ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Елате на събитието, което никой HR не пропуска!
Осмото издание на HR Industry ще се проведе на 7 февруари 2019 г. в залите на Интерпред - СТЦ София. Топ компаниите, предлагащи продукти и услуги в сферата на човешките ресурси, ще представят дейността си.

В рамките на един ден ще имате възможността да се срещнете с водещите компании на пазара и да се запознаете с актуалните тенденции в бранша.

Заповядайте на щандовете на компаниите участници! Всички щандове вече са запълнени и са ясни всички участници в събитието. Пълният списък може да видите тук.

Регистрацията за семинарната програма вече е отворена. За да отговорим максимално на вашите нужди, тази година семинарната програма ще се проведе в цели четири зали. Може да направите своята регистрация чрез фейсбук страницата на събитието или на https://www.eventbrite.com/e/hr-industry-2019-registration-54401787210

Входът за посетители е свободен, но със задължителна регистрация за семинарната програма.

Организатор на събитието е JobTiger, в партньорство с Българска асоциация за управление на хора. Генерален спонсор на събитието е MetLife, а организационен партньор е Интерпред - СТЦ София.

Повече информация за събитието и участниците можете да намерите на: https://2019.hrindustry.bg/
Преференциалните цени за участие в „Национални дни на кариерата“ 2019 са в сила до 31 януари

Ежегодният форум за стаж и кариера стартира на 12 март в София, в Националния дворец на културата, ет. 3 и 4. и продължава в още 7 академични града в България. Това е най-мащабното и старо изложение от такъв тип в България. Всяка година в него се включват стотици утвърдени български и международни компании. Всички те анонсират свободните си стажантски и работни места пред огромен брой млади специалисти.

85 компании вече се записаха за участие в „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ 2019. Всички те се възползваха от възможността за регистрация на преференциални цени. Ранната регистрация е отворена до 31 януари 2019 г. Всички компании, които заплатят участие до тази дата, ползват възможността да спестят част от средствата за участието си, а условията изискват заплащане на пълната сума за участие до тази дата.

Записването за изложението върви изключително интензивно. Топ позициите за гр. София са почти изчерпани, но все още има места и може да се запишете за всички градове.

Сред тазгодишните участници отново се открояват компании, опериращи в различни сектори – IT, телекомуникации, банково дело, хранително-вкусова промишленост, кредитиране, клинични проучвания, търговия, образование и много други. По традиция, компаниите участници обявяват своите летни стажантски програми и свободни работни позиции в множество различни отдели – счетоводство, маркетинг, IT и др., което е своеобразна гаранция, че посетителите на „Национални дни на кариерата“ ще бъдат посрещнати от реални оферти, отговарящи на търсенията им.

„Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот” се организира от JobTiger – компания за комплексни HR услуги. Генерален спонсор за 16-та поредна година е Нестле България – най-голямата компания за храни и напитки в България.

Повече информация за форума и условията за участие може да намерите на https://careerdays.bg/bg/national-careerdays/employers или от екипа на JobTiger:
T: +359 2 49180 13/22
M: +359 884 505 609
E: events@jobtiger.bg
Планирайте HR събитията си за 2019 г. и спестете пари!

С настъпването на 2019, в сферата на човешките ресурси отново актуален въпрос е: как се развива пазара на труда? Всеки специалист подбор ще се съгласи, че таргетите, пред които е изправен, са високи. А за тяхното изпълнение е нужен иновативен и персонален подход и по-добро позициониране на работодателя на пазара на труда.

JobTiger вече 18 години развива пазара и се стреми да свърже бизнеса, държавата, неправителствения сектор и образованието. Компанията подкрепя тази кауза, организирайки редица кариерни форуми – най-мащабното изложение – „Национални дни на кариерата“, „Дни на кариерата“ в секторите: Икономика, Финанси, Човешки ресурси, Маркетинг и Обслужване на клиенти, “Дни на кариерата“ в секторите: ИТ, Телекомуникация и BPO, както и „Виртуални дни на кариерата“. През всички тези години над 2 500 фирми избраха да вземат участие в нашите кариерни събития, a кандидатите, които си потърсиха работа, бяха повече от 400 000.

За поредна година ви представяме нашия календар с кариерни събития до края на годината. Така лесно можете да планирате участията си като работодател през цялата година. Цялата информация може да намерите тук, а ако имате допълнителни въпроси може да се свържете с екип „Събития“ на JobTiger: events@jobtiger.bg, или на телефони: (+359) 2 49180 11/13/22 и (+359) 882 364 456.
 
ПОЛЕЗНО ЗА ВАС
Какъв процент от годишните заплати на служителите представляват финансовите придобивки?

Порталът за заплати Paylab направи анализ на възнагражденията и дела на финансовите придобивки за отделни позиции.

Финансовите придобивки са привлекателен източник на средства, който значително може да увеличи фиксирания компонент на годишния доход. Работодателите използват тези придобивки, за да мотивират служителите през календарната година. Някои от тях също така изплащат годишен бонус, за да благодарят на служителите в края на фискалната година за цялостното им представяне. Важно е да се има предвид, че само някои работодатели предлагат тази форма на финансови придобивки. До голяма степен това зависи от финансовото състояние на работодателя. По-разпространени са нефинансовите придобивки.

Кой има най-голяма полза от финансовите бонуси?

Сред всички нива на позиции тези, които печелят най-много от финансовите бонуси са топ мениджърите. За тях финансовите бонуси получени през и в края на годината може да представляват до 41% от техния общ годишен доход. В България тези бонуси представляват до 31% от доходите на мениджъри на ръководни позиции. Топ мениджърите получават най-голямо възнаграждение в края на годината.

Вижте цялото проучване в ZAPLATOMER.BG.
 
ОЧАКВАЙТЕ ОЩЕ
Продължава кандидатстването за годишните награди Employer Branding Awards 2019

Предстои второто издание на конкурса Employer Branding Awards, организиран от b2b Media.

Годишните награди на b2b Media отличават бизнеси и личности за постижения в областта на изграждането и утвърждаването имиджа и популярността на Работодателския бранд! За иновациите в управлението на талантите, за новите успешни стратегии в HR.

За втора поредна година компаниите в България влизат в битка за титлата „Успешен работодател“. Кандидатстването е в периода 7 януари - 7 февруари 2019 г.

Отличията Employer Branding Awards за 2019 г. ще бъдат връчени на специална церемония, която ще се проведе на 15.02.2019 г. в присъствието на професионалисти, официални гости, медии и жури.

Повече за конкурса и условията за участие може да видите тук: https://bit.ly/2zKOJNI
Legion Run се завръща през 2019!

JobTiger и Legion Run Ви канят да станете част от най-вълнуващото отборно събитиe за годината. Очакваме Ви на 6-ти ЮЛИ в околностите на София! Това е приключение за всички. Нямате нужда от специална физическа подготовка! Някои от изненадите, които сме приготвили са:
  • Редица нови и променени препятствия
  • Обширна и интересна детска зона
  • Разнообразна и вълнуваща фестивална част

Не пропускайте да заявите Вашия корпоративен пакет до края на Януари, за да се възползвате от по-ниски цени на билетите. Свържете се с нас на: rumen@legionrun.com и +359888716064