НОВО ОТ JOBTIGER
Днес започна гласуването за първите 34 личности в „Колегата, който ме вдъхновява“
На 3 февруари стартира новата инициатива на JobTiger „Колегата, който ме вдъхновява“. Проектът цели да открие хората, които имат положителен образ и влияние в своята професионална област. Хора, които вдъхновяват и заразяват с действията си околните и дават положителен пример за влияние върху икономическото развитие и личностно израстване. Хора не от върховете на бизнеса, а редови колеги, които особено много допринасят за успеха на работата.

В продължение на 10 седмици всеки ще може да предложи на уебсайта на проекта https://kolega.jobtiger.bg/ човек или хора, които смята за вдъхновяващи колеги. Такива, които са оставили у него силно положително впечатление, мотивирали са го с нещо или просто защото се възхищава на това, което правят, или го зареждат със сила и заразяват с амбиция.

Всяка седмица ще се прави обобщение на предложенията и одобрените от организатора ще бъдат предложени на гласуване през следващата седмица. Гласуването има за цел да определи финалистите за седмицата. Трима от предложените, които са събрали най-много положителни гласове, ще намерят място във финалната група от 30 вдъхновяващи личности на нашето време.

Като финал на проекта за 2020 година ще се счита обявяването на 30 личности, които са събрали най-много положителни гласове. Финалистите в класацията „Колегата, който ме вдъхновява“ ще бъдат обявени на специална церемония на 29 април – в навечерието на Празника на труда, 1 май.

34 личности, номинирани в инициативата на JobTiger, преминаха в етапа на гласуване през първата седмица, а за по-малко от ден гласовете станаха 500. Гласуването ще продължи до неделя, 16 февруари.

Може да гласувате или да предложите колега, който ви вдъхновява на https://kolega.jobtiger.bg/
 
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Близо 130 компании вече се записаха за „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ 2020

Деветнадесетото издание на „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ стартира на 17 и 18 март в София, в Националния дворец на културата, ет. 3 и 4.

Всяка година в най-мащабното и утвърдено кариерно изложение в страната се включват стотици доказани български и международни компании. Всички те имат възможността да представят свободните си стажантски и работни места пред многобройна публика от млади специалисти и студенти.

След София, форумът ще продължи във Варна на 23 март, Русе на 25 март, Велико Търново на 30 март, Габрово на 1 април, Пловдив на 6 април и ще приключи в Свищов на 8 април.

Записването за изложението е изключително интензивно. Ако искате да бъдете сред компаниите, които ще имат възможността да се срещнат с хиляди амбициозни млади хора тази пролет, не пропускайте да запазите своето място.

Повече информация във връзка със събитията в отделните градове, таксите за участие и начините на регистрация, може да видите тук или да получите от екипа на JobTiger:
events@jobtiger.bg
02 4918 011/ 13/ 22/ 24

„Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот” се организира от JobTiger – компания за комплексни HR услуги. Генерален спонсор за 17-та поредна година е Нестле България – най-голямата компания за храни и напитки в България.

 
МИНАЛИ СЪБИТИЯ
Над 50 компании, опериращи в сферата на човешките ресурси, представиха услугите си пред 800 HR специалисти по време на единственото по рода си изложение – HR Industry

На 6 февруари в Интерпред - СТЦ София се проведе деветото издание на единственото по рода си изложение в България на компании, предоставящи услуги в сферата на човешките ресурси - HR Industry. HR секторът е изключително динамичен, различни нови технологични решения започват да осигуряват ключови предимства за работодателите в управлението на персонала. Това е и причината за пръв път, през 2020 година, изложението да има и HR Tech и StartUp зони.

Над 50 компании и организации, опериращи в сферата на подбора на персонал, одит на персонала, обучения, тренинги и тиймбилдинги, HR outsourcing, животозастраховане и здравно осигуряване, временна заетост, консултации и други представиха своите нови услуги и имаха възможността да се срещнат със стотици настоящи и бъдещи клиенти и бизнес партньори. Изложението бе посетено от 800 HR мениджъри, управители на фирми и хора от бранша. Нарастващият брой посетители определено доказва полезността на събитието. По време на изложението всички те имаха възможността да се запознаят с едни от най-актуалните теми и иновации на HR пазара.

По време на събитието се проведе и богата семинарна програма, включваща 28 презентации, в които бяха засегнати най-актуалните теми в сферата на човешките ресурси. Всяка година семинарната програма се радва на все по-голям интерес и това се доказва от постоянно нарастващия брой на провеждащите се семинари. Презентацията на JobTiger бе посветена на новия Employer Branding профил на сайта JobTiger.bg и ползите на инструмента за по-доброто позициониране на работодателите.

HR Industry 2020 се организира от компанията за комплексни HR услуги JobTiger в партньорство със Столична община и Българска асоциация за управление на хора. Генерален спонсор на събитието е MetLife. Организационен партньор е Интерпред – СТЦ София.
 
ПОЛЕЗНО ЗА ВАС
За ползите от участието в сайта HRIndustry.bg

В основата на идеята за портала HRIndustry.bg стои запълването на нуждата от място за споделяне и обсъждане на професионална информация, практики и тенденции в HR областта. Такова публично място липсва и затова го създадохме под името на вече успешно наложеното събитие „HR Industry“.

Взаимопомощта и споделянето на информация и днес е в основата на смисъла от съществуването на сайта, но от неговото развитие и активното участие в живота му произлизат и няколко недотам очевидни ползи, които можете да видите тук: https://hrindustry.bg/articles/83

Всеки, който има желание да напише статия в областта на своите интереси или експертиза, е добре дошъл.

В последната седмица на месец януари бяха публикувани 12 нови статии, което само потвърждава нуждата на гилдията от подобно място за споделяне. Статиите можете да видите тук.
 
ОЧАКВАЙТЕ ОЩЕ
Employer Branding Awards 2020

Предстоят годишните награди на b2b Media за постижения в областта на изграждането и утвърждаването имиджа и популярността на Работодателския бранд.

Официалната церемония по награждаването ще е на 13 февруари 2020 година.

Отличията ще бъдат връчени в присъствието на професионалисти, официални гости, медии и жури. А внимателно подбраните членове на журито гарантират безпристрастното оценяване на кандидатите.