ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
TOP ICT Employer 2013
Започва второто издание на проекта „ТОП ИКТ Работодател”
След успешното първо издание на „ТОП ИКТ Работодател” (TOP ICT Employer) - инициатива на технологичния издател ICT Media и агенцията за подбор на персонал JobTiger, двамата организатори продължават начинанието.

Проектът и тази година ще се опита да открои предпочитаните работодатели в сектора на информационните и комуникационните технологии (ИКТ), да очертае водещите тенденции в управлението и развитието на човешките ресурси в тази област и да идентифицира ключовите зони, в които мениджърите биха могли да подобрят ефективността на човешкия капитал и като цяло - на управляваните от тях организации.
През 2012 г. в изследването взеха участие служители, специалисти и ръководители “Човешки ресурси” (ЧР), и управители на 26 компании от ИКТ бранша в България. 1771 служители попълниха въпросника за ангажираността, 26 HR специалисти и мениджъри - HR въпросника, а 24 управители на компании - въпросника относно резултатите на организациите.

Резултатите от анкетата на служителите, част от проучването “ТОП ИКТ Работодател” – 2012 г. показаха, че възнаграждението и признанието имат най-висока степен на взаимовръзка с ангажираността на служителите.
Резултатите от въпросника за миналата година, отправен към ръководителите на компаниите от ИКТ сектора относно резултатите на организациите показаха, че 2011 е била година на ръст за тях – 76% посочиха положителна промяна в годишния си оборот спрямо предходната година.

За повече информация и записване за участие:
W: http://topictemployer.bg
ICT Media: Бистра Нейчева, 0885 90 52 85, bistra_neicheva@idg.bg
JobTiger: Таня Манчева, 0882 213 750, tanya@jobtiger.bg
 
„Национални дни на кариерата”
2013 днес са във Варна
„Работодател на месеца”
продължава с малка промяна
Rabotodatel na meseca
Спечели 18 страхотни уикенда!
 
ПОЛЕЗНО ЗА ВАС:
PEPPEP® worldwide с нова специализирана услуга за СЕО

Само през м. април и май 2013 може да се възползвате от промоционалната оферта за новата специализирана услуга за СЕО на PEP® worldwide.

PEP® (Personal Efficiency Program) е програма за лична ефективност, която ви помага да управлявате по-добре времето си в професионална среда – да контролирате своята натовареност, да приоритизирате задълженията си, да се справяте с потока от информация, а и със САМИЯ СЕБЕ СИ.

CEO и асистента му могат да повишат продуктивността и синергията си с най-добрите практики в тази област, систематизирани от екипа на PEP® worldwide.

Какви резултати да очаквате след завършване на програмата:
 • Намаляване на работата извънредно 52 %
 • Справяне с електронната и куриерската поща 64 %
 • Справяне с разсейванията и прекъснавията 63 %
 • Вършене на чужда работа 58 %
 • Справяне с натрупана работа 65 %
 • Планиране на работата 78 %
 • Намаляване на неефективните срещи 71%
 • Ритъм в календара 69 %
Промоцията на тази нова услуга през месец април и май 2013 е „2 за 1” - двама участници на стойността на един ще могат да преминат PEP® The Personal Efficiency Program – Програмата за лична ефективност.

За програмата РЕР®
РЕР®worldwide е глобална организация, която предлага висококачествени услуги, в областта на личната и екипна ефективност, чрез своят продукт РЕР®. Като лидер на пазара и експертен и доверен партньор, РЕР® спомага за увеличаването на продуктивността на мениджърите и висококвалифицираният персонал.

Програмата PEP® е създаден през 1984 г. от Института за Бизнес Технологии в Швеция от Кери Глийсън.

РЕР® се провежда на шест континента, в над 36 страни. Над един милион мениджъри от почти всички водещи компании в света са използвали нашата програма като конкурентно предимство.

Марката PEP® e представена в България от консултантска компания PPTL Ltd.

Повече информация за промоционалната оферта, може да научите на:
w: www.pepworldwide.bg
m: +359 888 614 955
e: pepworldwide@pptl.bg
Image TUVJobTiger дава стипендии за австрийската мениджърска програма TÜV AUSTRIA Management Program

JobTiger.bg обявява конкурс за една пълна стипендия на стойност 2400 Eвро и една половин стипендия, в размер на 1200 Eвро за TÜV AUSTRIA Management Program. Към момента, над 40 български мениджъри са завършили в международно акредитираната програмa на TUV AUSTRIA Academy. На успешно завършилите програмата се издава TUV AUSTRIA Business Manager Сертификат в съответствие с ISO / IEC 17024 от TUV AUSTRIA Cert – високо реномираната международна сертификационна и мониторингова група, част от топ-институциите, предоставящи независимо сертифициране.

За кого е предназначена?
TÜV AUSTRIA Management Program е предначначена за работещи експерти с амбиции да развиват своята професионална кариера като мениджър или ръководител на екип, както и за току-що завършили бакалаври, които желаят да получат по-висока сертификационна степен. TUV AUSTRIA Management Program позволява на завършилите я да развият своя бизнес нюх и да натрупат познания в областта на икономика, право и маркетинг, с цел обогатяване на уменията за работа с клиенти и комуникация.

За кандидатстване:
Кандидатите могат да заявят участие в конкурса, като изпратят автобиография и мотивационно писмо, в което защитят тезата “Защо заслужават да спечелят стипендията за TÜV AUSTRIA Management Program”.
Кандидатурите се изпращат на адрес tuv@jobtiger.bg

Срокове:
Можете да кандидатствате до 26 .03. 2013г.
До 29.03.2013г. всички номинирани кандидати ще бъдат уведомени по имейл, че продължават напред.
Финалът ще се проведе на 31.03.2013 в София и ще включва – групова дискусия и личностни интервюта.
Logo Intertek Обучение Корпоративна социална отговорност
Организитор: Intertek Academy
15-17 април, хотел Силвър Хаус, София


Корпоративната социална отговорност (КСО) е част от цялостната стратегия за организационно развитие на компаниите. Тя е постоянен процес, който съдейства за балансиране на трите стълба на устойчивото развитие – икономически растеж, развитие на обществото и опазване на околната среда.
Някои от темите, които ще разгледаме в обучението:
 • Преглед на КСО
 • Стандартите ISO 26000 и SA 8000 - обхват, структура, принципи и елементи
 • Оценка на системата на социалната отговорност
 • Социален одит и одитен процес
Обучението е подходящо за: мениджъри на всички нива, представители на отдели по Човешки ресурси, консултанти, оценители на системи за социална отговорност, вътрешни одитори и за всички, които искат да разширят знанията си за КСО.
Повече за обучението и Вашите ползи от участието може да прочетете: тук.

Intertek Academy е лидер в обучението на мениджъри на успешни компании, водещи и вътрешни одитори на системи за управление, консултанти, експерти и специалисти. Провеждаме IRCA акредитирани обучения за одитори на системи за управление, разработени спрямо изискванията на международните стандарти ISO. Разработваме и водим и обучения, насочени към придобиването на компетентност и практически умения за усъвършенстване на всички аспекти на фирменото управление.
Повече за обученията, които организираме и за партньорите, които ни се доверяват тук.
 
Интересно от JobTiger.tv
Смисълът от стажовете на Национални дни на кариерата 2013

Стажът е явление, което често бива подценявано, и е добре да се кажат няколко думи за него по принцип.

Как да се представим пред работодателите?
Първи впечатления от Национални дни на кариерата 2013
Дрес-кодът при интервю за работа
„Младежта в движение“ в България – на Национални дни на кариерата 2013
Какви хора предпочитат работодателите на Национални дни на кариерата?
Любопитно от JobTiger Блог
Национални дни на кариерата 2013 стартираха!

12-тото поредно издание на Национални дни на кариерата започна. На 12 и 13 форумът ще бъде в София, а след това ни очаквайте и във Варна, Велико Търново, Русе, Свищов, Пловдив и Бургас.

Защо имате дупки в CV-то?
“Национални дни на кариерата” 2013г. започват от 12-ти март
“Защо да ви наема?”
Какво казват обувките ви на интервю за работа?
Кога е време да напуснем работа?