ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
„Дни на кариерата“ в секторите: IT, Телекомуникации и BPO 2017
В средата на м. октомври ще се състоят събитията от поредицата „Дни на кариерата“ в секторите IT, Телекомуникации и BPO. Единственото специализирано кариерно изложение събира на едно място водещи компании от трите сектора и млади хора, желаещи да започнат стаж или работа.

Тази година, за първи път, форумът ще се проведе в София, Пловдив и Варна. В София, на 12.10.2017 г. в Интерпред – СТЦ и до момента 30 компании са заявили участието си в столичното издание на „Дни на кариерата”.

В Пловдив – на 16.10.2017 г. в Пловдивски Панаир, Конгресен Център.

И в гр. Варна – на 18.10.2017 г. в Swiss Belhotel – Варна.

Тази година няма да има презентации, а дискусионен панел, където различни фирми ще дискутират особеностите на търсенето на работа в ИТ сектора и особеностите на Ит кариерата като цяло.

Компаниите, желаещи да се включат в кариерния форум, ще могат да заявят своето участие на преференциални цени до края на м. август.

За повече информация следете фейсбук страницата Дни на кариерата или се свържете с екипа на JobTiger:
events@jobtiger.bg
02/49 180 13/22
0884 505 609

„Дни на кариерата“ в секторите IT, Телекомуникации и BPO се организира от JobTiger. Бронзов спонсор на събитието е TeleTech.
 
ПОЛЕЗНО ЗА ВАС
Повишаване квалификацията на персонала. Как и защо?

Във вашето предприятие са заети множество служители, част от които са със средно или по-ниско образование. Правили сте изследване на ангажираността или просто смятате, че те не са достатъчно мотивирани и не дават 100% от себе си.

Искате ли да им помогнете да повишат своята квалификация?

Включете се в процедура: BG05M9OP001-1.021 "Обучения за заети лица", чиито срок е удължен до 15.08.2017 г.

За повече информация по този проект може да се свържете с Център за професионално обучение към JobTiger на:

trainings@jobtiger.bg
02/49 180 19
02/49 180 24

Повишете квалификацията, мотивацията и ангажираността на персонала си.
Защо кариерните форуми са полезен и ефективен начин за привличането на нови попълнения в екипите?

Пролетният и есенният сезон винаги са наситени със събития, свързващи кандидати за работа и работодатели. Младежките кариерни форуми са си изградили име на мястото, от което започва кариерата на младите хора. По подразбиране компаниите търсят млади таланти, които да се присъединят към тях, за да им помогнат да осъществят големите амбиции, които са си поставили.

Ако има положителна новина в недостига на кадри в последно време, то тя би била, че това прави бизнеса активен в търсенето на решения. Различните фирми предприемат различни решения за да се справят с този проблем. В началото на годината, например, фирми от добре развиващата се "Тракия икономическа зона" започнаха срещи с кандидати за работа от региони с висока безработица. Проектът, който се реализира съвместно с JobTiger, постави началото на една по-добра информираност за свободни позиции и изискванията към тях, както и възможностите за преместване и условията на живот в град Пловдив.

Цялата статия може да прочетете в hrindustry.bg
 
Интересно от JobTiger.tv
Офис правила за начинаещи

Дори и току що пристигналите в офиса стажанти бързо откриват, че на работа съществуват определени правила. Например, не е в реда на нещата да си донесем от вкъщи една порция шкембе чорба с чесън и сладко да я хапнем на бюрото си. Или да звъним по 12 пъти на ден на мама, за да я питаме какво да напазаруваме довечера. Ясно е за какво става дума.

Въпреки това обаче, много правила остават недоразбрани от ред колеги в офиса. Тук ще видите съвсем кратка подборка от съвети, които ще ви спестят ненужни притеснения в работата.

  • Щастието и мотивацията са свързани
  • 10 души, напуснали работата си по нетрадиционен начин
  • 2 важни въпроса, които да зададете на работодателя, ако искате да създадете добро впечатление
  • Защо сме вечно уморени?
  • Здравословно хранене: няколко съвета (част 2)
  • 4 грешки, с които ще влошите първото впечатление за себе си
  • Разликите между добрите и лошите шефове
  • Преговори за заплата – един важен съвет
  • Как да се справим с лош шеф?