ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
По-малко от месец до най-големия кариерен форум у нас - „Национални дни на кариерата – Добра кариера, добър живот“
Остава по-малко от месец до най-мащабния форум за студентски стаж и кариера в страната – „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ 2020. Изложението дава възможност на работодателите да представят свободните си позиции пред заинтересовани и амбициозни кандидати, да спестят пари и време от процеса по подбор и да утвърдят работодателския си имидж пред стартиращите кариерата си млади хора.

Събитията се провеждат ежегодно през месеците март и април в седем академични града в страната (София, Варна, Русе, Велико Търново, Габрово, Свищов и Пловдив) и събират близо 200 работодатели и над 10 000 студенти и млади специалисти.

Все още има свободни места за участие на работодатели в събитията. Как да регистрирате Вашата компания за участие на форума, можете да разберете на тази страница.

Организатор на изложенията е JobTiger – компания за комплексни HR услуги, а генерален спонсор – Нестле България – най-голямата компания за храни и напитки в света.

Кога и къде ще се проведе форум „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“?
София – 17-18 март 2020 г. - Национален дворец на културата, ет. 3 и 4, 10:00-18:00ч.
Варна – 23 март 2020 г. - Дворец на културата и спорта, 10:00-16:00ч.
Русе – 25 март 2020 г. - Русенски университет „Ангел Кънчев“, 10:00-14:00ч.
Велико Търново – 30 март 2020 г. - Великотърновски университет, 10:00-14:00ч.
Габрово – 1 април 2020 г. - Технически университет, 10:00-14:00ч.
Пловдив – 6 април 2020 г. - Пловдивски панаир, Конгресен център, 10:00-16:00ч.
Свищов – 8 април 2020 г. - Стопанска академия „Д. А. Ценов“, 10:00-14:00ч.
 
НОВО ОТ JOBTIGER
Започна гласуването в третата седмица на „Колегата, който ме вдъхновява“

След обявяването на първите шестима финалисти в инициативата на JobTiger „Колегата, който ме вдъхновява“, отново може да дадете вашия глас за колега, на когото се възхищавате.

Тази седмица към етап на гласуване преминават 13 нови вдъхновяващи колеги.

Проектът цели да открие хората, които имат положителен образ и влияние в своята професионална област. Хора, които вдъхновяват и заразяват с действията си околните и дават положителен пример за влияние върху икономическото развитие и личностно израстване. Хора, не от върховете на бизнеса, а редови колеги, които особено много допринасят за успеха на работата.

Дайте своя глас и предложете свои колеги, на които се възхищавате. Така, в продължение на следващите 7 седмици, ще открием най-вдъхновяващите личности в тяхната професионална област.
 
МИНАЛИ СЪБИТИЯ
Employer Branding Awards 2020 бяха връчени на 13 февруари 2020 г.

На официална церемония в Новотел София бяха определени призьорите в третото издание на конкурса Employer Branding Awards, в присъствието на професионалисти, официални гости, медии и жури.

Наградата за „Най-добър работодател на годината - Employer of the Year” спечели Мусала Софт, за Employer Brand Leader отличието си поделиха Schneider Electric и Кока-Кола Хеленик, а Telenor се наредиха първи както в категорията за HR Technology of the Year, така и в Employer Branding Excellence.

Отличените във всички категории и снимки от събитието може да видите тук: https://talents.b2bmedia.bg/

Нашият управител Светлозар Петров беше част от журито и награди финалистите в две от категориите на последните Employer Branding Awards by b2b Media 2020.
 
ОЧАКВАЙТЕ ОЩЕ
Tech Recruiter Academy

Нашите партньори IT Step и HR#IT организират Tech Recruiter Academy – професионална програма за развитие на специалисти по подбор на кадри в сферата на технологиите чрез 100% практика.

Програмата стартира на 10 март и приключва на 21 май, като всеки успешно завършил получава удостоверение за професионално обучение от Центъра за професионално обучение към IT Step, както и възможност за стаж в IT компания или агенция за подбор на кадри. Освен това, като специален бонус IT Step ще помогне на всички участници с търсенето на работа.

Основните предимства на програмата са:
  • Курсовете ще се състоят в Международна компютърна академия IT Step, която се намира на ул. „Алабин“ 58 в сърцето на София – на 300 м от сградата на Президентството и в непосредствена близост до Народен театър „Иван Вазов“ и Метростанция „Сердика“;
  • Обучението се провежда в малки групи;
  • Експертните преподаватели имат индивидуално отношение към всеки кандидат;
  • Курсовете се провеждат в изцяло оборудвани зали;
  • Обучението е подходящо и за работещи - курсовете се организират вечер, след работните часове.
По време на курса Tech Recruiter Academy, участниците ще усвоят ценни познания за IT индустрията, ролята на рекрутъра във всяка една компания, психология на кандидата, канали за търсене на таланти, важни стъпки по време на комуникацията с кадрите и много други.

Повече за програмата, както и линк за регистрация може да откриете тук.