ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Дни на кариерата: ИТ, Комуникации и Аутсорсинг освен присъствено, ще се проведе и виртуално
За единадесета поредна година ще се проведе единственият в България кариерен форум, посветен на секторите ИТ, комуникации и аутсорсинг. Тази година събитието предлага комбинирано участие - присъствено в 4 академични града и ВИРТУАЛЕН ден за онлайн срещи:
 • София - 8 октомври 2020 г.;
 • Пловдив - 12 октомври 2020 г.;
 • Варна - 14 октомври 2020 г.;
 • Габрово - 20 октомври 2020 г.;
 • Виртуален ден - 21 октомври 2020 на платформата на Brazen Technologies.

След проведени анкети за нагласите на изложителите и посетителите по отношение на събитията, сега ние предлагаме по-голяма гъвкавост, така че всички компании да изберат формата на участието си: онлайн, присъствено или комбинирано. Повече информация за условията може да откриете в careerdays.bg/bg/it-careerdays/employers

Събитието се организира от компанията за комплексни HR услуги JobTiger.
Scale Up Your Career - Различното кариерно събитие и конференция

На 29.09.2020 г. в Интерпред – СТЦ СОФИЯ – ще се проведе Scale Up Your Career 2020 – кариерно събитие, съчетаващо конферентна и изложбена част, посветено на темата за кариерното преориентиране.

Иновативността на събитието е в това, че компаниите-участници имат възможност да селектират подходящи професионалисти чрез срещи под формата на игри-казуси в специално обособени за това зони. Миналите издания на събитието показаха, че това е предпочитан подход за бърз и лесен подбор и отсяване сред хората с по-дългогодишен стаж и опит в различни нива на кариерното си развитие.

Представете своите свободни позиции в работодателската зона - в специално обособени кътове и се срещнете с квалифицирани кадри.

Запишете своята компания и ще:
 • имате възможност да представите фирмен казус пред посетители с професионален опит между 2 и 5 години;
 • можете да отсеете кандидатите, които наистина биха се вписали във вашата фирмена култура, чрез предварително подготвен уъркшоп;
 • имате възможност да представите отворени работни позиции пред таргетирана публика от квалифицирани кадри с опит между 2 и 5 години, които искат да направят скок в кариерата си и търсят по-добра реализация.

Регистрациите за работодатели са отворени и достъпни тук.

Повече информация за събитието и регистрацията за участие бихте могли да получите и от екипа на JobTiger:
events@jobtiger.bg
02 4918 013/ 22
 
ПОЛЕЗНО ЗА ВАС
Най-доброто време за оптимизиране на онлайн присъствието ви е сега - Employer Branding от JobTiger

В тези предизвикателни дни екипът на JobTiger не спира да търси перспективи, фокусирайки се над възможностите и отправя поглед отвъд настоящата ситуация.

В последните месеци HR общността все повече заговори за важността на изграждането и поддържането на работодателската марка по време на криза. Как да запазим своя корпоративен образ в новата непредвидима реалност? Как да развием работодателския си имидж така, че кризата да се превърне във възможност сега и за в бъдеще да привличаме лоялни партньори, клиенти и качествени служители?

Стабилното корпоративно лице е основен фактор за всички наши потенциални партньори, клиенти и служители, а всички ние сега сме в онлайн пространството.

В тази перспектива ви напомняме за единствената по рода си услуга Employer Branding профил.

Employer Branding – профилът на JobTiger.bg е специално разработен за компаниите, уважавани на българския пазар на труда заради грижите им за развитие и просперитет на служителите си, за въвеждане на добри HR, социални и екологични практики.

Вашият Employer Branding – профил има за цел именно да скъси дистанцията, да ви отличи от останалите работодатели и да ви представи под прожекторите. Той ще отговори на максимален брой въпроси, които си задават търсещите работа, преди да кандидатстват в компанията.

Услугата дава възможност за отличаване на Вашата компания и предоставя допълнителна разгласа по вече установените канали на JobTiger. Активна е за цяла календарна година и включва преференциално публикуване на неограничен брой брандирани обяви (с приоритетно показване) напълно безплатно. Брандираните обяви достигат до точните кандидати, и получават допълнително разпространение в различните канали на JobTiger.

Екипът на JobTiger периодично анализира Employer Branding профилите. Данните от последния анализ сочат, че Employer Branding профилите имат 12 пъти повече преглеждания от безплатната версия, която включва много по-базова информация.

Employer Branding услугата е на стойност 2 000 лв без ДДС.

Вижте работодатели, които вече използват услугата като ММ Солушънс, Каргил и Силвър Стар.
Хоум офисът е сред най-търсените придобивки от служителите

На кое място е хоум офисът във вашата класация на придобивките, които искате да имате на работа? За много от рабoтещите това е една от най-търсените възможности.

Ако и вие обичате да работите от вкъщи, вижте в кои сектори е най-вероятно да се възползвате от тази придобивка. Какви са предимствата и недостатъците на хоум офиса? Прочетете повече в статията на Zaplatomer.bg.

Все повече служители искат да ползват хоум офис, а компаниите все по-често го предлагат, особено в секторите, в които компютър и интернет връзка са достатъчни за работа. Освен това заради неотминаващата пандемия хоум офисът бързо се превърна в необходимост.
Това лято: 40% по-малко обяви за работа спрямо 2019 г.

9% е спадът в публикуваните свободни работни позиции за юли спрямо предходния месец.

Актуалният месечен анализ на JobTiger отново разглежда динамиката в публикуването на обяви във водещите сайтове за работа у нас. Резултатите за месец юли сочат спад от 9% на предложенията за нови работни места спрямо предходния месец юни. Сравнени обаче с нивата на публикуваните обяви преди началото на пандемията – намаляването им е с 20%, а ако вземем за база за сравнение юли 2019 г., то се забелязва осезаем спад от цели 40%.

Вижте целият анализ в JobTiger.bg.
Wellness Studio Figura Spool - Креативното бизнес пространство

Знаете ли, че можете да направите среща с колегите си и едновременно с това да оформите фигурата си? Wellness Studio Figura Spool е един от успешните стартъпи на 2019 със специални пакети за услугите си. Можете да им се доверите за нестандартен и запомнящ се тиймбилдинг за екипа си.

Wellness Studio Figura Spool е ново студио за дами в София, което предлага иновативни уреди за моделиране и оформяне на тялото в модерна и стилна атмосфера. Работещи на принципа на масажа, уредите мощно подпомагат раздвижването на лимфната система. Тренировките при нас подобряват метаболизма и повишават енергията.
Всяка първа процедура при нас е комплимент с цел демонстрация на уредите и изготвяне на индивидуална програма за клиента.

Wellness Studio Figura Spool е зона, която предразполага към релакс, тонус и презареждане!
 
OЧАКВАЙТЕ ОЩЕ
DEV.BG All in One 2020

DEV.BG All in One е годишна конференция, която събира цялото ИТ общество и го предизвиква с актуални теми! Едно събитие, което оставя следа вече 4-та година.

 • Тази година събитието ще бъде в два дни – 28 и 29 август.
 • Ще бъде онлайн, за да може всеки желаещ да присъства без да се притеснява за здравето си.
 • Конференцията ще бъде безплатна!

Програмата за 29 август:
1. Петър Митев – ИТ секторът и кризите – какво научихме за 20 години
2. Кирил Петков – Иновации по време на криза
3. Д-р Александър Симидчиев – Инфодемия и пандемия
4. Ивана Ганчева – Автентичният лидер и промените
5. Хараламби Хараламбиев – Как да се справим с гнилата ябълка в екипа?
6. Велина Гетова – Млади, успели и “прегорели”: какво следва?
7. Христо Нейчев – ИТ Предприемачество + Дзен: ирония или хармония
8. Васил Терзиев и Веско Колев – Визия 2030 – ИТ секторът – гръбнакът на българското икономическо процъфтяване

Очаквайте скоро и програмата за 28.08.2020.
За регистрация и детайли: https://bit.ly/DevBgAllInOne2020