ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Как да намерим подходящи служители за 4 часа?
Едва ли има компания, която не се е сблъсквала с проблема да намери правилните кадри за отворените си работни позиции. Конкуренцията на пазара на труда става все по-голяма, а добре обучените и опитни хора – все по-малко. Голяма част от работодателите наемат младежи, които впоследствие преминават през различни вътрешнофирмени курсове и обучения, но това е дълъг процес, който коства време и средства. Днес вече има и друг, по-лесен и удобен начин за намиране на правилните специалисти!

Виртуални дни на кариерата е първият в България изцяло онлайн кариерен форум. Уникалното събитие ще се проведе на 17 юни от 11:00 ч. до 15:00 ч. и позволява на компании от различни бизнес сектори лесно да намерят таланти. А как става това? Отговорът е: „Бързо и удобно“:
  • Благодарение на виртуалния форум, компаниите достигат до стотици таланти – към момента, за участие са се записали над 700 специалисти, търсещи работа. Близо 50 % от тях са с 3-5 години опит, 40 % са на пазара на труда от 1-2 години, а почти 10% от посетителите заемат senior или мениджмънт позиции. Всички те са с различни умения и компетенции в сферата на информационните технологии, финансите и счетоводството, маркетинг и продажби, и над 90% от тях владеят поне един чужд език.
  • В рамките на четири часа, могат да се проведат неограничен брой кратки интервюта с кандидати - Интервютата се осъществяват под формата на чат сесии с продължителност няколко минути, по време на които може да се разбере най-важната информация, която е необходима, за да се прецени, дали човекът от другата страна е подходящ за някоя от свободните позиции и да се вземе решение за евентуално последващо интервю.
  • Компаниите получават достъп до определена база данни с потребителски профили и автобиографии на регистрираните за участие специалисти, според пакета, който са избрали.
  • И не на последно място – фирмите пестят време и разходи за пътуване и командировъчни – няма нужда специалистите по „Подбор на персонал“ да прекъсват работния си процес, напускайки работното място и пътувайки до различни локации. За участие във Виртуалните дни на кариерата са необходими единствено компютър и достъп до интернет.
Преди самия кариерен форум, компаниите ще имат възможност да изградят свой виртуален кариерен щанд, с който да се представят на събитието. Въвеждането на информацията за всяка компания се случва в няколко лесни стъпки, а допълнителните възможности включват качване на видео материали и изображения, както и линкове към обяви за най-горещите работни позиции.

Крайният срок за записване във Виртуални дни на кариерата е днес, 15 юни 2015 г. За повече информация посетете http://virtual.careerdays.bg/bg/employers.

Виртуални дни на кариерата се организира от компанията за комплексни HR услуги JobTiger.
 
МИНАЛИ СЪБИТИЯ
XXIII-ят HR уикенд премина успешно

Живописният и прохладен Тетевенски Балкан бе домакин на срещата, която се състоя на 12 и 13 юни 2015 г. В Спа хотел „Планината“ – с. Рибарица ни очакваха много интересни дискусии и полезни практики, приятни емоции и много, много забавление.

През първият ден обсъждахме „Социалните мрежи в полза на намирането на таланти“. Своя опит сподели Силвия Лешина от TELUS International Europe.

В ранния следобед Спаска Станкова от Либхер-Хаусгерете Марица разказа как се изграждат собствени технически кадри.

На 13 юни Антоанета Найденова от Фондация „Самостоятелни млади хора“ бе модератор на дискусията за „Социалната ангажираност – дълг или потребност“.

XXIII-та среща на HR екипите в България приключи с обратна връзка и официално закриване на събитието.

Презентациите на някои от дискутираните теми може да видите тук: http://www.slideshare.net/JobTiger/xxiii-hr-weekend
 
ПОЛЕЗНО ЗА ВАС
WEBLOZ Edge - Практическа техническа конфереция за иновативни технологии

В края на месеца, 29 и 30 юни, точно преди откриването на лятото ще се проведе едно ново и иновативно събитие за технологии - WEBLOZ Edge.

WEBLOZ Edge е практически ориентирана конференция, насочена към всички в ИТ сферата. В рамките на два дни ще бъдат проведени 7 лекции и 4 workshop-а на тематики от софтуера, хардуера и други сектори в ИТ технологиите.

Лектори са както млади професионалисти, така и хора с години опит в сферата. Конференцията ще открие Минко Гечев - експерт по Angular JS и JavaScript, професионалист с много участия в конференции зад гърба си. Основател на групата Sofia JS - най-голямата общност на JS любителите. Лекцията на Минко ще премине към малък workshop, където всеки посетител ще може да докосне практически Angular JS 2 и да разбере, как може да го използва.

Събитието ще се проведе в хотел Авеню, гр. Бургас, а избора на място и дата въобще не е случаен. Какво по-хубаво от July Morning след разбиваща конференция?

Билетите за събитието вече са в продажба. За повече информация, посетете сайта на събитието: http://edge.webloz.net

Конференцията се организира от Фондация “Технология за младите” - НПО с насоченост в ИТ сферата на младежите и организатор на най-доброто състезание по уеб технологии за ученици - WEBLOZ с над 9 години традиция и над 800 участника! Организационен партньор на събитието е JobTiger - HR компания и кариерен сайт с повече от 14 години опит.
Безплатно техническо училище за младежи

Водещата международна аутсорсинг компания Convergys организира безплатно техническо училище за младежи.

Обучението е насочено към хора, владеещи чужди езици и имащи желание да придобият технически умения и да развият кариерата си в интернационална компания. Училището ще започне на 29 юни 2015 г. и ще включва 60 часа техническо обучение в сферата на Basic OS, Cloud computing и Networking skills.

Лектори в Техническото училище ще бъдат Димитриос Василиос Скоуплиос, Клаудия Киш и Нико Джозеф Мусели. Всички те работят от дълги години в Convergys и провеждат десетки обучения на служителите на компанията. Младежите, които се включат в обучението ще имат възможност да се обучават в следните направления – Networking, Operating System, Cloud Computing, Cloud Models, Office 365 и много други.

Обученията ще се провеждат на английски всеки понеделник, сряда и четвъртък от 19:00 до 21:00 ч. в офиса на Convergys. В края на курса, всички успешно завършили курсисти ще получат сертификат от Convergys. На всички тях ще им бъде дадена възможност да започнат работа в компанията и да работят по проекти на Microsoft Office 365 или Avaya. Новопостъпилите служители в Convergys ще получат и допълнителни технически умения в различни курсове, провеждани от компанията.

Регистрацията за Техническото училище вече е отворена и може да се кандидатства до 19 юни: http://www.jobtiger.bg/technical-school-convergys/
 
Интересно от JobTiger.tv
Как да намерим работа в 3 лесни стъпки

Стартирането на професионалния път или смяната на работното място понякога се оказват нелек процес. В немалко от случаите търсенето на свободни позиции, кандидатстването, чакането на заветното телефонно обаждане, а след това и нервите преди всяко интервю, са способни да отчаят и най-позитивните хора.

Наистина ли е нужно човек да мине през всичко това, за да си намери подходяща работа? Вече не! Днес можем да се свържем с бъдещите си работодатели чрез няколко клика на мишката. Точно това ще може да направите по време на първия по рода си в България форум – Виртуални дни на кариерата, който ще се проведе изцяло онлайн на 17 юни от 11:00 ч. до 15:00 ч.

Събитието позволява всеки, търсещ нови кариерни възможности, да се включи от всяка точка на света, като единственото, което е необходимо, е достъп до компютър и интернет.

  • Светлозар Петров на hruIT: За метриките в подбора и смисъла от участие в HR НеКонференции
  • Axway търси сътрудници чрез Виртуални дни на кариерата
  • Явор Джонев спечели класацията „Новатори в образованието“ през тази година
  • 3 правила за балансиране на постоянна работа и фрийланс проекти
  • Андрей Маевски на hruIT: „Впечатлен съм от колегите в България“
  • Минималната физическа активност, която намалява риска за здравето от офисния начин на живот
  • 15 езика за програмиране, които трябва да владеете през 2015 г.
  • 35% от българките се страхуват за кариерата си заради раждане
  • Бил Гейтс: „Вземете диплома, аз имах късмет“ (видео)