ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Регистрирахте ли се за участие във Виртуални дни на кариерата 2021?
Първото в България изцяло онлайн кариерно събитие тази година ще се проведе на 10 юни и ще Ви позволи лесно и бързо да се срещнете със стотици подходящи кандидати на едно място, по едно и също време, от удобството на Вашия офис.

Всяка компания ще може да изгради свой виртуален кариерен щанд, където освен да се представи като работодател и да добави линкове към обяви за работа, ще може да провежда видео или текстови чат сесии с кандидати.

Вече е възможно работодателите да заявят и опция за живо представяне – презентация, излъчвана по време на самото събитие. Компаниите ще имат възможност за директно излъчване с камера, микрофон и/или споделяне на екран с участниците. Посетителите, от своя страна, ще могат да се включат с въпроси в създаден за целта дискусионен панел. Опцията е чудесно допълнение към участието с щанд , като дава на компаниите и още един, по-различен, интересен и интерактивен начин да представят себе си и свободните си позиции.

Живата среща с кандидати е незаменима, но виртуалният контакт е не по-малко ценен. Ако все още не сте запазили своето място, побързайте да го направите!

За повече информация за заявяване на участие, детайли за спонсорски пакети и допълнителните рекламни опции, може да се свържете с екипа на JobTiger:
w: virtual.careerdays.bg/bg/employers
e: events@jobtiger.bg
 
МИНАЛИ СЪБИТИЯ
С хиляди проведени интервюта приключиха 20-ите юбилейни „Национални дни на кариерата“

Най-старият кариерен форум у нас е единственото изложение за търсене и предлагане на работа, което тази година се проведе и на живо!

На живо в три големи академични града – София, Пловдив и Варна, и онлайн за цялата страна, „Национални дни на кариерата 2021“ се проведоха между 8 април и 19 май. Форумът беше и юбилеен – 20 години от съществуването му, като през 2001-ва с него – тогава под името „Кариери“ – се поставя и началото на организирането у нас на професионални изложения за търсене и предлагане на работа.

Въпреки че вече втора пролет (след началото на пандемията от коронавирус) е истинско предизвикателство да се провеждат събития, на които се стичат хиляди хора, „Национални дни на кариерата 2021“ не само преминаха успешно, но и за първи път в програмата им имаше както изложения на живо, така и виртуален форум. На практика, само екипът на компанията за комплексни HR услуги JobTiger се осмели да организира тази година кариерни форуми на живо, при това не в един, а в цели три академични града!

Първоначалната равносметка от „Национални дни на кариерата 2021“ е за хиляди проведени интервюта, като представителите на над 70 български и международни компании са разговаряли с 3000 кандидати за работа и стаж.

Предстои, в близките седмици, да се разбере и с колко още се е увеличил броят на успешно стартиралите кариерата си млади специалисти и студенти у нас. Статистиката сочи, че предишните издания на форума са подкрепили над 47 хиляди студенти и кадри без солиден професионален опит да започнат работа или стаж в престижна компания.
 
ПОЛЕЗНО ЗА ВАС
Промоция за HR Marketplace в HRIndustry.bg!

JobTiger има ново предложение за HR бранша– всеки заявен от 1 до 30 юни продукт в HR Marketplace на HRIndustry.bg получава тримесечен безплатно присъствие.
HR Marketplace е място за споделяне и рекламиране на HR продукти и услуги в помощ на компаниите в България.

В последните години все повече компании в България имат нужда и търсят HR решения за предизвикателствата пред тях, пътища за подобряване на работата и повишаване на ефективността си.
Годината на медицинските и икономически премеждия ускори процеса, през който търсенето на такива решения става онлайн. Светът неминуемо се дигитализира и HR общността в много случаи е водеща сила в този процес.

Бъдете едни от първите в онлайн каталога за услуги. Създаваме съвместно новото пространство за услуги и продукти на българския пазар.
С близо 100% са нараснали обявите за работа в сектор „Хотелиерство и ресторантьорство“ през април

Запазва се положителната тенденция при обявите за работа във всички отрасли, като вече общият им брой е сходен с нивата от преди началото на коронакризата у нас, сочи актуалният месечен анализ на компанията за комплексни HR услуги JobTiger.

Ако сравняваме с данните за месец март 2021 г., ръстът на нови предложения за работа през април е 21%, а ако вземем за изходна база ситуацията от преди една година (април 2020 г.), то предложенията за работа през април 2021-ва са с цели 155% повече! Така, вече имаме изравняване на нивата на публикуваните предложения за работа у нас с тези от периода преди началото на пандемията от коронавирус.

След възстановяването на дейността на заведенията за хранене и развлечение и с наближаването на лятото, логично, първенец в търсенето на нови кадри се явява секторът „Хотелиерство и ресторантьорство“. В него новите обяви за работа през април са били почти двойно повече (ръст от 95%) спрямо предходния месец март. Припомняме, че през месец март търсенето на кадри в отрасъла остана непроменено спрямо февруари, въпреки наложения локдаун. Най-предлагани в сектора през април са били позиции за персонал за кухня и обслужващ персонал (сервитьори).

Вижте целият месечен анализ на JobTiger в JobTiger.bg.
Вашият Employer Branding на JobTiger.bg - силен канал за комуникация и представяне

ВИЖ РАБОТОДАТЕЛИТЕ!

Нашият сайт JobTiger.bg постоянно се развива в крак със световните тенденции, като поставя на фокус работодателската марка с Employer Branding услугата.

Услугата представя пълноценно работодателско представяне по отношение на грижата за служителите под формата на независим и авторитетен канал за информация.

Структурирано, модерно, подредено и интерактивно съдържание с динамично управление на информацията. Специализираната страница съдържа информация на едно място – всичко, което интересува кандидата на всеки етап от процеса по подбор с по-добро индексиране от търсещите машини.

Скъсява дистанцията между Вашата компания и бъдещите Ви служители.

Създаването на вашето виртуално представяне е крачка към дългосрочната мисия за представяне, разгласа и популяризация на предпочитания работодател.

За индивидуален поход към Вашите нужди, отстъпка с JobTiger Wallet и повече информация за услугата – екипът на JobTiger е на ваше разположение на office@jobtiger.bg.
 
ИНТЕРЕСНО ОТ HRINDUSTRY.BG
Танцът на промените или отношението ни към живота и смъртта

Никой не знае кое ще дойде по-напред – утре или следващият живот, напомня една будистка мъдрост.

Десетилетия хора от различни организации са обучавани в Управление на промяната – насърчаваме трениране на ново мислене, мислене извън кутията, работа с другите, а не над другите и т.н.

Всяка промяна обаче е свързана с нашия изначален страх от смъртта. Древните учения разказват, че хората се боят да останат незаети с нещо, защото…ще започнат да мислят за умиране.

  • Видовете трудови договори според тяхната продължителност
  • Световен ден на безопасността и здравето при работа 2021
  • Удостоверяване на постъпването на работа
  • Трудовите отношения в новата реалност 2020-2021 г.
  • ЕЛЕКТРОННОТО ТРУДОВО ДОСИЕ – началото на процеса по оптимизирането на HR Администрацията