ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ     
ICT Media и JobTiger имат удоволствието да ви поканят на: КРЪГЛА МАСА и 4-та ЦЕРЕМОНИЯ по връчване на наградите от конкурса ТОП ИКТ Работодател 2015
На 13 октомври, вторник, от 17:00 ч., ще започне кръгла маса последвана от церемония, на която ще наградим победителите в конкурса “ТОП ИКТ РАБОТОДАТЕЛ“ за 2015 г. Организатори на събитието, част от едноименния проект, са ICT Media и JobTiger.

Темата на кръглата маса е „Предизвикателства и начини за подобряване на ангажираността на служителите” и по време на нея ще бъдат представени и анализирани резултатите от проучването за най-добрия работодател в ИКТ бранша. Специално внимание ще бъде обърнато на актуалните тенденции, по-интересните изводи и демографията на изследваните лица. Участниците ще имат възможност да обсъдят резултатите, обменят идеи и мнения относно актуалните проблеми в бранша, както и да дадат конкретни предложения за решаването им.

Проектът се изпълнява със съдействието на Министерството на труда и социалната политика, Американската търговска камара в България (AmCham), Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ) и Българската асоциация за управление на хора (БАУХ).

Генерални партньори на инициативата са Tishman International Companies - компанията, която развива и управлява бизнес комплекса Sofia Airport Center (SAC) и CSC (Computer Sciences Corpоration) Bulgaria . Партньори на проекта са Experian, Taulia, MetLife, SoftServe, Dinova Rusev & Partners и AAA.

За предварителна регистрация: http://topictemployer.bg/registration/ , и тел. 02 400 10 90
„Дни на кариерата“ в секторите: ИТ | Телекомуникации | Business Process Outsourcing (BPO) -
Ела и си намери страхотна работа или стаж!
Добре дошъл в новата учебна година в университета!

Време е обаче да помислиш и за своята бъдеща професия, за желания стаж и за начина, по който си представяш живота си след няколко години!

Ако сме прави, и ти си един от тези проактивни млади хора, които искат добро бъдеще, успехи и високи доходи съвсем скоро в живота си, тогава те очакваме на 14 октомври в Интерпред СТЦ - София, където и тази година ще се състои единственото кариерно събитие, посветено на най-търсените в момента професии: „Дни на кариерата“ в сектори: ИТ, телекомуникации и ВРО.

По време на събитието ще можеш да се запознаеш с представители на цели 74 компании, сред които Software Group, Sensata Technologies Bulgaria, Soitron, C3i Healthcare Connections, UpSkill, PDS Petrotechnical, Sutherland Global Services, Комисия Фулбрайт, Strypes, Мобилтел ЕАД, SoftServe - ела и си избери работно или стажантско място!

Освен това, през целия ден ще се провеждат и практически работилници в две отделни зали. Възползвай се от възможността да присъстваш – там ще разбереш повече за компанията, за работата, за служителите – и то от самите тях! Прецени сам дали това е твоята компания!

Както винаги, сме подготвили и страхотни изненади за теб!

Ела и спечели един от над 20-те страхотни подаръци, осигурени от компаниите-участници в традиционната ни томбола с награди в края на деня! Трябва само да попълниш нашата анкета и да присъстваш на тегленето.

Входът за всички посетители е свободен.

Повярвай – блестящата ти кариера може да стартира точно от този форум!
 
 
ПОЛЕЗНО ЗА ВАС
Стартира регистрацията на работодатели за „Дни на кариерата“ в секторите Икономика, Финанси, Човешки ресурси, Маркетинг и Обслужване на клиенти

Включете се в единствения специализиран кариерен форум в България в секторите Икономика, Финанси, Човешки ресурси, Маркетинг и реклама и Обслужване на клиенти – „Дни на кариерата“ 2015!

Заявете своето участие и се срещнете с най-амбициозните студенти и млади специалисти, желаещи да започнат кариерното си развитие в тези сектори. Именно вие можете да им помогнете да стартират успешно кариерата си и да се развиват като професионалисти.

„Дни на кариерата“ се провеждат традиционно всяка година, а за четвърти път се организира в УНСС от JobTiger съвместно с Междууниверситетски център за развитие на кариерата (МЦРК) и Студентски съвет при УНСС.

Форумът ще се проведе на 3 декември 2015 г., а до 30 октомври 2015 г. е в сила предложението за ранно записване на преференциални цени.

Повече за условията за участие на компании в „Дни на кариерата” може да видите на сайта на събитието: http://economy.careerdays.bg/bg/employers или от нашият екип:

Величка Такева                    Елеонора Тодорова
Т: (+359) 2 491 80 13           Т: (+359) 2 491 80 22
М: +359 882 364 456           М: +359 884 505 609
E: velichka@jobtiger.bg       E: eleonora@jobtiger.bg
XXIV уикенд на HR екипите в България – 20 и 21 ноември 2015 г.

Отворихме вратата към есента. Този сезон води дъжда, вятъра и падащите листа на дърветата. Но също и уютните вечери със семейството и приятелите.

Има безброй причини да обичаме есенните месеци и една от тях е възможността да се срещаме с хора, с които можем да обменяме мисли, идеи, планове. HR weekend– ът е е едно такова събитие в нашия календар.

Отново ще има интересни дискусии, защото за семинарната програма сме подбрали теми, които Ви вълнуват и са важни за HR обществото:
 • „Изграждане на собствени технически кадри“,
  Модератор: Христо Стоянов – Теси ООД;
 • Как да създадем устойчиво финансово поведение:личен бюджет,
  Модератори: Екатерина Кацарова и Петя Топалова - MetLife;
 • Средния мениджмънт – ключът за организацията,
  Модератор: Стоян Ганев – Телепол ЕООД
 • „Наградата“, като инструмент за насърчаване на ангажираността на служителите и положително влияние на общността,
  Модератор: Любомира Велчева - „Международна награда на херцога на Единбург – България“.
Очакваме Ви на 20 и 21 ноември 2015 г. в хотел „Калина Палас“, гр. Трявна на XXIV- тата среща на HR екипите в България.

За записвания и въпроси:
Таня Манчева, Т: 02/ 491 80 14, М: 0882 213 750, E: tanya@jobtiger.bg и
Величка Такева, Т: 02/ 491 80 13, М: 882 364 456, E: velichka@jobtiger.bg
Samsung подкрепя младите хора със серия от безплатни специализирани курсове

Samsung, в партньорство с JobTiger, продължава своята инициативаTech Institute за по-добър професионален старт на младежи чрез подобряване на дигиталните им умения.

Тази есен стартира и вторият етап от кампанията на Samsung Tech Institute за 2015 година. Инициативата е насочена към борбата с младежката безработица и се стреми да подобри дигиталните умения и квалификацията на студентите за по-добър професионален старт.

В рамките на програмата ще се проведат безплатни курсове в Технически университет- Варна и Националната художествена академия в гр. София, насочени към съответните направления – „Дизайн и разработка на мобилни приложения за Android” и „Въведение в WEB технологиите”.

Обучителните курсове продължават два месеца и освен че ще надградят техническите си познания, с всеки от студентите ще се проведе и персонално кариерно консултиране. В края на курсовете, младежите ще бъдат препоръчани на подбрани работодатели, търсещи специалисти в съответните професионални области.

Партньори на Samsung в реализацията на кампанията са JobTiger и Musala Soft.
INFO4MIGRANTS

През последните две години Фондация на бизнеса за образованието представяше България в проекта Info4Migrants. Резултат от проекта е онлайн информационен източник I4M, в който на едно място е събрана информация, свързана с:
 - правата и нуждите на мигрантите;
 - подпомогане на интеграцията на мигрантите в новата им държава, независимо от произхода и статута им;
 - подкрепа на работата на кариерните консултанти и специалистите в сферата на човешките ресурси, които работят с хора с мигрантски произход.

Официалното представяне на платформата I4M се проведе на 3-ти септември 2015 в Лийдс, Великобритания по време на среща на повече от 70 представители на всички заинтересувани страни. Повече информация за събитието можете да получите от следното видео: https://www.youtube.com/watch?t=197&v=lN1xqRPD4Hk

Фондация на бизнеса за образованието е асоцииран член на Европейската асоциация за обучения за възрастни.

Проект Info4Migrants, UK/13/LLP-LdV/TOI-615 е реализиран с финансовата подкрепа на Европейската Комисия по програма Леонардо да Винчи Трансфер на иновации.

За повече информация, моля, посетете: www.info4migrants.com
GCDF сертификационен тренинг по кариерно консултиране |
ноември - декември 2015 г.


Основен фокус на тренинга: Усвояването на умения и знания за оценка на потенциала, силните страни и областите за развитие на служителите, както и умения за консултиране, коучинг и менторинг.

За кого е предназначен сертификационният тренинг: специалисти по човешки ресурси; консултанти и коуч специалисти; мениджъри на екипи.

За записвания и допълнителна информация може да се свържете с екипа на JobTiger или да пишете на e-mail: gcdf@jobtiger.bg.
 
Интересно от JobTiger.tv
Немечек: „Търсим хора, които умеят да намерят решение за всеки проблем, а не проблем за всяко решение“

Немечек България са една от компаниите, които ще търсят нови стажанти и служители по време на ежегодния кариерен форум „Дни на кариерата“ в секторите IT, Телекомуникации и BPO.

Компанията търси както опитни специалисти, така и начинаещи в кариерата. Става въпрос не само за програмисти с разнообразни езици за програмиране, но и за QA и бизнес аналитици.

  • Concentrix България: „Даваме възможност и среда за развитие на служителите си“
  • Experian: „Нашите служители оценяват много високо положителната атмосфера тук“
  • Мисия „Успешно Участие“ във форума „Дни на кариерата“ в секторите IT, Телекомуникации и BPO
  • В София се проведе първата национална коучинг конференция
  • Interoute: „Търсим хора, които са мотивирани и искат да се развиват“
  • Преквалификация – как да я осъществим най-безболезнено?
  • Microsoft отвръща на удара – вижте ултратънкия и мощен Surface Book
  • Sitel: „Дни на кариерата в секторите IT, Телекомуникации и BPO се утвърди като единствения специализиран форум в индустрията“
  • В кои професии се женят най-често за колеги
 
ОЧАКВАЙТЕ ОЩЕ
Филип Хескет в България

Филип Хескет е професионален лектор на тема “Психология на убеждаването и влиянието”. Неговите лекции са мощна комбинация от добре проучени, убедителни техники и чувство за хумор, което е негова запазена марка! Той вдъхновява, забавлява и информира за това какъв е процесът на купуване, продаване, убеждаване и влияние. Той е мотивиращ и провокиращ и гарантирано ще ви предаде техники за влияние и убеждаване, които можете да използвате още в същия ден!

Неговата книга-бестселър “Как да убеждаваме и да влияем на хората” е описана като “Абсолютният наръчник за убеждаване и влияние.” Втората му книга е “Седемте златни правила за щастлив и успешен живот”.

Филип е гостуващ професор в Университета в Нюкасъл, Англия и настоящ притежател на престижните английски титли “Изключителен перформър” и “Най-търсен лектор”, както и носител на награда “Чуждестранен лектор на годината” на TEC Австралия.

Програмата включва следните въпроси:

• Първото впечатление – как се формира и как да направите отлично първо впечатление?
• Разберете кои са най-убедителните изразни средства и ги овладейте!
• Как да изградите репутация и да печелите доверие?
• Най-ефективните „Въпроси-убийци“, които ви гарантират успех
• 5-те ключа за убеждаване и влияние
• Как да конвертирате познанства в бизнес партньорства?
• Как да затворите продажба, без да звучите като продавач?

Обучението ще се проведе на 26 октомври 2015 година в ИЕЦ.

Запaзете вашите места за семинара тук.
Семинар „Новите Лидери” на Паоло Руджери

Международният предприемач и бестселинг автор в САЩ и Европа на едноименния бизнес наръчник „Новите Лидери” ще проведе семинар за 200 управители, собственици и висши мениджъри на 22 октомври в зала Витоша на Интер Експо Център, София.

Семинарът е част от двумесечно турне на 4 континента и има за цел да:
• Да повиши ефективността на мениджърите и работата с екипа им
• Да подготви Лидерите за предизвикателствата на „Новото нормално“
• Да събере едни от най-влиятелните и дейни бизнес лидери от страната

Потребителите, регистрирани за ежемесечния бюлетин на JobTiger, могат да ползват най-ниска цена при регистрация до петък, 16 октомври (170 лв. без ДДС, спестявате 35 лв.) и гаранция за 100% удовлетвореност с промо код: job7tgr

Пълна програма и регистрация за събитието на: www.Paolo.tothetop.bg