екипа си място за семинарната програма.

HR Industry ви дава шанс да не изоставате от най-добрите практики в мениджмънта, привличането и запазването на талантите, да се запознаете с новите тенденции в бранша, да поговорите с колеги и партньори и да намерите своите нови доставчици.

Не пропускайте възможността да бъдете сред тези, които ще се запознаят първи с локалните и световните тенденции, които ще бъдат застъпени както в демонстрациите на щандовете, така и в богатата семинарна програма.

Входът за посетители е свободен, но със задължителна регистрация за семинарната програма.

HR Industry се организира от компанията за комплексни HR услуги JobTiger в партньорство с Българска асоциация за управление на хора. Генерален спонсор на събитието е MetLife, а организационен партньор – Интерпред – СТЦ София.
Регистрациите за компании за „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ 2019 продължават

Най-мащабният кариерен форум в страната – „Национални дни на кариерата“ ще се проведе за 18-ти път в осем града – София, Варна, Бургас, Русе, Свищов, Велико Търново, Габрово и Пловдив.

Регистрацията за работодатели е отворена, а местата се изчерпват бързо. Ако искате да бъдете сред компаниите, които ще имат възможността да се срещнат с хиляди амбициозни млади хора тази пролет, не пропускайте да запазите своето място.

Целта на форума е да се обединят усилията в откриване на нови възможности за професионална реализация на студенти и дипломирали се млади специалисти, както и да се подпомогнат работодателите в набирането на стажанти и персонал.

Приоритет на „Национални дни на кариерата“ е и популяризирането на летните стажове за студенти, като форма на обучение и подготовка за бъдещите им професионални задължения, прилагайки придобитите знания в реална бизнес среда. Същевременно фирмите, наели стажанти, са улеснени в подбора на персонал, тъй като имат възможност да обучат и подготвят част от бъдещите си служители още от студентската скамейка.

Повече информация във връзка със събитията, таксите за участие и начините на регистрация, може да видите тук: https://bit.ly/2D976M2

Организатор на форума е JobTiger, с генерален спонсор – Нестле България.
 
ПОЛЕЗНО ЗА ВАС
Очаквана срещу реална заплата – какво да имате предвид при смяна на работата?

Според анализ на международния портал за заплати Paylab хората, които за първи път навлизат на пазара на труда имат най-амбициозни очаквания по отношение на техните заплати. Колкото повече се увеличава възрастта на кандидатите за работа, толкова по-близки до реалността са очакванията им за заплата. Освен това с нарастване на възрастта по-често се подценява потенциалната заплата за позиция, на която липсва предишен опит. Най-амбициозните очаквания за заплата могат да се видят при служители на възраст под 24 години. Поколението Z – това са завършващите образованието си в момента и навлизащите за първи път на пазара на труда – очакват заплата, която е средно с около 9 % по-висока от реалните заплати в тази възрастова група.

Вижте какво да имате предвид, когато преговаряте за заплата за позиция, на която нямате опит.
 
ОЧАКВАЙТЕ ОЩЕ
Остават 2 дни до крайния срок за кандидатстване за годишните награди Employer Branding Awards 2019

Предстои второто издание на конкурса Employer Branding Awards, организиран от b2b Media.

Годишните награди на b2b Media отличават бизнеси и личности за постижения в областта на изграждането и утвърждаването имиджа и популярността на Работодателския бранд! За иновациите в управлението на талантите, за новите успешни стратегии в HR.

За втора поредна година компаниите в България влизат в битка за титлата „Успешен работодател“. Кандидатстването е до 7 февруари 2019 г.

Отличията Employer Branding Awards за 2019 г. ще бъдат връчени на специална церемония, която ще се проведе на 15.02.2019 г. в присъствието на професионалисти, официални гости, медии и жури.

Повече за конкурса и условията за участие може да видите тук: https://bit.ly/2zKOJNI