ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Дни на кариерата – ИТ, Комуникации и Аутсорсинг започва със събитие в София на 11 октомври
Старт на тринадесетото издание на най-големия специализиран кариерен форум ще бъде даден официално във вторник от 10:00 ч. в Хотел Маринела. Събитието ще посреща посетители до 18 ч. За първи път ще представи дигитален обмен на CV-та на живо – максимално лесно със ScanFactor.

Сребърен спонсор е Louis Dreyfus Company, бронзови спонсори са Infineon, Blankfactor, Tick42 и Accenture.

Участници във форума са водещи компании като: Ascent, Булуърк / Bulwork, Dynata, Strypes, Булминт Рекрутмънт, VSG Bulgaria, Coca-Cola Europacific Partners, Soitron Bulgaria, Paraflow, myPOS и TSD Group.

Програмата продължава с:
  • Виртуален ден - 13 октомври - Онлайн на платформата на Brazen Technologies;
  • Пловдив - 18 октомври - Пловдивски Панаир, Конгресен Център;
  • Варна - 20 октомври - Rosslyn Dimyat Hotel;
  • Габрово - 25 октомври - Технически университет.
Регистрация за участие: https://careerdays.bg/bg/it-careerdays/employers

Събитието, което програмира кариери!
Кариерна Борса в ХТМУ

Химикотехнологичен и металургичен университет организира Кариерна борса за студенти от професионално направление Химични технологии на 25.10.2022г от 10 до 17 часа.

Събитието е безплатно за студенти и работодатели и се организира като част от изпълнение на проект BG05M2OP001-2.016-0013, "Модернизация, дигитализация и интернационализация на обучението в Химикотехнологичен и металургичен университет" по ОП "Наука и образование за интелигентен растеж". Обща стойност на проекта 1 629 276 лв., от които 1384 884.60 лв. европейско, 244 391.40 лв. национално съфинансиране.

Организатори на събитието са ХТМУ и консорциум Кариерни събития в химичните технологии (Джобтайгър ООД и Фондация на бизнеса за образованието).

За записване за участие се свържете с екипа на JobTiger.
Продължават регистрациите за работодатели за специализирания кариерен форум Дни на кариерата в УНСС

Събитието ще се проведе на живо на 22 ноември във фоайето на УНСС София и виртуално на 24 ноември - онлайн в платформата на Brazen Technologies.

Запазете вашето място за участие и позициониране на вашата компания – тук.

* На събитието в УНСС ще бъде въведена иновацията със ScanFactor - кариерните форуми на живо с дигитален обмен на данни.
ПОЛЕЗНО ЗА ВАС
Ръст на обявите за работа в почти всички сектори през септември 2022 г.

Броят на обявите за работа през м. септември е нараснал с 4% спрямо предходния м. август. Предложенията са с 1800 повече, като общият им брой възлиза на почти 49 000. На годишна база също се наблюдава ръст от 3% (спрямо м. септември 2021г.).

Вижте подробности за развитието на обявите през изминалия септември в месечния ни анализ.
Каним ви да се присъедините към платформата 2nd7.org за предлагане и използване на услуги за кариерно консултиране

2nd7.org е нова инициатива на JobTiger, която дава възможност за предоставяне и получаване на кариерно консултиране по най-удобния начин в цялата страна и извън нея.

Чрез предоставените инструменти в сайта можете да организирате, заявите и закупите за вас или ваши близки срещи за кариерно консултиране на място или онлайн в зависимост от вашите възможности и предпочитания.

Информация за начина на ползване можете да откриете на този линк: https://2nd7.org/for-clients/.
Безплатен онлайн инструмент за кариерно ориентиране, разработен от ФБО

Тестът е свободно достъпен през различни устройства и дава възможност на хиляди ученици и техните родители от всяка точка на страната да вземат обективно и информирано решение. Инструментът е полезен помощник и за кариерните консултанти, педагогически съветници и учители, които предлагат подкрепа за професионалния избор на младите хора у нас.

Вижте повече на: uchi.profesii.info.
Старт на иновативния софтуер ERP4 – умен инструмент за управление на бизнес процесите

На 5-ти октомври „Роял Софтуер“ ООД официално стартира своя иновативен софтуер - ERP4.

ERP4 системата е смарт технология – колаборация от складова програма, софтуер за производство и умни бизнес решения в едно, която оптимизира фирмените процеси. Тя помага на компаниите да развиват своя бизнес и осигурява висока степен на интеграция и надеждно управление на всички процеси.

Повече информация за ERP4 системата може да прочетете на сайта: www.erp4.bg.
Успешни кариерни истории от Дни на кариерата - споделени съвместно с DEV.bg

Серия от интервюта с разкази за кариерния път и пресечните точки и участие в Дни на кариерата. Елате на Дни на кариерата - ИТ, Комуникации и аутсорсинг 2022 и можем да напишем и вашата успешна история.
ОТ STARTUP PSYCHOLOGY
  • Обратна връзка в start-up компаниите - част 2
  • Модел на компетенции в start-up компаниите