ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Обученията в Практическата HR школа вече в нов формат
За разлика от стандартизираните обучения и семинари, школата е изградена на базата на големия опит, наблюдения и идеи, приложени на практика. Философията ни е фокусирана повече върху търсене на възможности и ресурси в бъдещето, отколкото върху анализа на отминали проблеми.

Темите в Практическа HR школа са специално подбрани, така че да обхванат максимално различните дейности в сферата на човешките ресурси: администриране, здравословни и безопасни условия на труд, подбор, системи за оценка, тренинги, коучинг и други елементи от дейности, свързани с развитие на човешкия капитал.

Обученията вече ще се провеждат и онлайн под формата на уебинари - след като регистрацията ви бъде потвърдена, ще получите имейл с линк, за да се включите в обучението. Разбира се, всяко обучение може да се проведе и присъствено, ако се сформира група и се определи дата, удобна на всички желаещи.

А ето и темите на предстоящите обучения в практическата HR школа:
  • Цели и решения - полагане и постигане;
  • Стратегии за справяне със стрес;
  • Мотивация и самомотивация на персонала.
Повече информация за датите на провеждане и програмата на предстоящите обучения ще откриете на страницата на Практическата HR школа.
 
ПОЛЕЗНО ЗА ВАС
Рекорден брой компании ще участват в тазгодишното издание на „Дни на кариерата“, сектори ИТ | Телекомуникации | BPO

На 16 октомври 2014 г. в Интерпред – СТЦ София ще се проведе петото, юбилейно издание на едно от най-популярните кариерни събития – „Дни на кариерата“ в секторите ИТ, Телекомуникации и ВРО.

Тази година във форума ще участват рекорден брой компании – 60, а специален участник в специализираните „Дни на кариерата“ е Българската асоциация на мрежовите академии (БАМА).

Част от компаниите ще се включат и с практически работилници по време на форума, където ще разискват актуални казуси със студентите, ще разкажат „тайни от кухнята“ на своята професия и ще направят симулация на истинска работна среда, за да добият студентите максимално добра и пълна представа за бъдещата си реализация.

По време на форума ще се проведе и специална томбола за най-активните студенти, подаръците в която ще бъдат осигурени от част от участващите компании.

Организатор на форума е JobTiger, с финансовата подкрепа на Mobile Systems.Организационен партньор на събитието е Интерпред – СТЦ София.
„Книгата, която ме вдъхновява“ – разговор с Калин Ненов

„Книгата, която ме вдъхновява” е инициатива на JobTiger, целяща да популяризира четенето и интереса към книгите. Подробности за същността на конкурса можете да научите на страницата му, но базисната идея е, че всеки може да номинира книги за гласуване, събралите най-много гласове заглавия се превръщат във финалисти и така, заедно, определяме 30-те най-вдъхновяващи книги, според нашите приятели и посетители.

Покрай инициативата имахме възможност да се запознаем с младия редактор, преводач и автор Калин Ненов, който номинира не една и две книги. За неговата въвлеченост в инициативата, за четенето и книгите, за личните му литературни предпочитания – вижте в интервюто с Калин.
 
Интересно от JobTiger.tv
9 Academy – иновативна академия за бизнес, насочена към младите хора

9 Academy е иновативна за България бизнес академия, насочена към млади хора, които имат визия за живота и предприемачески дух.
Екипът на JobTiger.tv се срещна с двама от участниците от пилотното издание на 9 Academy – Мария и Влади.

Вашата идея може да е бъдещето на банките
„Книгата, която ме вдъхновява“ популяризира българските автори
Да поговорим за бъдещето с Ралица Ралчева от GLOBUL
Облечи се така, все едно днес ще срещнеш любовта на живота си
3 вдъхновяващи заглавия
Любопитно от JobTiger Блог
Подбор на персонал – професионализмът като жертва на биологията

Как мислите, когато един рекрутър или HR мениджър разглежда автобиографията или мотивационното ви писмо, има ли нещо, което не се съдържа в тези документи и, което може да му повлияе силно при взимането на решение? Е, не би трябвало, нали така?

6 въпроса, които ще ви помогнат да сте по-добри лидери
Каква заплата очаквате?
Как да направим така, че мейлите да не пречат на работата ни
Ефективното планиране – базисни насоки
Разкажете ми за най-големия ви успех в работата
 
ОЧАКВАЙТЕ ОЩЕ
Основателят на системата за „четене“ на човешкия характер в България!

На 27 ноември Джон Кремър ще посети България за еднодневно обучение по "прочитане" на човешкия характер. Той е автор на книгите “Reading People” и “Improv”, а през януари 2015 ще бъде публикуван неговият наръчник “Reading People”.

Джон Кремър е избран за “Лектор на десетилетието” от Academy for Chief Executives. Той е обучавал компании като Vodafone, HP, Deloitte, Microsoft, Lloyds Bank, T-Mobile, Nokia и HTC.

Програмата на семинара включва няколко интерактивни сесии:
  • Въведение в системата “Reading People”
  • Как да “разчетете” хората бързо и задълбочено?
  • Как методът “Reading People” ще ви бъде полезен при продажбите, управлението на екипа и взаимоотношенията ви в професионален и личен план?
  • Как методът ще ви помогне да разберете себе си и да наблегнете на силните си страни?
  • Шестте типа хора – как да ги идентифицирате? Как всеки един от шестте типа реагира на определени думи и образи?
Колкото и да не ви се вярва, умението да разбирате и “прочитате” хората е основна предпоставка за постигането на по-добри резултати в бизнеса.

Обучението е изключително подходящо за хора, чиято работа е свързана с управление на екипи, продажби и преговори.

Регистрирайте се сега за 165 лв вместо 295 лв! Ограничени места на ниска цена!