ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
4 причини да потърсите нови попълнения за компанията си по време на Виртуални дни на кариерата
Все повече компании отделят немалко време, за да подобряват представянето си като работодател пред потенциални нови служители. Огромни ресурси отиват в подготовка на рекламни материали, банери, щандове, командировки. Всеки HR специалист знае за каква подготовка и усилия става въпрос.

След като направихме първото успешно виртуално издание на „Национални дни на кариерата“ е време да се завърнем с първия в България онлайн кариерен форум - Виртуални дни на кариерата. Той се провежда изцяло онлайн и предоставя редица удобства за компаниите, които решат да се включат. Тази година Виртуални дни на кариерата ще се проведе на 16 юни между 11:00 и 17:00 часа. Записванията за участие на работодатели продължават. Повече за събитието можете да научите тук.

А ето и няколко причини, защо е хубаво да се включите:
По-добър контрол и фокус: При онлайн събитието имате по-добър поглед върху очаквания брой на кандидатите, точно определено времетраене на интервюто и предварително изискване кандидатите да са представили автобиография. Всичко това ще ограничи максимално безсмислените разговори.

По-широк обхват: Виртуални дни на кариерата ви дават възможност да достигнете до кандидати от целия свят. Не сте ограничени до физическата локация на града или университета, в който се провежда например „класическия“ присъствен кариерен форум.

Модерни форми на комуникация: Facebook Messenger, Viber, Skype, Microsoft Teams – всички използваме онлайн комуникация ежедневно, до степен, в която тя вече се е превърнала в основната форма на комуникация. По-младите хора – тези, от които работодателите се интересуват най-много – дори предпочитат тази форма на общуване. Онлайн кариерният форум се доближава максимално до това изживяване.

Спестявате време: HR специалистите извършват всички интервюта от удобно за тях място - офисa или дома си. Времето за изчакване между две интервюта е минимално. Това прави Виртуални дни на кариерата платформата с най-добро съотношение на проведени полезни интервюта за единица време.

Виртуални дни на кариерата 2020 ще се проведат на 16 юни. Направете крачка напред и побързайте да се регистрирате, ако желаете да станете част от бъдещето на кариерните форуми.
 
ТЕКУЩИ ИНИЦИАТИВИ
Приключи гласуването в „Колегата, който ме вдъхновява“

На 19 април станаха ясни и последните трима финалисти в инициативата „Колегата, който ме вдъхновява“, стартирана от JobTiger.

От 10 февруари в продължение на 10 седмици всеки имаше възможност да номинира колега, който го вдъхновява и да гласува за номинираните. Целта на проекта бе да открие хората, които имат положителен образ и влияние в своята професионална област. Хора, които вдъхновяват и заразяват с действията си околните и дават положителен пример за влияние върху икономическото развитие и личностно израстване. Хора, не от върховете на бизнеса, а редови колеги, които особено много допринасят за успеха на работата.

Всички номинации, както и пълен архив на гласуването може да намерите на сайта на инициативата.

Официалното обявяване на финалистите ще бъде в навечерието на Празника на труда, 1 май.

Финалистите в последната, 10-та седмица може да видите тук: https://kolega.jobtiger.bg/finalists/
 
ПОЛЕЗНО ЗА ВАС
Как да проверите каква е средната заплата за вашата позиция? Вижте в Zaplatomer.bg

Едновременно с подготовката за интервюто за работа не забравяйте да се подготвите за всякакви въпроси относно възнаграждението.

Преди интервюто би било разумно да направите проучване на заплатите, за да разберете каква е средната заплата за тази длъжност във вашия регион и с вашето ниво на образование и опит. Проучването на заплатите ще ви помогне и да се научите да преговаряте по-ефективно за повишение.

Плащат ли ви достатъчно? Каква заплата да очаквате от бъдещия си работодател?

В Zaplatomer.bg всеки може безплатно да сравни заплатата, която получава или очаква със свои колеги в същата професионална област. Това става като се попълнят няколко кратки полета ето тук.

Тук може да разгледате какви са средните нетни заплати по сектори, както и да видите каква е минималната и максималната заплата за конкретни длъжности.

 
ИНТЕРЕСНО ОТ JOBTIGER.TV
Над 60% от работодателите и почти 100% от посетителите на първите виртуални „Национални дни на кариерата“ са доволни от участието си във форума

Данните от проведената анкета потвърдиха, че макар и организирано в извънредна ситуация, събитието е изпълнило целта си!

В кариерния форум участваха 110 водещи компании от цялата страна и над 5000 млади специалисти, които кандидатстваха за предлаганите работни позиции и стажове. Вследствие разрастващата се епидемия от COVID-19 и мерките, предприети за нейното ограничаване, „Национални дни на кариерата“ се превърна от най-големия кариерен форум в най-големия онлайн кариерен форум.

Според данните от анкета сред включилите се в иновативното събитие, посетителите на форума оценяват високо възможността за непосредствен контакт и го определят като точно толкова ползотворен, колкото и на кариерен форум с реални срещи между участниците.

  • Интервю с Мариян Вълчев – финалист от инициативата „Колегата, който ме вдъхновява“
  • Защо спестяването на пари е по-важно от всякога и кои са най-ефективните начини за това
  • Трудно ли получавате предложение за работа след интервюта? Може би допускате някоя от следните грешки
  • Как се отразява COVID-19 на обявите за работа?
  • Сред подходящите кандидати бих избрал този, който чете