ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Над 150 компании вече се записаха за „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ 2019
Ежегодният форум за стаж и кариера „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ 2019 стартира на 12 март в София, традиционно, в Националния дворец на културата, ет. 3 и 4. Това е най-мащабното и утвърдено изложение от подобен тип в страната. Всяка година в него се включват стотици доказани български и международни компании. Всички те имат възможността да представят свободните си стажантски и работни места пред многобройна публика от млади специалисти и студенти.

След София, форумът ще продължи във Варна на 18 март, Бургас на 20 март, Русе на 25 март, Свищов на 27 март, Велико Търново на 1 април, Габрово на 3 април и ще приключи в Пловдив на 8 април.

Очаква се около 20 хиляди посетители да се включат в осемте града, в които се провежда ежегодният форум „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“.

Записването за изложението върви изключително интензивно. Ако искате да бъдете сред компаниите, които ще имат възможността да се срещнат с хиляди амбициозни млади хора тази пролет, не пропускайте да запазите своето място.

Повече информация във връзка със събитията, таксите за участие и начините на регистрация, може да видите тук: https://bit.ly/2D976M2

Организатор на форума е JobTiger, с генерален спонсор – Нестле България.
Продължава регистрацията за кариерните събития от годишния календар на JobTiger

След осемнадесетото издание на „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“, през пролетта продължаваме с шестото издание на единствения онлайн кариерен форум в България Виртуални дни на кариерата, който ще се проведе на 16 май 2019 г.

През есента продължаваме с Дни на кариерата: ИТ, Комуникации и Аутсорсинг. Форумът ще се проведе в София на 10 октомври 2019 г., в Пловдив на 14 октомври 2019 г. и във Варна – на 16 октомври 2019 г.

Последното кариерно събитие за годината - Дни на кариерата: Икономика, Финанси, Човешки ресурси, Маркетинг и Обслужване на клиенти ще се проведе на 28 ноември 2019 г. в Университета за национално и световно стопанство (УНСС).

Тази година може да се възползвате от преференциални цени за пакетно участие, ако сега се регистрирате за събитията от календара на JobTiger.

Повече информация във връзка със събитията, пакетите за участие и начина на регистрация бихте могли да получите от нашия екип:
events@jobtiger.bg
02/49 180 13 / 22
0884 505 609
 
МИНАЛИ СЪБИТИЯ
Професионалното изложение – HR Industry се проведе успешно за осма поредна година

На 7 февруари 2019 г., в Интерпред - СТЦ София, се проведе осмото издание на единственото по рода си специализирано браншово изложение HR Industry. Това уникално за HR бранша събитие бе посетено от 720 души, а фирмите-изложители бяха 50 български и международни компании, които в рамките на деня представиха себе си, новите си продукти и проведоха 26 семинара на разнообразни теми.

Разговорите с изложителите и посетителите по време на събитието дадоха ясен сигнал, че HR Industry всяка година става все по-успешно и посещавано събитие, което много точно отговаря на нуждите на професионалистите от бранша.

HR Industry се организира от компанията за комплексни HR услуги JobTiger в партньорство с Българска асоциация за управление на хора. Генерален спонсор е застрахователният гигант MetLife, а организационен партньор е Интерпред – СТЦ София.

Медийни партньори са JobTiger.tv, сп. Мениджър, Кариера за теб, ICF Bulgaria, Legion Run и HRIndustry.bg.
Employer Branding Awards 2019 бяха връчени на 15 февруари 2019 г.

На 15 февруари на официална церемония в Новотел София бяха определени призьорите в присъствието на професионалисти, официални гости, медии и жури. Внимателно подбраните членове на журито гарантираха безпристрастното оценяване на кандидатите.

Наградата за “Най-добър работодател на годината - Employer of the Year” спечели Пощенска банка.

Годишните награди на b2b Media отличават бизнеси и личности за постижения в областта на изграждането и утвърждаването имиджа и популярността на Работодателския бранд! За иновациите в управлението на талантите, за новите успешни стратегии в HR.

Снимки от събитието и отличените компании може да видите тук: https://talents.b2bmedia.bg/
 
ПОЛЕЗНО ЗА ВАС
Очаквана срещу реална заплата – какво да имате предвид при смяна на работата?

Според анализ на международния портал за заплати Paylab хората, които за първи път навлизат на пазара на труда имат най-амбициозни очаквания по отношение на техните заплати. Колкото повече се увеличава възрастта на кандидатите за работа, толкова по-близки до реалността са очакванията им за заплата. Освен това с нарастване на възрастта по-често се подценява потенциалната заплата за позиция, на която липсва предишен опит. Най-амбициозните очаквания за заплата могат да се видят при служители на възраст под 24 години. Поколението Z – това са завършващите образованието си в момента и навлизащите за първи път на пазара на труда – очакват заплата, която е средно с около 9 % по-висока от реалните заплати в тази възрастова група.

Вижте какво да имате предвид, когато преговаряте за заплата за позиция, на която нямате опит.
 
ОЧАКВАЙТЕ ОЩЕ
Учи икономика, бизнес и международни отношения в Италия

Един от най-реномираните италиански университети за обучение по икономика, бизнес, политология и международни тношения – Università Cattolica del Sacro Cuorе (UCSC), ще проведе презентацция на 28 февруари в София от 18.30 ч. в х-л „Маринела“.

Направете своята безплатна регистрация за инфромационната среща тук!

Cattolica e най-големият частен университет в Европа с 42 000 студенти и единственият с 4 кампуса в Италия. Елитната школа заема челна позиция за професионална реализация на завършилите студенти в Италия и се нарежда сред 500-те университета с най-всеобхватни програми в света.

Очакваме Ви на 28 февруари от 18:30 в х-л „Маринела“, София!