ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Планирайте умно кариерните събития за 2018 г. и то на преференциални цени до края на декември
Всяка добре развита бизнес област има собствени традиции, изложения, форуми или фестивали. Тези утвърдени събития дават облик на гилдията, открояват най-важните играчи на пазара, предоставят възможности за развитие и теми за размисъл, на базата на които да се генерират промени и да се планира бъдещето. Това са естествените двигатели на всяка конкретна сфера и те не могат да бъдат игнорирани от никого.

В сферата на кариерните и специализирани HR изложения в България, JobTiger в качеството си на най-голям организатор на такива събития, за втори пореден път публикува пълен календар на събитията си за следващата година.

Защо предприехме тази стъпка? Основната причина е, че искаме да бъдем още по-добър помощник на бизнеса в България. С един изчерпателен предварителен календар, ние ви даваме възможност да планирате по-добре ангажиментите и финансите си. Знаейки своевременно какво предстои да се случи през 2018 г., вие ще бъдете в състояние лесно и ефективно да разпределите бюджети, време и хора за 12-те месеца на следващата година.

Планирането на участие в кариерни изложения е инвестиция в непосредственото бъдеще. Не отлагайте това решение, за да можете да се възползвате от най-добрите щандове и най-изгодните ценови оферти. В съвременния бизнес свят оцеляват и прогресират най-бързите и най-активните. С нашия предварителен календар ние ще ви помогнем точно в тази насока.

До края на годината ще можете да се възползвате от специалната ни цена, ако заплатите до 31 декември.

Календара можете да разгледате тук.

Всички условия за регистрация и участие са налични на сайта - http://careerdays.bg/bg/
 
ПОЛЕЗНО ЗА ВАС
Известни са първите победители в JT Creative Lab: Измисли най-добрия сайт за работа

Днес стана ясен и вторият победител в JT Creative Lab. Това е Светла Петкова, която събра най-много гласове с идеята си за „Изместване на мотивационното писмо с видео скрийнинг“.

През първата седмица победител бе Ива Иванова, която поведе класацията с 53 гласа с идеята си за „Интерактивно съдържание“. Идеята ѝ обсъдихме по време на първото #CreativeReality, което може да видиш тук. Ива получава и награда, която е обучение от SoftUni Digital.

Сподели и своята позиция! Тази е последната седмица, в която можеш да измислиш най-добрия сайт за работа. Сподели своята идея на www.JobTiger.bg/CreativeLab

Концепцията на кампанията JT Creative Lab е потребителите да предлагат идеи за това какво искат да видят в един сайт за работа и кое би им било полезно в процеса на кандидатстване или търсене на кандидати. Събирането на идеи стъпва върху платформата jobtiger.bg като първия jobboard сайт в България, но не е задължително идеите да са насочени към него. Всички идеи ще бъдат изцяло публични и отворени за гласуване и коментари, като всеки друг в този отворен брейнсторминг може да се възползва от идеите, защото целта на кампанията е по-скоро социална, отколкото комерсиална.
Регистрирайте се за единственото изложение, представящо услуги и продукти за управление на човешките ресурси в България

HR Industry е единственото по рода си изложение в България, предназначено за всички, които участват в управлението на човешките ресурси и бизнес стратегии, практикуващи HR-и от водещи организации. То се организира от JobTiger, в отговор на нуждите на бизнеса от подобен род събитие в областта на човешките ресурси и това го прави отлична платформа за представяне на HR продукти и услуги.

Седмото издание на HR Industry ще се проведе на 8 февруари 2018 г. в Интерпред - СТЦ София.

Почти половината места за участие вече са заети. В сайта на събитието - http://2018.hrindustry.bg/bg/participants/, можете да видите кои са компаниите, заявили участие до този момент, както и различните възможности да се включите в HR Industry 2018.

Позиционирайте компанията си на 8 февруари и се срещнете с повече от 500 специалисти в сферата на човешките ресурси. Направете своята регистрация тук: http://2018.hrindustry.bg/bg/#Registration

Подробна информация може да получите и от екипа на JobTiger - тел.: 02/ 491 80 13/ 22, e-mail: events@jobtiger.bg
GCDF сертификационен тренинг по кариерно консултиране

Основен фокус на тренинга: Усвояването на умения и знания за оценка на потенциала, силните страни и областите за развитие на служителите, както и умения за консултиране, коучинг и менторинг.

За кого е предназначен сертификационният тренинг: специалисти по човешки ресурси; консултанти и коуч специалисти; мениджъри на екипи и тийм лидери.

Предстоящи издания на тренинга:
Януари - март 2018 г.

За записвания и допълнителна информация, може да се свържете с екипа на JobTiger: e-mail: gcdf@jobtiger.bg, тел. 02/ 4918 019
Участвай в проучването на нуждата от обучения

Обученията на служители са доказан инструмент за повишаване на ефективността и мотивацията в компанията.

Участвай в проучване на нуждата от обучения в компаниите от различни сектори, а ние ще обобщим информацията за тенденциите на пазара и ще ги споделим.

Анкетата може да попълниш тук: https://www.surveymonkey.com/r/ZKJ7FG8
 
МИНАЛИ СЪБИТИЯ
85 работодатели и 6000 посетители на „Дни на кариерата“ в УНСС

На 30 ноември 2017 г., в УНСС, се състоя единственото по рода си специализирано събитие – „Дни на кариерата“ в секторите Икономика, Финанси, Човешки ресурси, Маркетинг и Обслужване на клиенти. По време на изложението се представиха 85 компании и организации от споменатите сектори, със своите свободни работни и стажантски места, а посетителите бяха над 6000. Форумът се организира от JobTiger, съвместно с Междууниверситетския център за развитие на кариерата на УНСС и Студентски съвет при УНСС.

Всяка година събитието се превръща в пресечна точка на търсенията на хиляди млади хора и десетки утвърдени български и международни работодатели. За първи път по време на форума посетителите имаха възможност да участват и в дискусионен панел на тема „Особености на икономическата кариера“, който се проведе в рамките на изложението. Активно участие взе и специалният гост на изложението Стойне Василев, председател на Българската асоциация на личните финансови консултанти. Основната идея на панела беше да запознаем студентите на УНСС с тънкостите и особеностите в кариерното развитие, да разкажем за пазара на труда и да изясним празните полета в техните представи.

Изложителите изразиха удовлетворението си от големия брой посетители, от които мнозина дадоха заявка, че имат потенциала да се превърнат в бъдещи служители на участващите компании. Студентите и младите специалисти също споделиха задоволството си от интересните предложения, които отправиха към тях множество перспективни и водещи работодатели.

В края на деня бяха изтеглени имената на победителите от томболата на Междууниверситетския център за кариерно развитие на УНСС, към която се присъединиха и фирми участници на изложението.
 
Интересно от JobTiger.tv
2018-та – годината, в която изложението „Национални дни на кариерата“ ще ви пренесе в бъдещето

В рубриката ни В сферата на човешките ресурси едно от най-важните събития всяка година е традиционното изложение „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“. Това е най-голямото и разпознаваемо кариерно изложение в страната и през март 2018 г. ще се проведе неговото 17-то издание. То се организира от компанията за комплексни HR услуги JobTiger и през далечната 2002 г. стартира под името форум „Кариери“.

2018-та година ще постави нови крайъгълни камъни в дългия път на събитието. Новините около наближаващото издание са поне две и те ни носят увереността, че „Национални дни на кариерата“ е формат, който продължава да се развива и подобрява.

  • Първият победител в JT Creative Lab е вече ясен
  • #HRInterview – Десислава Василева, Мениджър човешки ресурси в Modis IT Outsourcing
  • Безплатни онлайн курсове, които можете да започнете до края на годината – част 2
  • 10 000 безработни ще бъдат наети по програма „Работа“ през 2018 г.
  • 5 знака, че влагате твърде много емоции в работата си
  • #HRInterview – Инна Иванова, Talent Operations Service Manager в Astrea
  • Забавни снимки, които чудесно обобщават офисния живот
  • Как да отговорите на някои от най-често задаваните въпроси по време на интервю? (част 2)
  • 7 знака, че е време да напуснете