ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
47 компании се регистрираха за участие в „Дни на кариерата“, сектори ИТ, Телекомуникации и BPO само за седмица
Записването на компании започна едва преди седмица, а към момента всички часове за практически работилници са заети и за участие във форума вече са се регистрирали 47 компании.

За всички, които следят бизнес климата и пазара на труда в България, е ясно, че компаниите, опериращи в сферата на информационните технологии и аутсорсинг услугите, са едни от най-успешните и бързо развиващи се у нас. Тази индустрия обаче не се създава сама. Преди всичко, тя е изградена от хората, които работят в нея. Те са тези, които произвеждат продуктите и услугите, те са тези, от които дават всички нови идеи и поставят началото на тенденции, които продължават години. Хората изграждат компаниите, а компаниите изграждат пазара.

В България, а и в световен мащаб, има недостиг на технологични специалисти и макар все повече хора да избират да градят кариера в тази посока, статистиката сочи, че техният брой продължава да не покрива нуждите на непрекъснато растящия пазар. Като част от решението на този проблем, компаниите е нужно да се възползват от всяка възможност за среща с млади специалисти – такива, които наскоро са завършили своето образование или такива, на които им предстои да го завършат.

„Дни на кариерата“ в секторите ИТ, Телекомуникации и BPO е кариерен форум, който има за цел да събере на едно място водещите компании, работещи в сферата на високите технологии у нас и да ги срещне с голям брой силно мотивирани и образовани млади хора, които биха могли да заемат техните свободни работни и стажантски позиции.

За шеста поредна година, всеки работодател ще разполага със собствен щанд, на който представителите му ще могат да разговарят свободно с всички посетители и да представят пред тях възможностите за работа и кариерно развитие.

Осъществяването на първоначален контакт в тази неформална среда оказва положително въздействие върху избора на подходящ служител. Фактът, че младежите се чувстват по-освободени и спокойни, ги кара да се представят по-добре и да бъдат по-открити и искрени, отколкото биха били на традиционно първо интервю за работа в дадена компания. Това е от полза за всички специалисти по подбор, защото така те придобиват по-реална представа за хората, които интервюират и могат по-лесно да отсеят правилните кандидати, които да станат част от техния екип.

Допълнителна възможност да се изявят и да утвърдят имиджа си ще имат определен брой компании, които ще проведат свои практически работилници в рамките на кариерния форум. По време на тях те ще могат да привлекат допълнително интереса на посетителите, демонстрирайки реални работни процеси и казуси и давайки възможност на присъстващите да участват в дискусии и да обменят опит и идеи помежду си.

„Дни на кариерата“ в секторите IT, Телекомуникации и BPO ще се проведат на 14 октомври от 10:00 до 18:00 часа в Интерпред – СТЦ София.

Работодателите, които желаят да се включат, могат да заявят своето участие на следния адрес: http://it.careerdays.bg/bg/employers.

Събитието се организира от компанията за комплексни HR услуги JobTiger, със спонсорската подкрепа на Software Group.
 
ПОЛЕЗНО ЗА ВАС
Включете се в eSkills 2015 European Video Competition

Конкурсът се организира в рамките на инициативата на Европейската комисия eSkills for Jobs и ще отличи европейци с добри дигитални умения и отлична грамотност в сферата на ИКТ.

Надпреварата цели да отличи успешни проекти и идеи, които са осъществени с помощта на ИКТ и отличното владеене и прилагане на електронни умения. Целта е да се включат мотивирани и талантливи млади хора, бизнес лидери, работещи в ИКТ сектора, неправителствени организации, предприемачи, хора, които са променили професионалната си реализация с използването на ИКТ, както и такива, които търсят работа.

Всеки кандидат трябва да запише видео на английски език с максимална продължителност 1:30 мин., в което да представи проекта си. Видеоклипът трябва да съдържа логото на инициативата eSkills for Jobs и да бъде поместен в собствения Youtube Канал на кандидата. Всички видеоклипове, които отговарят на изискванията, ще бъдат поместени в официалния YouTube канал на eSkills for Jobs.

Кандидатстването за всички европейски граждани е отворено в следните категории:
- Digital Citizenship
- Digital Entrepreneurship
- Most Inspirational Career Campaigner
- FAQ

Предстои да бъдат отворени още 2 категории за участие: Young Digital Talent (август) и Outstanding Use of ICT for Teaching (септември).

Краен срок: 31 октомври 2015г.

За всяка категория ще бъдат избрани по един победител и един подгласник, които ще бъдат наградени по време на конференцията на високо ниво в Люксембург. Разходите по пътуването и нощувките са за сметка на инициативата eSkills for Jobs.
 
Интересно от JobTiger.tv
Ключови бизнес съвети за мениджъри – Хариет Грийн

Какво да направя, какво да направя, какво да направя…? Подобен въпрос си задават много мениджъри от високите ешелони на бизнеса. И наистина – как да постигнем успех в работата, как да израстваме, как да бъдем добри и успешни шефове, коя е тайната на успеха в крайна сметка?

Очевидно е, че няма един точен отговор на подобни питания. Това обаче не пречи да се потърсят някои рационални и проверени алгоритми, които са приложими, независимо от бизнес модела, социокултурната среда и всички останали променливи. Повечето хора, които са постигнали големи успехи, имат общи черти, навици и правила, които безотказно им помагат да постигат целите си и да просперират.

  • Как да си свършим работата навреме и без нерви
  • Как чрез LinkedIn да си намерим подходяща работа
  • Връзване на папийонка – професионални указания
  • Един пост… и край на кариерата ви
  • Бърнаут синдромът или защо прегаряме?
  • Снимката ви в социалните мрежи – залог за успех или провал
  • Конкурс за иновации в кариерното информиране, ориентиране и консултиране
  • Кое качество може да ни превърне в богати хора?
  • 7 полезни клавишни комбинации за по-поносим офисен живот
 
ОЧАКВАЙТЕ ОЩЕ
Първа национална коучинг конференция с международно участие -
ЛИДЕРСТВО И КОУЧИНГ


Сдружение с нестопанска цел АЙ СИ ЕФ България - българското представителство на най-голямата професионална организация на коучинга в света ICF, има удоволствието да Ви покани на първата национална коучинг конференция с международно участие - ЛИДЕРСТВО И КОУЧИНГ, част от “ICF on Tour: Coaching Beyond Boundaries”.

Конференцията ще се проведе на 30-ти септември (сряда) и 1-ви октомври (четвъртък) в Гранд Хотел София.

За програмата, темите, участниците и регистрация за конференцията, посетете сайта на събитието: http://coachingconferencebulgaria.com/

Научете повече и в поканата за събитието.

Първият ден е посветен на лидерите и ръководителите на фирми и организации.

Вторият ден е насочен към професионалистите, които се занимават с коучинг и развитие на човешки ресурси.

Стенете част от българските и световноизвестни експерти, които прилагат най-съвременните подходи за развитие на лидери!