ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Събитието „Дни на кариерата“ в секторите ИТ, Телекомуникации и ВРО наближава
Кариерният форум „Дни на кариерата“ в секторите ИТ, Телекомуникации и BPO наближава – софийското издание е на 13 октомври, а пловдивското, на 14 октомври. Тоест остават само три дни до събитието, по време на което, стотици млади специалисти ще открият първата си работа или стаж в утвърдени български и международни компании.

В наближаващото събитие ще участват 79 водещи работодатели в София и поне 26 в Пловдив, сред които RISCO Group BG Ltd, eMerchantPay, E&G Finances, Bulpros, IBM, TechHuddle, ISDC, Coca-Cola European Partners, Codix, Scalefocus, Liebherr-Hausgeräte Maricа EOOD, 60K. Сред тях се открояват телекомуникационни гиганти, утвърдени IT фирми и известни компании от BPO сектора. Независимо от разликите между тях, всички изложители са водени от съображението да открият добре подготвени и комуникативни млади експерти. Иначе казано – те ще бъдат на изложението, за да открият своите бъдещи служители.

Както обикновено, по време на събитието ще се проведат и практически работилници. В тях младите хора ще научат повече подробности за много от компаниите, ще разберат същността на работата и ще се запознаят с вакантните позиции, обявени от фирмите.
Посетителите ще имат възможност да се запишат и за бързи интервюта със специалистите от JobTiger Recruitment, които ще бъдат там, за да ги посъветват как да изградят своя Personal Brand.

За доброто настроение на посетителите ще се погрижат и много от изложителите, които отново осигуриха предметни награди за томболата, провеждаща се традиционно по време на изложението. Късметлиите ще имат възможност да спечелят множество атрактивни придобивки.

Изчерпателна информация за форума ще откриете на интернет страницата му, както и във Facebook.

Заповядайте на „Дни на кариерата“ в секторите ИТ, Телекомуникации и BPO в София, на 13 октомври от 10:00 до 18:00 часа, в залите на организационния ни партньор Интерпред – СТЦ София, както и на 14 октомври, между 10:00 и 16:00 часа, в Конгресен център на Международния пловдивски панаир. Събитието се организира от компанията за комплексни HR услуги JobTiger, златен спонсор е PFS, сребърен – Televic/Demasys. Участието за посетители е както винаги безплатно.
Предстоят кръглата маса и церемонията по връчване на наградите от конкурса "ТОП ИКТ Работодател" 2016
JobTiger и ICT Media имат удоволствието да ви поканят на Кръглата маса, с която официално ще бъде закрито петото издание на проучването „ТОП ИКТ Работодател“.

Темата на кръглата маса е „Ангажираност на служителите с помощта на вдъхновяващи лидери“, а веднага след нея ще се проведе и Церемония, на която ще бъдат наградени победителите в класацията “ТОП ИКТ РАБОТОДАТЕЛ“ 2016.

Кога? 11 октомври, вторник
Къде? Хотел BW Premier Sofia Airport
Начален час кръгла маса: 17:00 ч.
Начален час церемония: 19:00 ч.

Темите, върху които ще поставим акцент на кръглата маса са:
- Лидерството като основен фактор за задържане на служителите
- Ролята на лидера в оценката на представянето
- Лидерство и комуникация

Присъствието е с предварителна регистрация, за която можете да използвате следния линк: http://topictemployer.bg/registration/
 
ПОЛЕЗНО ЗА ВАС
2nd Business Leaders and HR Meetup

На 27 и 28 октомври отново ще срещнем собственици и управители на компании от различни бизнес сектори и HR специалисти от бизнеса с цел заедно да обсъдим актуалните проблеми на пазара на труда, и предложения за решаването им. Ще проведем събитието в гр. Трявна.

Темите, по които ще дискутираме този път, ще бъдат:
1. Ангажираност на персонала;
2. Практически аспекти в средното и висшето образование – дуално обучение и магистърски програми.

Част от панелистите в дискусиите са Елена Маринова (Президент на Мусала Софт), Любомир Овчаров (CEO, ADASTRA Bulgaria), Александър Йовчев (Изпълнителен директор, Proxiad Bulgaria), Христо Георгиев (Управител Финанси и Администрация, Liebherr-Hausgeraette Marica EOOD).

Краен срок за регистрация за събитието: 21 октомври.

Повече информация на: www.jobtiger.bg/meetup/
Виртуални дни на кариерата – как да намерим реални служители чрез онлайн кариерен форум?

Едва ли има компания, която не се е сблъсквала с проблема да намери правилните кадри за отворените си работни позиции. Конкуренцията на пазара на труда става все по-голяма, а добре обучените и опитни хора – все по-малко. Вече и в България има лесен и удобен начин за работодателите да намерят нови попълнения и той е изцяло онлайн!

Виртуални дни на кариерата е единственият в България изцяло онлайн кариерен форум. Третото есенно издание ще се проведе на 9 ноември от 11:00 ч. до 16:00 ч. и позволява на компании от различни бизнес сектори лесно да намерят таланти, които да допълнят фирмените екипи. Участвайки във Виртуални дни на кариерата като работодател:
 • Вие пестите време и пари;
 • Вие откривате таланти с разнообразни профили, които да заемат свободните позиции в компанията;
 • Вие получавате достъп до десетки автобиографии;
 • Вие сте иновативни - ще можете да се възползвате от подобрена платформа с широки функционалности подпомагащи доброто представяне на работодателския бранд и привличането на надеждни служители.

Преди самия кариерен форум, компаниите имат възможност да изградят свой виртуален кариерен щанд, с който да се представят на събитието. Въвеждането на информацията се случва в няколко лесни стъпки, а допълнителните възможности включват качване на видео материали и изображения, както и линкове към обяви за най-горещите работни позиции.

Компаниите все още имат възможност да се регистрират за участие на по-ниски цени до 14 октомври. Повече информация за Виртуални дни на кариерата можете да намерите на сайта http://virtual.careerdays.bg/.

Виртуални дни на кариерата се организира от компанията за комплексни HR услуги JobTiger.
GCDF сертификационен тренинг по кариерно консултиране

Основен фокус на тренинга: Усвояването на умения и знания за оценка на потенциала, силните страни и областите за развитие на служителите, както и умения за консултиране, коучинг и менторинг.

За кого е предназначен сертификационният тренинг: специалисти по човешки ресурси; консултанти и коуч специалисти; мениджъри на екипи.

Предстоящи издания на тренинга:
Първата седмица на м. ноември 2016 г.

За записвания и допълнителна информация, може да се свържете с екипа на JobTiger или да пишете на e-mail: gcdf@jobtiger.bg.
Днешна София, преобразена в древна Сердика с безплатно приложение

„И-стория“ е интерактивен справочник-пътеводител за София с GPS навигация, във вид на безплатно мобилно приложение. С него разглеждането на забележителните сгради и историята им стават по-близки на всички жители и посетители на столицата. В помощ на културния туризъм, развиващ се все по-активно през последните години, „И-стория“ позволява бързо и точно локализиране на ключови сгради от древна Сердика, посредством използването на вградена GPS навигация, компас и „разтегната реалност“ (augmented reality). Чрез него, потребителите ще могат да научат допълнителна, исторически обоснована и коректна информация, легенди, любопитни факти, а също и 3D възстановки. Същият подход ще бъде използван и при включването на забележителностите на други български градове в приложението.

Консултант на проекта е проф. Диана Гергова, автор на текстовете – Надя Тодорова, художник - Момчил Грозданов.

Информацията за всеки обект е разделена на две части – кратка и такава с повече подробности, засега на 3 езика - български, английски и руски.
Приложението можете да намерите в Google Play и на сайта http://www.e-storia.bg/
 
Интересно от JobTiger.tv
Проведе се PFS IT Meetup – среща между професионалисти от e-commerce бранша

На 4 октомври се проведе PFS IT Meetup – среща на над 30 софтуерни разработчици с интерес в e-commerce, организирана от PFS със съдействието на JobTiger. Събитието се проведе в офиса на домакините от PFS, като една от компаниите с най-голям световен опит в e-commerce разработките и Demandware. Управителят на компанията Георги Бачев посрещна гостите с питие преди да се пристъпи към същинската работа и дискусии.
С hands-on демонстрации гостите успяха да научат за възможностите на платформата Demandware от едни от големите специалисти в тази технология, именно старши програмистите на PFS.

  • Данаил Кънчев: „В EPAM се отнасяме много сериозно към проблема с ангажираността на служителите“
  • Как да направим така, че да се свържем с всички тези, с които искаме в LinkedIn?
  • Организаторите на HackBlagoevgrad: „Искаме да провокираме участниците да създадат нещо различно и уникално“
  • Проклятието на гъвкавото работно време
  • SAC: „Вярваме, че компаниите, включили се в проучването ТОП ИКТ Работодател, са наши естествени партньори“
  • Какво работят олимпийците, за да преживяват?
  • Стартира отново курсът по икономическо развитие „Microeconomics of Competitiveness“
  • Кога ругатните и пиперливият език може да се окажат добри за кариерата?
  • IHR: „Investors in People“ представлява гъвкавата рамка, която проектира бъдещето на най-успешните организации
 
ОЧАКВАЙТЕ ОЩЕ
Срещнете се с най-добрите университети в света по време на изложението за магистратури и докторантури в София, събота 22 октомври, София Хотел Балкан, 13:00-18:00
Ако се интересувате от магистърска програма или докторантура и искате да учите в чужбина, посетете QS World Grad School Tour и се срещнете с директорите по прием на най-добрите университети в света от Англия, Австрия, Франция, Испания, Италия, Швейцария и Саудитска Арабия. По време на изложението ще имате възможност да посетите семинари и информационни сесии, да научите повече за кариерните възможности с магистърска степен, да подобрите вашата автобиография и да кандидатствате за ексклузивни стипендии от QS на стойност от $1,7 M.

Научете повече: http://bit.ly/2aCWoje