ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ     
Очакваме ви на „Дни на кариерата“ в секторите: Икономика | Финанси | Човешки ресурси | Маркетинг | Обслужване на клиенти
На 05 декември 2013 г. (четвъртък) от 10:00 ч. във фоайето на Университета по национално и световно стопанство ще се проведат „Дни на кариерата”, посветени на секторите: Икономика | Финанси | Човешки ресурси | Маркетинг | Обслужване на клиенти. Организатори на събитието са JobTiger, съвместно с Междууниверситетски център за развитие на кариерата на УНСС и Студентски съвет при УНСС.

През 2012 г. в „Дни на кариерата” в УНСС, сектори: Финанси | Застраховане | Маркетинг и реклама | Обслужване на клиенти взеха участие 26 компании, а форумът беше посетен от над 1500 студенти.

До момента участие са заявили 43 компании, а часовете за семинарната програма се запълниха още през първата седмица на записванията.

Всичко това обещава един много интересен и полезен кариерен форум - вижте кои компании ще участват и изберете своята презентация. Може да запазите своето място тук.

Очакваме ви!
 
ПОЛЕЗНО ЗА ВАС
Само до 31 декември 2013 г. записванията за HR Industry 2014 ще са на преференциални цени

На 13 февруари 2014 г. в Интерпред – СТЦ София ще се състои третото издание на HR Industry.
Организатор н събитието е JobTiger, с финансовата подкрепа на MetLife.

HR Industry е единственото по рода си изложение в България на компании, предоставящи услуги в сферата на човешките ресурси.

Целта на събитието е да събере на едно място водещи HR компании, за да представят своите услуги и да обсъдят тенденциите в управлението на човешките ресурси. Подбор на персонал, одит, обучения, тренинги и тимбилдинги, HR outsourcing, здравно и пенсионно осигуряване, временна заетост, трудова медицина и ваучери за храна и дрехи – всичко това събрано в един ден.

Всички HR компании могат да се регистрират в единственото изложение за HR бранша в България – HR Industry 2014. До 31 декември 2013 г. записванията ще са на преференциални цени.

За повече информация посетете: www.hrindustry.bg или се свържете с екипа на JobTiger:

За записвания:                   За въпроси по организацията:
Диляна Илиева                    Елеонора Тодорова
T: (+359) 2 491 80 17           T: (+359) 2 491 80 22
M: (+359) 882 409 244         M: (+359) 884 505 609
E: dilyana@jobtiger.bg         E: eleonora@jobtiger.bg
В края на ноември ще се проведе още едно обучение от Школата за ЧР специалисти

„Изграждане на документални взаимоотношения със служителя“ е обучение насочено към всички вас специалисти, с генерализирана ЧР функция. Съсредоточено е върху ролята и значението на административните процеси и процедури в ЧР.

То има за цел да представи актуалните промени в законодателството и практическите проблеми свързани с прилагането на тези промени, както и капаните на законите и тънкостите за тяхното преодоляване.

Обучението ще се проведе на 29-ти ноември 2013 г., с водещ Симона Райчева.

Повече за школата за ЧР специалисти и програмата на предстоящото обучение, може да научите на: http://www.jobtiger.bg/info/trainings/hr-academy/?ln=2
 
МИНАЛИ СЪБИТИЯ
Успешно премина XX-тият юбилеен HR уикенд

Традициите не са това, което бяха - XX-тият юбилеен HR уикенд се проведе на 22 и 23 ноември 2013 г. в с. Марково, Пловдивско.

Но както традициите повеляват – забавлявайки се, споделихме опит, дискутирахме по най-актуалните теми и се учихме взаимно.

Част от темите, на които обърнахме внимание по време на юбилейната среща бяха:
  • „Задържане на таланти” - с модератори: Ина Пешева и Венцислав Арнаудов от MetLife Bulgaria;
  • „Управление на представянето - непрекъснат процес със/ или без?/ участието на HR?” с модератори: Иво Василев и Десислава Петрова, Интегрейтид Микро-електроникс България ЕООД;
  • „Управление на здравето и работоспособността на служителите” - с модератори: Спаска Станкова и Красимир Кирков, Либхер-Хаусгерете Марица.
  • Своя опит сподели и Светлозар Петров, JobTiger - официален спонсор на XX-тия HR Weekend.
Вижте и презентациите на някои от дискутираните теми.
Известни са победителите в БГ Сайт 2013

На 19 ноември в Rainbow Plaza се състоя 14-тото издание на престижните награди БГ сайт.

За втора поредна година, в рамките на конкурса, JobTiger даде специална награда за Най-добра секция за работа в корпоративен сайт.
Сред основните критерии за оценка бяха съдържанието, функционалността и техническото изпълнение.

В секция „Кариери” достигнаха до номинация: Победител в тази категория е Dev Labs, а наградата е едногодишен абонамент за Employer Branding от JobTiger.
Кариерните секции на Метро и Данон също бяха поощрени. Те получиха шестмесечен абонамент за Employer Branding.

Пълен списък с наградените в останалите категории може да откриете на http://jobtiger.tv/subitia/bg-sayt-2013-zavurshi-uspeshno.
 
Интересно от JobTiger.tv
Задържане на служители в ИКТ сектора – успешни практики

Проучването Топ ИКТ Работодател 2013, което завърши неотдавна, използва специализирана методика за оценка на кандидатстващите компании. Сред тях е и проучването за практиките за задържане на служители в бранша.

Защо има младежка безработица в България?
Нестле с паневропейска програма за насърчаване на младежката заетост
Професия Инженер по автоматизирано тестване
VMware Tech Summit събра 500 софтуерни експерти в София
Грамотност и умения на младите хора
Любопитно от JobTiger Блог
3 причини да не си намирате работа

Много хора днес са безработни и даже не могат да разберат защо не си намират работа, след като са относително млади, образовани и доскоро винаги са имали работа. Трите най-чести причини са следните...

3 съвета към търговците
7 дейности, които ни губят офисното време
Кога да потърсим обратна връзка при кандидатстване по обява?
Как да избегнем телефонната фобия при търсенето на
работа
7 секунди, в които да се продадете успешно
 
ИНИЦИАТИВА
Да помогнем на децата, страдащи от аниридия

Проект „Изграждане на нови механизми за самопомощ при засегнатите от аниридия”
Асоциaция Аниридия | aniridiabg.eu

Знаете ли какво е Аниридия? Рядко вродено генетично заболяване на очите и означава „без ирис“. За децата с това заболяване, освен всичко останало, то носи силен психологически и емоционален стрес, защото те имат нужда както от ежедневни медицински и родителски грижи, така и от разбиране и подкрепа, толерантност и приятелство.

Ние от Асоциация „Аниридия България” протягаме ръка на тези деца и тяхното бъдеще чрез стартиране на проект по Програма за подкрепа на НПО по ФМ на ЕИП. За да помогнем на повече деца обаче, ние имаме нужда от първоначални финансови средства.

Подкрепете ни в това наше начинание, за да подкрепите българските деца да живеят по-щастливо и пълноценно!

За контакти:
Eлена Цонева - Председател на ААБ - Тел: 0878 554 225
Йорданка Николова - Ръководител проект и член на УС на ААБ - Тел: 0885 054 039
office@aniridiabg.eu


За повече информация за хората, засегнати от аниридия >>
Вижте повече за проекта >>