ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Задава се HR Weekend!
С удоволствие ви каним да станете част от 26-тото издание на HR Weekend!

По традиция сме подготвили най-актуалните теми и проблеми в областта на човешките ресурси в България и Ви каним заедно да ги дискутираме, както и да споделим добри практики. Не на последно място се надяваме да се запознаем с всички вас и да споделим приятната емоция на един топъл, летен HR Weekend.

Тази година домакин на срещата ще бъде прохладният и спокоен град Трявна.

Първата дискусия на 20 юни ще бъде свързана с доклада „Дългосрочни и средносрочни прогнози за развитието на пазара на труда и бъдещото търсене и предлагане на труд в България“ разработен от МТСП. Ще поговорим как да четем данните от доклада и как да ги използваме стратегически в бъдещите си планове. Модератор на дискусията ще бъде Гергана Раковска, председател на Фондация на бизнеса за образованието.

По-късно през деня, гостите ще имат възможност да разменят гледни точки по темата за измерването в HR - какво измерваме в работата си и как това ни помага да анализираме, да планираме и да се обосноваваме пред ръководителите си. Стоян Ганев (управител на Audit Advice Associates) и Христо Стоянов (директор Човешки ресурси на Артемис ООД) ще поставят началото на дискусията.

По програма, поставяме точката на тазгодишния HR Weekend на 21 юни с дискусия на тема оценка на представянето и практическите ѝ аспекти. Какви грешки допускаме най-често и как да ги избягваме ще обсъдим заедно с Христо Цветков, Director Human Resources Global Operations Europe в Sensata Technologies.

Срещата със сигурност ще бъде изпълнена с много запознанства, приятни емоции и споделяне на полезни практики.

Програмата: https://jobtiger.events/hrweekend/#testimonial_section
За повече информация: https://jobtiger.events/hrweekend
Оценка на представянето – анкета

Представяме ви втората част от нашето проучване, което е обвързано с подготовката за третата тема от програмата на 26-ия HR Weekend – "Практически измерения на оценка на представянето през 2019 година. Най-често срещани грешки и как да ги избягваме" с модератор Христо Цветков, Director Human Resources Global Operations Europe – Sensata Technologies.

Бихме искали да ви поканим да отделите няколко минути от времето си и да го попълните – анкетата е съвсем кратка. Резултатите ще представим по време на HR Weekend, на 21 юни в хотел Калина Палас, гр. Трявна.

Ако нямате възможност да присъствате на обсъждането, но ви интересуват резултатите, бихте могли да ни оставите ваш имейл, на който да ги изпратим, в полето за имейл в анкетата: https://forms.gle/que7YVmCjMWhS1Pt7

А тук може да попълните и първата част от нашето кратко проучване, която се отнася до измерителите, които следим в работата: http://bit.ly/2H3Z36u
 
МИНАЛИ СЪБИТИЯ
697 чат-интервюта за работа по време на Виртуални дни на кариерата 2019

Виртуални дни на кариерата се проведоха за шести път в България на 16 май 2019 г. Събитието започна в 11:00 часа и продължи до 17:00. В продължение на няколко часа 35 водещи и желани работодатели успяха да проведат 697 онлайн интервюта с над 450 талантливи млади хора, търсещи нова работа.

Участващите компании в шестото издание на събитието бяха от различни сфери – банки и финанси, Информационни технологии, BPO, търговия, консултантски услуги, производство, човешки ресурси и др.

Единственото online кариерно събитие, организирано от JobTiger, е следващата технологична крачка в развитието на кариерните форуми. То се случва изцяло онлайн, което позволява на търсещите работа или стаж да кандидатстват от различни градове, по най-удобния и бърз за тях начин – практически от всеки компютър, таблет или смартфон, без да прекъсват нормалните си дневни активности и без да пътуват.

Виртуални дни на кариерата се организира от компанията за комплексни HR услуги JobTiger. За да научите повече за предстоящите кариерни събития, организирани от компанията, която е и най-големият организатор на кариерни събития в страната, посетете сайта jobtiger.events или следете Facebook и LinkedIn страниците на JobTiger.
Столична улица вече носи името на визионера и филантроп Дими Паница

Изложба в Ларгото представя живота и делото на видния българин на жителите и гостите на София.

Събитие по наименуване на улицата пред родния дом на визионера и филантроп Дими Паница се проведе на 16 май от 9:30 ч. Сред присъстващите бяха политици, общински съветници, посланици, представители на Американския университет в България (АУБ), Българското училище за политика „Димитър Паница“, Института за изследване на близкото минало и други институции, основани и вдъхновени от Дими Паница, както и негови приятели.

Дими Паница е един от най-видните съвременни българи, допринесъл за развитието на демокрацията и образованието в нашата страна чрез общественозначима и дарителска дейност. За приноса му към България по време на церемонията по наименуването на улицата говориха г-жа Йорданка Фандъкова, кмет на София, н. пр. Ерик Льобедел, посланик на Франция, проф. Минко Балкански, близък приятел на Дими Паница, както и Марина Фон Кристиерсън, негова племенница. Водещ на церемонията беше Елена Маринова, член на Настоятелството на АУБ и президент на „Мусала Софт“.

Церемонията по наименуването на улицата се съпътства от открита изложба в Ларгото на столицата, която, благодарение на любезното съдействие на Столична община и Регионален исторически музей-София, до 16 юни ще представя на жителите и гостите на София живота, делото и приноса на Дими Паница.

През април Столичният общински съвет одобри предложението на сформирания инициативен комитет безименната до този момент улица, разположена между площад „Народно събрание“ и бул. „Васил Левски“, успоредна на бул. „Цар Освободител“, да носи името на бележития българин.