ПОЛЕЗНО ЗА ВАС
„Дни на кариерата“ в секторите ИТ, Телекомуникации и ВРО 2016

Остават броени дни до отваряне на регистрацията за работодатели за седмия кариерен форум „Дни на кариерата“, посветен на секторите: ИТ, Телекомуникации и ВРО.

Събитието е единственият еднодневен кариерен форум, насочен към компаниите в IT сектора, Телекомуникациите и Business Process Outsourcing.
Цел: Представяне на бранда на компанията сред най-младите специалисти в IT сферата - потенциални нови служители.

Специализираните „Дни на кариерата“ ще се проведат на 13 октомври 2016 г. в Интерпред – СТЦ София. Традиционно, в рамките на деня, младежите ще имат възможност да се срещнат с водещи български и международни компании, които имат отворени позиции в съответните бизнес сектори. Паралелно ще се провеждат и практически работилници в две отделни зали.

Компаниите, желаещи да се включат в кариерния форум ще могат да заявят своето участие от началото на м. август.

За повече информация следете: careerdays.bg

Организатор на „Дни на кариерата“ е JobTigerHR компания и кариерен сайт.
Приключиха първите два етапа от тазгодишното издание на „ТОП ИКТ Работодател“

Приключиха първите два етапа от тазгодишното издание на единственото по рода си проучване сред ИКТ работодателите в България – „ТОП ИКТ Работодател“ 2016.

В петото издание на инициативата се включиха 37 компании. След края на втория етап „Попълване на въпросниците“ са попълнени 3242 въпросника. В момента се обработват резултатите. Предстои представянето на временните резултати и създаването на план за последващи действия от страна на компаниите участници. Последният етап е изчисляването на финалния рейтинг на компаниите участници, а на 11 октомври 2016 г., на кръгла маса, ще бъдат оповестени резултатите от петото издание на ежегодната класация „ТОП ИКТ Работодател“.

Класацията се изготвя въз основа на резултатите от изследването „ТОП ИКТ Работодател“, което се осъществява по методология на единствената в България компания, специализирана в одит в областта на човешките ресурси – Audit Advice Associates (AAA). Проучването изследва факторите и степента на ангажираност и удовлетвореност на служителите в сферата на информационните и комуникационните технологии.

Проектът се осъществява със съдействието на Американската търговска камара в България, Българската асоциация по информационни технологии и Българска асоциация за управление на хора.

Инициативата се реализира и с партньорството на CSC Bulgaria, EPAM Systems и JobTiger.tv.
GCDF сертификационен тренинг по кариерно консултиране

Основен фокус на тренинга: Усвояването на умения и знания за оценка на потенциала, силните страни и областите за развитие на служителите, както и умения за консултиране, коучинг и менторинг.

За кого е предназначен сертификационният тренинг: специалисти по човешки ресурси; консултанти и коуч специалисти; мениджъри на екипи.


Предстоящи издания на тренинга:
октомври 2016 г.

За записвания и допълнителна информация, може да се свържете с екипа на JobTiger или да пишете на e-mail: gcdf@jobtiger.bg.
Приложението MyTomorrow показва най-подходящите бъдещи професии за всеки ученик

Мобилното приложение за професионално ориентиране MyTomorrow на Samsung е с обновени функционалности и разширени възможности, така че да предлага актуална и полезна информация, свързана с кариерното ориентиране и професионалната реализация на учениците в България. Приложението е безплатно и е част от дългосрочната кампания Trends of Tomorrow на Samsung, която се организира в партньорство с JobTiger, HR компания и кариерен сайт. За всички, които не разполагат със смартфон, информацията е достъпна и на уеб сайта: http://mytomorrow.info

MyTomorrow стартира в края на 2015 г., като само за две седмици достигна над 1000 сваляния. На базата на специално подготвен тест всеки ученик може да разбере какъв е неговият личностен профил и кои са подходящите за него професионални направления, в които е най-вероятно да развие успешна кариера. За всяка предложена професия потребителят може да разбере и какво образование е необходимо, както и в кои учебни заведения може да придобие нужната квалификация в България. Част от приложението са ѝ специални видеа с успешни български актьори, журналисти и предприемачи, чиято цел е да вдъхновят учениците по пътя към професионалната им реализация.

В обновената версия на приложението личностният тест е допълнен с 12 нови въпроса, които към момента вече са 30. Целта е по-точно да се определи профила на всеки ученик, така че предложените професии да отговарят повече на неговия тип личност, предпочитания и силни страни.

Приложението MyTomorrow може да бъде свалено безплатно от Google Play – тук.
 
Интересно от JobTiger.tv
Георги Бачев: „В Employer Branding-а не трябва да се лъже“

Business Leaders and HR Meetup е най-новото събитие в портфолиото на JobTiger. Форматът се проведе за първи път на 30 юни и 1 юли в Пловдив и събра на едно място шестима панелисти бизнес лидери и HR специалисти от над 35 компании от различни сектори.

Управителят на PFSweb Георги Бачев бе един от панелистите в събитието. Той отдели време да застане и пред нашата камера и да сподели вижданията си за ползите от събитието, както и други важни наблюдения.

Той сподели, че контактите от събитието са много ценни – възможността за среща с HR директори и управители на компании.

  • Веселин Николов на Be IT Conference: Надграждане върху стария код
  • Имате по-млад шеф? Ето как да превърнете това в предимство
  • Как да познаем, когато рутината убива продуктивността ни
  • Усвоили ли сте тези три задължителни бизнес умения?
  • Как да бъдем в крачка с постоянно променящия се пазар на труда?
  • Защо емоционално интелигентните хора комуникират по-добре?
  • Изкуството да бъдем приятели с шефа си (без да прекрачваме границата)
  • Защо най-умните хора са тези, които винаги се учат
  • Управление на екипи от разстояние