ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ     
Конкурсът за стипендия към TÜV AUSTRIA Management Program в България продължава
До 02.09.2013г. може да се вкючите в обявения от JobTiger и TÜV Austria Academie конкурс за стипендия към TÜV AUSTRIA Management Program в България.

Както вече знаете конкурса е за една за пълна стипендия на стойност 2400 евро, както и още една на половин на стойност 1200 евро, за участие в петото издание на реномираната TÜV AUSTRIA Management Program в България.

Стипендията е предназначена за тези, които искат да разширят познанията си в ключовите области - икономикс, право и маркетинг, с цел оптимизация на уменията си за работа с клиенти и успешна комуникация. В програмата ще се запознаят и с модели и практики от управлението на проекти и човешки ресурси, за да повишат както собствената си продуктивност, така и тази на другите около тях.

Курсът на обучение включва шест модула, които ще се проведат в периода 27 септември – 30 ноември. В тях ще се обсъждат направления като:
 • Бизнес икономика.
 • Маркетинг и взаимоотношения с клиентите.
 • Мениджмънт на проекти.
 • Бизнес комуникация.
 • Управление на риска.
 • Управление на качеството и други.
Документите за кандидатстване са автобиография и есе по избор на една от трите теми (дължина на есето – не повече от 2 страници word формат на шрифт 12):
 • Лидер и /или мениджър в XXI в.?
 • Трябва ли българските компании да развиват корпоративна социална отговорност?
 • Хуманистично ли е да се управляват хора?
Кандидатури за участие в конкурса се приемат до 02.09.2013 г. на имейл tuv@jobtiger.bg.

До 05.09.2013 г. кандидатите, включени във финалния подбор, ще получат съобщение по електронната поща.
Финалът на конкурса ще се проведе на 11.09.2013 в София и ще включва групова дискусия и индивидуални интервюта.

Повече информация за конкурса може да намерите тук.
Повече информация за курса на обучение и темите, които ще се разглеждат може видите в програмата на петото издание на TÜV AUSTRIA Management Program.
 
ТЕКУЩИ ПРОЕКТИ
Новини от Топ ИКТ Работодател 2013
 • Официално приключи попълването на въпросниците във второто издание на ТОП ИКТ Работодател.
 • В момета се обработват резултатите от въпросниците на компаниите участващи в изследването.
 • Във следващият етап компаниите участници ще получат своите резултати, за да създадат план за адресиране на резултатите от проучването.
Очаквайте още новини от единственото в България проучване сред водещите работодатели в ИКТ сектора в страната.
 
МИНАЛИ СЪБИТИЯ
Лятната школа за ЧР специалисти приключи успешно

През изминалата седмица се състоя и второто обучение от поредицата Лятна школа за ЧР Специалисти – “Практически съвети по ЗБУТ – Помагало за HR-Специалиста”.

Подобно на първата тема от поредицата на Лятната школа, обучението премина под формата на дискусии с участниците и обсъждане на различни практически въпроси като: Как да постъпим, когато работник, който е напуснал компанията ни, представи болничен за трудова злополука няколко дни след като е прекратен трудовият му договор?

Наблегна се и на рисковите моменти в организиране на безопасни условия на труд на работното място, набора от изисквана документация по ЗЗБУТ и смисъла на Правилниците, които работодателите трябва да изготвят.

Какви други казуси бяха разгледани по време на обучението може да прочетете тук.
А какво се случи по време на първото обучение от Лятната школа за ЧР специалисти на тема “Ефективно администриране на ЧР – тънкости извлечени от практиката” може да видите тук.

Школата заслужено излиза в лятна ваканция. Септември очаквайте обновената програма, обхващаща повече и различни направления от работата на ЧР специалистите.
 
ПОЛЕЗНО ЗА ВАС
Employer Branding от JobTiger – сега с 50% отстъпка за месеците юли и август

За всяка фирма е от изключителна важност, не само да е добре разпозната от потребителите и бъдещите си служители, но и имиджът, който си е изградила, да е положителен.

JobTiger може да ви предложи удобни инструментални подходи, които да максимализират вашите усилия в тази насока, да ви осигурят повече видимост, да ви позиционират добре в интернет и да ви дадат допълнителен сериозен тласък в изграждането на вашата успешна работодателска марка.

  Сега JobTiger.bg ви предлага динамично корпоративно представяне с 50% отстъпка за месеците юли и август.

Чрез Employer Branding от JobTiger може да представите усилията и постиженията на своята компания, както и да представите структурата, социалните политики и възможностите за развитие и растеж на служителите.

Динамичен Employer Branding включва:
 • Представяне на компанията в собствена страница в www.JobTiger.bg
 • Текстово и графично представяне на компанията в собствен канал в JobTiger.tv
 • Публикуване на две новини (статии) и един видео материал в JobTiger.tv всеки месец.
  * При нужда JobTiger.tv може да предостави като допълнителна услуга изработването на видео материалите.
 • Ежемесечно актуализиране на информацията в секция Employer Branding в www.JobTiger.bg
Елате, вижте и постигнете успеха с наша помощ, както и други вече го направиха!

За повече информация:
Полина Декова,
Digital Marketing Manager

T: 02 49 180 18
М: 0884 71 09 48
E: polina@jobtiger.bg
 
Интересно от JobTiger.tv
Защо Employer Branding – разговор с управителя на JobTiger

Защо изграждането на добра работодателска марка винаги си струва – разговор с нашия управител Светлозар Петров.

7 стъпки за изграждане на перфектен Employer Branding
Проведе се среща дискусия за преодоляване на младежката безработица
Светлозар Петров – “Employer branding не работи с измерими резултати, но ползите са недвусмислени”
Състоя се първото обучение от Лятната школа за ЧР специалисти
TÜV Рrogram for Tourism
Employer branding – научното доказателство за важността на темата
Любопитно от JobTiger Блог
Малки мотивационни трикове за работното място

Никой не може да ви мотивира, освен самите вие. Този текст ще ви даде няколко полезни съвета, как да се самомотивирате. Препоръките са простички, но ще ви облекчат на работното място, ако ги следвате.

Първи работен ден на ново място
Невербалната комуникация при интервю за работа – съвети
6 съвета за мотивационното писмо
Ефективно търсене на работа и редуциране на стреса
Мотивация при търсене на работа
В три изречения (LXXVI)
 
ЛЕТНИ ЗАБАВЛЕНИЯ ОТ JOBTIGER
Какъв си ти? Артист или предприемач. Оптимист или песимист.
Разбери сега със забавният кариерен тест от JobTiger.


Избери „Цветен тест на Хувър“ и разбери какъв тип човек си само от това какви цветове предпочиташ.

Можеш да изберeш и забавния кариерен тест тип „Талант-о-метър“ и да разбереш какво всъщност е твоето призвание и твоя талант.

Артист, песимист, изследовател – няма значение, време е за лятно забавление.
 
ОЧАКВАЙТЕ ОЩЕ
DevReach 2013 събира на едно място световноизвестни експерти

Тази есен София отново ще стане притегателно място за софтуерни разработчици от цяла Европа. Очаква се осмото издание на международната конференция DevReach, което ще се проведе на 1 и 2 октомври в 6 зали на Sofia Event Center, да привлече повече от 800 посетители.

Тази година посетителите на конференцията ще имат още по-богат избор от сесии и теми от света на софтуерните технологии –  Web, Mobile, HTML5, iOS, Android, Windows 8/Windows Phone 8, Cloud, .NET,  JavaScript, Agile, Quality/Testing, Functional Programming,  Databases, Web UX, Tools и много други.

Лекторите на DevReach 2013 са световноизвестни имена и доказани експерти от целия свят, чието присъствие обещава интересно и качествено съдържание.  Сред тях са Мишел Бустаманте, Кейт Грегъри, Катлийн Долард и др.

Конференцията се организира от Телерик с подкрепата на SBTech, Falafel Software, ICN.bg, Cisco, O’Reilly, JobTiger и др.

Повече информация за събитието е на разположение на www.devreach.com.
ON! Fest 2013 | 20 – 22 септември 2013г.

Oт 20 до 22 септември 2013г. ще се проведе третото издание на единствения по рода си в България и на Балканите фестивал, който събира всички течения на съвременното градско изкуство, забавления, образование, спорт и начин на живот.

Част от мисията на ON! Fest е не само забавлението, а и разширяването на бъдещите творчески и професионални възможности на своите посетители. GDS Bulgaria е единственото по рода си събитие на Балканския полуостров, което представя гейм индустрията в нейния образователен, професионален и бизнес аспект.

Затова през първия ден на феста тази година ще има специално организиран кариерен ден в гейм индустрията, организиран в партньорство с JobTiger.
Job Fair 2013 - „Избери своя човек -намери своето място“
27 септември 2013г. | гр. Пловдив


На 27 септември 2013г. ще се проведе вторият регионален Job Fair 2013 в гр. Пловдив. Събитието ще се проведе в сградата на Университет по хранителни технологии – УХТ Пловдив от 10:00 ч.

След първото успешно издание, Job Fair 2013 събира отново опита на неправителствения сектор в лицето на МИКЦ Пловдив Област, съдействието на институциите - Община Марица и експертизата на кариерния сайт и HR компания JobTiger, с цел да понижи нивото на младежката безработица в областта и да предостави на младите хора и студентите реални възможности за тяхното кариерно и социално развитие от бизнес организации и организации от неправителствения сектор в региона.

Повече за вторият регионален Job Fair 2013 в гр. Пловдив може да научите в сайта на Община Марица, както и от официалната покана за събитието.