ТЕКУЩИ ПРОЕКТИ
Топ ИКТ Работодател 2014
Приключи първият етап от тазгодишното издание на единственото по рода си проучване сред ИКТ работодателите в България. В него се включиха 33 компании.

Компаниите-участници стартираха и втория етап от изследването. До средата на м. юни те ще попълват анкетите в проучванено за „Топ ИКТ Работодател“ на 2014 г.

Във второто издание на “ТОП ИКТ Работодател”, което се прoведе през 2013 г., взеха участие 26 компании (колкото и през 2012 година), като броят на служителите, попълнили въпросник за ангажираност, достигна 2151 (1771 през 2012 г.). Резултатите от въпросника за ангажираността на служителите показваха, че голямото предизвикателство пред ИКТ бранша е в оценката на представянето и взаимовръзката й не само със заплащането, но и с обучението и развитието на служителите.

Предстои да разберем какви ще са резултатите от тазгодишното проучване за „Топ ИКТ Работодател“.
 
МИНАЛИ СЪБИТИЯ
XXI-ви уикенд на HR екипите в България

XXI-вата среща на HR екипите в България е вече история!
Живописният тракийски град Хасково бе домакин на срещата, която се състоя на 6 и 7 юни 2014 г. В прохладата и свежестта на парк Кенана ни очакваха много запознанства, приятни емоции, интересни дискусии и полезни практики и много, много забавление.

През първия ден обсъждахме „Подобряването на качеството на HR мениджмънта чрез подобряване на вътрешната комуникация“. Изключителни ползотворна се оказа дискусията - и модератори и гости се съгласиха, че е от изключителна важност всички отдели да имат добра комуникация, за да работят успешно.

В ранния следобед Светлозар Петров, управител на JobTiger обясни що е Video Recruit и какви са ползите от него.

Следващият акцент на срещата бе ползата от промените в стажантските програми - за това какви са промените в закона и каква е ползата от тях разказаха подробно Светлозар Петров от JobTiger и Боян Страхилов от Санома Блясък България. Сериозна дискусия предизвикаха и капаните пред стажантите и работодателите предизвикани от приетите промени.

На 7 юни дискусията бе за качеството на висшето образование в България. За рейтинга и измерителите за качество във висшето образование своя опит сподели Стоян Ганев от Телепол.

Може да видите и презентацията по първата тема от дискусиите тук: „Подобряването на качеството на HR мениджмънта чрез подобряване на вътрешната комуникация“.
 
Интересно от JobTiger.tv
Посетителите на първото издание на Be IT Conference получиха реална полза и приложими знания

Актуалните теми и практическата насоченост на уъркшопите се приеха положително от всички, които решиха да се включат в първото издание на Be IT. Дотолкова добре, че 70% от посетителите споделиха, че нямат търпение да се включат и във второто издание на конференцията.

Хартиената кула или как се предизвикват комуникационни умения
In-Memory технологиите от SAP Labs България по време на Be IT Conference
Безплатен семинар за студенти- Как се разработват Smart TV приложения?
Red Bull Soapbox за първи път в България
Станислав Гацев от Melon за важността на автоматичните тествания – Be IT Conference 2014
Любопитно от JobTiger Блог
Как да се държим адекватно по време на спорове и караници?

Работата в офис означава работа с колеги, работа с хора. А хората понякога изпадат в яростни състояния и започват караници, спорове и скандали. Как да оцелеем и да преодолеем такива ситуации? Какво е адекватното поведение? Има ли правила и, ако да, какви са те?

5 печеливши съвета за намиране на първа работа
7 начина да направите лошо впечатление при първия си работен ден
Как да реагираме, когато ни обиждат, прикривайки го като шега?
5 причини да сте без работа
Колебания при писане на CV
 
ПАРТНЬОРСТВА
ICN.bg бе спонсор на конференцията Be IT.today.

ICN.Bg е най-голямата хостинг компания в България и лидер на пазара в аспект развитие, иновации и качество. Като технологичен иноватор вече 10 години, компанията бележи значителни успехи и постижения в областта на IT технологиите, консолидиран ръст и устойчиво развитие.

Постижения
ICN.Bg e първата компания, която пуска cloud услуги в България. Получавайки отличието за уникално сървърно оборудване - наградата CISCO Business Acceleration за Югоизточна Европа - затвърдихме репутацията си на най-голямата и технологична хостинг компания в България. Избрани сме за една от 12-те точки в света, които поддържат новите gTld домейн имена.
Наскоро ICN.Bg се сдоби и с международен сертификат за контрол на качеството ISO 9001:2008, с който гарантира удовлетворението на клиентите и високото качеството на услугите си.

Защо да изберете ICN.Bg
ICN.Bg е препоръчана от cPanel, като една от 6-те най-добри хостинг компании в света, разполага с уникално за България оборудване, хоства над 65 000 сайта и над 33 000 потреителя, а екипът ни от денонощна техническа поддръжка се грижи за удовлетворението и нуждите на клиентите.
Екипът смело заявява, че успехите, натрупани през годините са изцяло вдъхновени от клиентите, за да им гарантират постоянно качество на доставяната услуга.

Подаръци от ICN.Bg
ICN.Bg ви подарява 30% отстъпка за всички нови поръчки на Споделен хостинг. Само с промо код: JOBTIGER-Promo30 *

*Важи за планове Икономичен, Бизнес, Стандартен, за 1 година, без право на безплатен домейн.
 
ОЧАКВАЙТЕ ОЩЕ
Качваме се на ринга за преговори "тежка категория"!

За екипа на Web and Events е удоволствие да Ви представи второто издание на семинара Mr. Negotiator с международния експерт в преговорите - Саймън Хезелдейн. Той ще бъде за първи път в България на 30 септември 2014 и ще покаже стратегии за преговори, които няма как да научите в училищата по бизнес!

Саймън е автор на пет бестселъра, сътрудник е на Института за Продажби и Маркетинг Мениджмънт и дългогодишен член на Professional Speaking Association. Неговите лекции са удар право в целта, който ще Ви накара да се събудите и ще помните винаги. Те включват теми като:
  • „Новата бизнес реалност“ - трябва да я владеете, ако искате да оцелеете.
  • Каква е разликата между продажбите и преговорите и как разбирайки я, вашият бизнес ще бъде по-печеливш?
  • Как да повлияете на примитивните и емоционални части на мозъка, които доминират при вземането на решения?
  • Как да се подготвите правилно за преговори, за да наклоните баланса на силите в своя полза?
  • Как да дадете по-малко и да получите много в замяна?
  • Как да се превърнете в преговарящи от световна класа?
Цялата програма на събитието може да откриете тук.

Саймън Хезелдейн ще Ви даде важно предимство в областта на преговорите, за което вашите конкуренти няма да са подготвени!

Направете своята регистрация сега и се възползвайте от 100лв отстъпка от стандартната цена!