ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Български и международни компании ще наемат студенти и млади специалисти във Варна, Пловдив и София
Форум „Национални дни на кариерата 2021“ продължава на живо!

След проведеното успешно онлайн събитие на 8 април 2021 г., организаторите на най-големия кариерен форум у нас – компанията за комплексни HR услуги JobTiger – реши да даде шанс и на тези, които предпочитат срещите между търсещи и предлагащи работа да са на живо!

Днес в Дворец на културата и спорта, Варна, зала Младост Б стартират тазгодишните срещи на живо от календара на „Национални дни на кариерата 2021“. Български и международни компании представят, от 10:00 до 16:00 часа, възможностите за професионално развитие при тях на студенти, стажанти и млади специалисти. Всеки желаещ да се възползва от предложенията на водещите работодатели може да го направи безплатно. Събитието ще се проведе при спазване на предписаните мерки за безопасност във връзка с пандемията от коронавирус.

След Варна, форуми на живо ще има и в още два големи академични града: в Пловдив – на 12 май и в София – на 18 и 19 май. Всички подробности за форума и неговата програма, можете да откриете на bg или като се свържете с организаторите на: events@jobtiger.bg
 
ПОЛЕЗНО ЗА ВАС
Как да организирате финансите си, в случай че загубите работата си?

Пандемията от COVID-19 продължава вече повече от една година. През този период се увеличи не само броя на заразените, но и този на безработните.

Ако и вие сте сред хората, загубили работата си поради коронакризата, вижте съветите на Zaplatomer.bg, за да закърпите бюджета си.

Бюро по труда
Проверете дали ако се регистрирате като търсещ работа в Бюрото по труда, ще имате право да получавате парични обезщетения при безработица. Регистрацията е доброволна и не е задължителна. Ако обаче не го направите, сте длъжни сами да покриете задължителните вноски за здравно осигуряване - през 2021 г. вноската за здравна осигуровка за безработните е 26 лв. месечно.

Държавна подкрепа поради извънредното положение
През изминалата година държавата взе допълнителни социални мерки за запазване на заетостта на засегнатите работници и служители.

Заявленията за изплащане на компенсации се подават в Бюрата по труда по мястото на работа на работниците и служителите. Действието на част от мерките беше удължено и през 2021 г. с тенденция дори да бъде продължено до края на годината.

Разбира се, необходимо е да са изпълнени условията, определени на уебсайта на Агенцията по заетостта.

Вижте всички съвети в Zaplatomer.bg.
Вашият Employer Branding на JobTiger.bg - силен канал за комуникация и представяне

ВИЖ РАБОТОДАТЕЛИТЕ!

Нашият сайт JobTiger.bg постоянно се развива в крак със световните тенденции, като поставя на фокус работодателската марка с Employer Branding услугата.

Услугата представя пълноценно работодателско представяне по отношение на грижата за служителите под формата на независим и авторитетен канал за информация.

Структурирано, модерно, подредено и интерактивно съдържание с динамично управление на информацията. Специализираната страница съдържа информация на едно място – всичко, което интересува кандидата на всеки етап от процеса по подбор с по-добро индексиране от търсещите машини.

Скъсява дистанцията между Вашата компания и бъдещите Ви служители.

Създаването на вашето виртуално представяне е крачка към дългосрочната мисия за представяне, разгласа и популяризация на предпочитания работодател.

За индивидуален поход към Вашите нужди, отстъпка с JobTiger Wallet и повече информация за услугата – екипът на JobTiger е на ваше разположение на office@jobtiger.bg.
Marketplace в HRIndustry.bg – нова възможност за HR бранша


HR браншът в България се развива и променя активно в последните години. Процес, който се ускори в годината на медицинските и икономически премеждия. Все повече компаниите имат нужда и търсят решения за предизвикателствата пред тях, пътища за подобряване на работата и повишаване на ефективността си. И все повече търсенето на такива решения става онлайн. Светът неминуемо се дигитализира и HR общността в много случаи е водеща сила в този процес.

За да отговори на нуждите на времето, JobTiger създаде нова възможност за ползвателите на HRIndustry.bg – българския портал за споделяне на информация и опит в областта на управлението и развитието на човешките ресурси. Marketplace е място за споделяне и рекламиране на продукти и услуги в помощ на HR екипите и компаниите в България. Всички публикувани решения са отново разделени в познатите на всички области на HR, за да се улесни търсенето.

Marketplace започна работа от 17 март и е достъпен за всички, имащи интерес в HR областта. Публикуването на продукти и услуги за участници в HR Industry 2021 е безплатно, а всички останали решения се публикуват при цена 50 лева на месец.

С тази стъпка се постига пълнота на информацията, предоставяна от HRIndustry.bg – статии за споделяне на професионален опит и мнения, новини от HR областта и Marketplace за представяне на актуални продукти, услуги и решения.
 
ОЧАКВАЙТЕ ОЩЕ
Access MBA и Access Masters ви канят на интерактивни онлайн събития на 15 и 17 май

Искате да подобрите бизнес уменията си и да преосмислите кариерата си? Access MBA и Access Masters ви канят на интерактивни онлайн събития на 15 и 17 май, за да се запознаете с топ бизнес училища от цял свят.

Ето какво ви очаква на събитието:
  • Индивидуална програма за видео консултации с представители от American University in Bulgaria, WU Executive Academy, Hult International Business School, Grenoble Ecole de Management, IE Business School, University of Strathclyde и много други.
  • Лично експертно и техническо съдействие от екип на Access MBA и Access Masters при подготовка за участие и по време на събитието;
  • Съвети за кандидатстване и видове тестове за прием;
  • Разнообразни възможности за стипендии и информация за финансиране.
Ако решите да участвате, имате шанс да спечелите безплатно кандидатстване или стипендия от 1 000 Евро за университет по избор от участващите на събитието!

Как да пренастроите кариерата си с MBA и Магистратура?

Обучението в програмите развива пълноценно заложбите ви за бизнес лидерство.
Разнообразие. Толкова много възможности! Бизнес, мениджмънт, маркетинг, финанси. В България, в близка или далечна, позната или още непозната дестинация. Изборът е ваш.
Гъвкаво. Изберете учебния формат, който отговаря на вашия професионален стил. В редовна форма на обучение ще получите всички предимства. В задочна – ще съчетаете успешната си кариера с нови бизнес познания. С онлайн обучение ще усъвършенствате нови технологични и комуникационни умения.
Сигурност. Каквото и да изберете, направете го спокойно. Виртуалното изложение ви дава всичко нужно, за да намерите най-добрата програма като се включите от където ви е удобно.

Участвайте в Access MBA и Access Masters Online събитията безплатно. Заявете присъствието си още сега, за да се възползвате от максимален брой срещи в рамките на няколко часа. Местата са ограничени.

Запишете сега за Access MBA, 15 май: https://www.accessmba.com/link/HXX
Запишете сега за Access Masters, 17 май: https://www.accessmasterstour.com/link/HXW