ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Форум Национални дни на кариерата 2022 преминава под знака на голям интерес.
Рекорден брой от началото на пандемията – 150 компании-изложители се включват в тазгодишното издание. Продължават регистрациите и за следващите събития от календара на JobTiger за 2022 г.

Тазгодишното издание на Национални дни на кариерата доказа, че на пазара на труда се забелязва силен растеж. Събитията в София, Пловдив, Варна, Габрово и виртуалният ден преминаха с огромен успех и при голям интерес от страна на кандидати и работодатели. Последното събитие от серията е тази седмица, на 14 април 2022 в Русе, Русенски университет „Ангел Кънчев“.

Участието във форума е напълно безплатно за кандидатите, необходима е единствено предварителна регистрация.

Паралелно текат и регистрациите за работодатели за следващите кариерни събития и браншови форуми от годишния календар. Екипът ни подготвя: За есенните форуми все още важат отстъпки с опцията JobTiger Wallet.
27 HR Weekend (16 и 17 юни, хотел „Калина Палас“, гр. Трявна) с детайлна програма

В програмата на традиционната конференция на HR общността тази година e заложена като основна темата "Бъдещето на HR професията в България".

На 16 юни 2022 (четвъртък), след откриване на XXVII HR Weekend, участниците ще имат възможността да проведат дискусии по ключови въпроси и проблеми, свързани с "Промени в ролята на HR в организацията". Модератори ще бъдат Христо Стоянов и Стоян Ганев от Audit Advice Associates. Следобедната тема от програмата е "Дигитализация в HR" с модератор Елена Маринова, Президент, Мусала Софт. В края на работните сесии, организаторът на събитието JobTiger е предвидил и традиционното Мероприятие – изненада.

На 17 юни 2022 (петък) разискванията ще продължат на тема: "Employer branding / employee experience" с модератор Виктория Блажева от UniCredit Bulbank, след което предстои закриване на XXVII HR Weekend.

HR Weekend 2022, като събитие предназначено за всички действащи HR специалисти от бизнеса и консултанти в областта, създава възможност на общността за дискутиране, споделяне на полезни практики и разменяне на гледни точки по най-актуалните теми в сферата на човешките ресурси в България.

Каним Ви да се запознаем и да споделим приятната емоция на един летен HR Weekend.

Повече подробности за събитието тук.

Регистрация можете да направите тук.
JobTiger.bg създаде филтър за обяви "подходящи за бежанци"

Обяви за подходящи позиции за бежанци могат да се публикуват безплатно и да бъдат откривани по-лесно от търсещите.

Първият сайт за обяви за работа в България – JobTiger.bg е съпричастен с хуманитарната криза, предизвикана от войната в Украйна. Вече повече от 20 години мисията на компанията е да създава стойност за хората, търсещи работа, бизнеса и обществото.

И в тези времена екипът на JobTiger иска да подаде ръка на всички, които търсят убежище в България. След първите грижи за безопасност на живота и подкрепа от първа необходимост, идва и нуждата от достойна работа и интеграция в обществото.

За това и в www.JobTiger.bg вече има филтър за търсене на "обяви подходящи за бежанци".

Повече информация можете да намерите тук.
ПОЛЕЗНО ЗА ВАС
Облачната версия на платформата GoodWorky е вече тук

Goodworky е геймифицирана онлайн платформа за e-learning, споделяне на идеи, мнения, знание и ресурси. Тя е предназначена да се използва за вътрешнофирмена комуникация, като хората в компанията могат да я достъпват по всяко време и отвсякъде.

Облачната платформа Goodworky спомага за повишаване на мотивацията на служителите, подобряване на вътрешната комуникация, изграждане на хомогенна организационна култура, идентифициране и развитие на таланти в компаниите.

GoodWorky е за вас, ако организацията има нужда:
  • От ефективна, интерактивна, геймифицирана и модерна платформа за обучение
  • Да предостави 24/7 възможност за обучение и повишаване квалификацията на хората
  • Да повиши ефективността на работните процеси, като подобри вътрешната комуникация
  • Да даде възможност за лесна изява, даване на обратна връзка, споделяне на идеи и мнения на вашите служители
  • Да повиши духа в организацията и ангажираността на хората
  • Да минимизирате времето за споделяне на важна информация към правилната аудитория и да следите ангажираността
  • Да превърне постигането на целите на компанията във вълнуваща съвместна мисия
  • Да предоставите възможност на всеки човек да се изявява колкото, както и когато поиска.
Геймификацията е един от най-модерните методи, използвани в бизнеса за повишаване на потреблението и ангажираността. Тя използва игрови техники и похвати като събиране на точки, класации, получаване на награди с цел да стимулира желано поведение в аудиторията.

Можете да изпробвате всички функционалности на GoodWorky за 14 дни напълно безплатна още днес. За да го направите кликнете тук.
Статистика обяви

Около 5% от предложенията за работа предоставят възможности за бежанци.

През март 2022г наблюдаваме здравословен ръст на обявите за работа. Предложенията са малко над 52 000, като техният брой е нараснал със 7% спрямо февруари и с 46% на годишна база (спрямо март 2021г.).

Повече подробности вижте в месечния ни анализ на публикуваните обяви за работа през март.
Национален конкурс "Най-зелените компании в България 2022"

За 12-та година уникалната класация на b2b Media ще оцени и отличи най-зелените компании, опериращи в България. Малки или големи - компаниите могат да кандидатстват, стига да покажат, че наистина постигат промени в своите екологични показатели и развиват бизнеса си по отговорен за природата начин. В предизвикателните времена на последните две години предизвикваме бизнесите с устойчиви политики и кампании да подадат своите кандидатури в най-престижната надпревара за Зелени Оскари.

Компаниите, които са се включили до този момент надвишават 800 и всички те са отчели постигането на "зелени" цели и реализирането на устойчиви корпоративни стратегии. Събитието е за компаниите, които и през 2021-2022, дори и в условията на бизнес предизвикателства и всевъзможни затруднения, имат зелени кампании, инициативи, инвестиции или устойчво развитие и самоинициират действия и каузи за по–здравословна среда.

Повече информация на: https://green.b2bmedia.bg/.
ИНТЕРЕСНО ОТ HR INDUSTRY
Обучение и акредитация на фасилитатори по метода LEGO® SERIOUS PLAY® (09-12.05.2022)

Мишел Клостерман идва в София, в периода 09 - 12.05.2022 г., за да проведе четиридневния интензивен курс за подготовка на фасилитатори по метода LEGO® SERIOUS PLAY®.

Четиридневната сертификационна програмата за фасилитатори предоставя пълен курс на обучение, необходим, за да овладеете всички аспекти на метода LEGO® SERIOUS PLAY® и успешно да прилагате метода в практиката си. Не се изисква допълнително обучение или сертифициране извън тази програма.

LEGO® SERIOUS PLAY® е метод за изследване и справяне с реални проблеми и предизвикателства, в реално време. LSP е научно-базиран процес, който се основава на обширни изследвания от областта на бизнеса, организационното развитие, психологията и обучението. Резултатите и устойчивото въздействие на семинара са пряко обвързани с качеството на фасилитиране, в случая под егидата на The Association of Master Trainers in the LEGO® SERIOUS PLAY® method.

Повече за основния процес, техниките за приложение и поддържащите теории на 4-дневната програма можете да видите в публикацията на HR Industry.