Дни на кариерата в УНСС и Employer Branding профили в JobTiger.bg
С началото на юни бихме искали да ви напомним, че до края на месеца са валидни отстъпки от 10% при регистрация и плащане за Дни на кариерата: икономика, финанси, маркетинг, човешки ресурси и обслужване на клиенти в УНСС през месец ноември.

Ранните записвания, освен възможност за ползване на по-ниски цени, дават и шанс за по-добротo ви позициониране при избор на място от схемата на изложението. До този момент 41 компании вече са избрали и заявили своите щандове за събитието в най-големия икономически университет. Станете част от топ компаниите в бранша, решили да скъсят дистанцията с кандидатите и да се презентират като активен и отговорен работодател!

Летният период традиционно дава тласък на планирането на есенните Employer branding инициативи, а освен кариерните събития, предлагаме на вниманието ви и още една възможност за позициониране - онлайн инструмент за комуникация на работодателската марка – Employer branding profile в JobTiger.bg. Отличете се в дигиталното пространство и презентирайте за кандидатите пълната структурирана информация за компанията си в JobTiger.bg – независим и авторитетен канал за комуникация. Вижте повече за услугата и допълнителните ползи, които предлага, на тази страница.
 
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Интерактивно дигитално решение за брандинг на участниците на Дни на кариерата: ИТ, комуникации и аутсорсинг

Нетърпеливи сме да споделим за уникална по рода си възможност, която предоставяме за първи път специално за компаниите-участници в Дни на кариерата: ИТ, комуникации и аутсорсинг през октомври. Представяме на вашето внимание интерактивните дисплеи на Simusca.sg, които могат да изведат вашето работодателско брандиране на следващо ниво.

Какво ви предлагаме?

Възможност да наемете интерактивен дисплей и да заместите статичните банери и стени с интерактивно съдържание и уникално представяне. Моделите 43 Pro и 43 Pro Plus с разположението и височината на техните дисплеи са подходящи за разположение зад вашия щанд.Цени за наем:
 • 43 Pro и 43 Pro Plus – 200 Евро/ден
 • 75 Tower – 400 Евро/ден
 • За събитието в Пловдив цената за наем е +50 Евро.
 • За събитието във Варна цената за наем е +100 Евро.
За повече информация относно интерактивните дисплеи можете да се обърнете към екипа на JobTiger или директно да се свържете с екипа на Simusca.

Контакти JobTiger:
Тел. 0884 070 906
Email: events@jobtiger.bg

Контакти Simusca:
тел. 0882 405 860
Email: iordan.chahanov@simusca.com
Йордан Шахънов
От 5 юни започва надпреварата за Годишните награди на b2b Media 2023

Предстои 9-тото издание на конкурса. Най-иновативните бизнеси, компании и личности се конкурират отново в Годишните награди на b2b Media! Надпреварата стартира на 5 юни 2023 г.

Деветото издание на конкурса ще се проведе през месеците юни - юли 2023. Очакваме най-добрите и устойчиви на трудности компании да покажат своите находчиви програми, проекти и стратегии, гъвкавост, иновативност, грижа за обществото и служителите си в усилията си за преодоляване на трудни обстоятелства и за постигане на високи резултати.

И тази година конкурсът ще отличи най-добрите предприемачи, най-иновативните компании, най-устойчивите програми за employer branding, както и социално - отговорни кампании, използващи иновативно мислене за постигане на резултати, дори и в ситуациите на бързо променяща се и винаги предизвикателна бизнес среда.

Журито ще даде своята оценка по критерии като устойчиво и иновативно поведение, оригиналност на идеите и подходите за преодоляване на затрудненията, ефективност от реализацията, новаторство по отношение и на позиционирането на продуктите и на услугите, а също и иновативност в начина, по който са били комуникирани.

Новите категории за 2023 година са:
 • Зелена трансформация
 • STEM иновация
 • Равнопоставеност и грижа за служителите
Голямата награда тази година ще бъде връчена за Иновативно развитие на бизнес организация.

Официалната церемония ще се проведе на 14 юли 2023 г., когато класираните на първите места ще получат своите отличия.

Срокове

5 Юни - Начало на конкурса
Кандидатите попълват онлайн въпросник по избраната от тях категория.

23 Юни - край на ранното кандидатстване
Кандидатите могат да се възползват от специална отстъпка, ако подадат своите заявки в този срок.

30 Юни - последен ден за кандидатстване
Заявките могат да бъдат подадени до края на деня 23:59 часа.

14 Юли - официална церемония
След оценките на журито класираните на първите три места ще получат своите отличия.

Вижте повече на https://awards.b2bmedia.bg
Forbes HR & Employer Branding Awards

Все повече български компании срещат предизвикателства в работната среда, породени от бурното развитие на местния бизнес и намаляващия брой свободни квалифицирани кадри. Битката за таланти става по-оспорвана, а очакванията на кандидатите за работа – по-завишени. Тези тенденции превръщат човешките ресурси и работодателския имидж в ключов приоритет за бизнеса.

Forbes HR & Employer Branding Awards насочват прожекторите към най-успешните HR експерти в България – онези, които не само следват най-нашумелите глобални практики, а участват в тяхното създаване и постоянно търсят работещи решения.

Талантът триумфира на сцената на HR & Employer Branding Awards, където ще бъдат отличени най-добрите HR професионалисти, които да служат за пример и вдъхновение.
Всяка българска компания може да кандидатства за награда в една или повече от следните категории:

 • HR Директор
 • Развитие на служители
 • Въвеждане на служители
 • Привличане на таланти
 • Ангажиране на служители
 • Технологична HR иновация
 • Иновативна среда
 • Работодателски имидж
   
Кандидатстването в конкурса за всяка от категориите се извършва само онлайн до 19 юли чрез сайта на Forbes България.
Legion Run се завръща!

Каним ви да се включите в Legion Run 2023! Локацията ще бъде не къде да е, а именно в Sofia Airport Park, точно до летище София!

Освен това остават по-малко от 200 свободни места, така че ви съветваме да заявите своята корпоративна оферта на corporate@legionrun.com или директно да се регистрирате тук.
Бизнес фестивал BrandGalaxy Fest 2023 отваря врати на 23, 24 и 25 юни в Дворец на културата и спорта в гр. Варна

BrandGalaxy Fest е първото 3-дневно бизнес събитие, посветено на последните иновации в бранд мениджмънта, технологиите на бъдещето и тяхното ключово значение за развитието на бизнеса в и отвъд границите на България.

Събитието ще се проведе на 23, 24 и 25 юни в зала „Конгресна“, в Дворец на културата и спорта, гр. Варна. BrandGalaxy Fest е уникална възможност за българската предприемаческа общност да създаде ценни контакти и да чуе вдъхновяващи говорители и експерти, революционирали индустрията си с помощта на иновациите. Броят на местата е ограничен! Купете билет за вас или вашия екип с промокод: jobtiger50 за 50% отстъпка тук.

Събитието ще срещне своите гости отблизо с теми и практически примери от сфери като изкуствен интелект (AI), VR / AR, 3D mapping, Web 3.0, Metaverse, blockchain, NFTs, крипто валути, виртуални събития, геймификация, автоматизация, киберсигурност и трансгранични сътрудничества между България, Африка, Европа и държави от Обединените арабски емирства, които да помогнат на българските компании да се модернизират и да излязат извън мащабите на България.

Гост лектори и панелисти ще бъдат водещи иноватори от България, Дубай, Мароко и Германия.

Очаквайте и демонстрации на нови продукти и услуги, които променят начина, по който работим и живеем. Виждайки колко бързо напредва светът на иновациите, не можем да си позволим да останем назад в тази област.

За повече информация относно събитието, възможности за партньорства и начини за закупуване на билети, моля, посетете уебсайтa: https://brandgalaxy-fest.com/
МИНАЛИ СЪБИТИЯ
Победител в десетото издание на конкурса за студенти “Академия за иновации” е Ecohunt

Финалът на десетата кръгла годишнина на “Академия за иновации” се проведе на 2 и 3 юни в София Тех Парк. В тазгодишния конкурс за студентски предприемачески идеи участваха над 50 проекта, от които десет бяха допуснати до финал.

На първо място в Академия за иновации 2023 се класира отборът на Ecohunt, със студентите Зорница Найденова, Университет за архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) и Илияна Банкова, Университет за национално и световно стопанство (УНСС). Повече за конкурса може да разберете тук.
 
ПОЛЕЗНО ЗА ВАС
Strength Culture Podcast #03 - с Наталия Цветанова - Мениджър Подбор в JobTiger Recruitment

Мениджърът ни Подбор Наталия Цветанова бе гост в Strength Culture Podcast. Какво сподели тя за създаването на startup, нагласите на предприемачите, мотивите и предизвикателствата, с които те се сблъскват, можете да разберете от видеото тук.

Студентското шоу по Nova News

Какво работи един рекрутмънт менижър? Каква е била първата работа на нашия рекрутмънт менижър - Наталия Цветанова? Как вие да намерите своята първата работа?

Отговорите на тези и други интересни въпроси може да видите в последния епизод на Студентското шоу по Nova News.
 
ОТ HR INDUSTRY
  • Как поколението Z ще промени пазара на труда?
  • Рискуваме да бъдем управлявани от опасни двоични системи
ОТ STARTUP PSYCHOLOGY
  • Как да бъдете по-уверени предприемачи
  • Изкуството да кажем „не“