ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Виртуални дни на кариерата – събитие от бъдещето
Все повече компании отделят немалко време, за да подобряват представянето си като работодател пред потенциални нови служители. Огромни ресурси отиват в подготовка и участия в кариерни събития. Рекламни материали, банери, щандове, командировки. Всеки HR специалист, участвал в кариерни събития и преминал през всичко това, знае за каква подготовка и усилия става въпрос. В последните пет години в България се провежда уникалното по рода си събитие Виртуални дни на кариерата. То се провежда изцяло онлайн и предоставя редица удобства за компаниите, които решат да се включат. Тази година “Виртуални дни на кариерата” ще се проведе на 16 май между 11:00 и 17:00 часа. Записванията за участие продължават, а до 31 март важат цени за ранни записвания. Повече за събитието можете да научите тук.

А ето и няколко причини, защо е хубаво да се включите:

По-евтино е.
С Виртуални дни на кариерата избягвате всички допълнителни разходи за изготвяне на рекламни материали, командировъчни, нощувки, превоз и доставки. Да не говорим за всичкото работно време, което е изразходено в път.

По-добър фокус.
При Виртуални дни на кариерата имате по-добър поглед върху очаквания брой на кандидатите. Интервютата са с точно определено времетраене (10-12 минути) и има изискване кандидатите предварително да са се регистрирали и да са предоставили информация за себе си заедно с автобиография. Всичко това ще ограничи максимално безсмислените разговори и ще Ви даде възможност да осъществите комуникация с повече кандидати.

По-широк обхват.
Виртуални дни на кариерата ви дават възможност да достигнете до кандидати от целия свят. Не сте ограничени до физическата локация на града или университета, в който се провежда „класическия“ присъствен кариерен форум. През годините са се включвали кандидати и работодатели от различни части от Европа.

Вие записахте ли се за участие във Виртуални дни на кариерата 2019? Побързайте, защото местата са ограничени.

Виртуални дни на кариерата се организира от компанията за комплексни HR услуги JobTiger.
Започна най-мащабният кариерен форум – „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“

Осемнадесетото издание на най-голямото кариерно събитие в България „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ бе официално открито на 12 март 2019 г. в Национален дворец на културата, гр. София.

Форумът протече в София в рамките на два дни – 12 и 13 март, във Варна на 18 март и Бургас на 20 март. Главната цел на форума е работодателите, сред които Дунапак Родина АД, Костал България Аутомотив ЕООД, Либхер Хаусгерете Марица, Лидл България ЕООД &KO.KD, INTERNATIONAL Hotel Casino & Tower Suites, да се срещнат със своите потенциални служители, а студентите и младите специалисти да открият възможности за професионална реализация. През изминалите 18 години, „Национални дни на кариерата“ се доказа не само като най-мащабното кариерно изложение в страната, но и като място, откъдето са започнали много кариерни пътища. Статистиката показва, че на национално ниво от форума са започнали кариерите на над 45 000 млади хора.

Форумът продължава в Русе, днес 25 март, а след това в Свищов на 27 март, Велико Търново на 1 април, Габрово на 3 април и ще приключи в Пловдив на 8 април.

„Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ се организират от компанията за комплексни HR услуги JobTiger. Дългогодишен партньор на изложението е Нестле България.
 
ПОЛЕЗНО ЗА ВАС
Как да разберете каква е заплатата за дадена позиция, ако нямате опит?

В рамките на кариерния форум „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ съветваме студентите как да разберат каква е заплатата за дадена позиция, ако нямат опит.

А в Zaplatomer.bg можете да разберете плащат ли ви достатъчно, каква заплата да очаквате от бъдещия си работодател и как да сравните заплатата, която получавате или очаквате за позицията, която ви интересува. Ще получите и ценни съвети за това какво е важно в преговорите за заплата или какви аргументи да използвате успешно, за да получите увеличение на заплатата си. Част от съветите, за които може да прочетете в Zaplatomer.bg:

Очаквана срещу реална заплата на младите хора. Kакво да имате предвид при кандидатстване за стаж?
Анализ на онлайн платформите за заплати Paylab и Zaplatomer.bg показва, че хората, които за първи път навлизат на пазара на труда имат най-амбициозни очаквания по отношение на заплатата си. Колкото повече се увеличава възрастта на кандидатите за работа, толкова по-близки до реалността са очакванията им за заплата от една страна, а от друга - по-често се подценява потенциалната заплата за дадена позиция при отсъствие на предишен опит. Служителите на възраст под 24 години са с най-амбициозните очаквания за заплата. Поколението Z (това са завършващите образованието си в момента и навлизащите за първи път на пазара на труда) очаква заплата, която е по-висока от реалните заплати в тази възрастова група.

Как да разберете каква е заплатата за дадена позиция, ако нямате опит?
Zaplatomer.bg предлага онлайн услуга, която позволява на хората на пазара на труда да разберат каква е средната заплата за дадена позиция дори и да нямат опит. След като изберат желаната позиция, потребителите могат да изберат опцията за Трудов стаж „Не съм работил на тази позиция". Когато попълват въпросника, потребителите могат да посочат очакваната заплата и да я сравнят с действителността. Въведените данни за очаквани заплати не оказват влияние на крайното изчисляване на заплатите, които потребителите виждат на сайта. Данните, показани на сайта съдържат само реалните заплати на служители с опит.
„България дарява“ от 22 до 31 март 2019 г.

Над 120 общественозначими каузи от цялата страна разчитат на Вашата подкрепа. Те набират средства в първото издание на националната кампания БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА, което се провежда от 22 до 31 март 2019 г.

Инициативата е на 12 граждански организации, сред които е и БДФ. Ние се обединихме от идеята да работим за развитие на дарителската култура и насърчаване на индивидуалното дарителство.

В БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА участват нестопански организации, читалища, училищни настоятелства. Проектите им са в най-различни сфери на обществения живот: човешки права, образование и таланти, природа и околна среда, социална подкрепа и здравеопазване, култура и изкуство, спорт, подкрепа на възрастни хора или на деца и младежи в риск. Всеки може да се запознае с тях в интернет платформата на кампанията, да избере най-близката до сърцето си кауза и да дари за нея, колкото реши. Възможни са различни дарителски механизми – банкови дарения, чрез DMS, ePay, PayPal, Platformata.bg и други.
 
ОЧАКВАЙТЕ ОЩЕ
Бизнес образование на английски език в Барселона

EU Business School е сред водещите учебни заведения в Европа с кампуси в Испания, Швейцария и Германия. Университетът предлага програми с бизнес насоченост в области като: маркетинг, финанси, бизнес администрация, международен бизнес, предприемачество и др.

На 2-ри април от 18.30 ч в хотел „Маринела” ще имате възможност да се запознаете в детайли с предимствата на обучение и програмите на английски език, които се предлагат в учебната база на EU Business School в Барселона, Испания.

С достъпен стандарт на живот и безкрайни възможности за младите хора, Барселона е идеалното място за международно бизнес образование. Градът, приютяващ в себе си модерния мегаполис и спокойствието на морето, бързо се превръща в любимо място на студентите, но и на стотиците предприемачи, стартиращи бизнес именно тук. Европейското бизнес училище разполага с два кампуса в Барселона, разположени до вечно пулсиращия център на града.

Заповядайте на 2-ри април в х-л „Маринела“, за да се срещнете с представител на учебното заведение и да зададете лично въпростите, които ви вълнуват.

Входът е свободен! Заявете участието си ТУК.
Legion Run се завръща през 2019!

JobTiger и Legion Run Ви канят да станете част от най-вълнуващото отборно събитиe за годината. Очакваме Ви на 6-ти ЮЛИ в околностите на София! Това е приключение за всички. Нямате нужда от специална физическа подготовка! Някои от изненадите, които сме приготвили са:
  • Редица нови и променени препятствия
  • Обширна и интересна детска зона
  • Разнообразна и вълнуваща фестивална част

Не пропускайте да заявите Вашия корпоративен пакет до края на Април, за да се възползвате от по-ниски цени на билетите. Свържете се с нас на: rumen@legionrun.com и +359888716064