ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Очакваме ви на XXI-я уикенд на HR екипите в България

6-7 юни | гр. Хасково | парк хотел Европа
Тази година ще се съберем на юг – в живописния тракийски град Хасково. В прохладата и свежестта на парк Кенана ще ни очакват много приятни емоции, интересни дискусии и много забавление.

Както традицията повелява, за семинарната програма сме подбрали най-актуалните теми за HR обществото:
 • „Подобряване на качеството на HR мениджмънта чрез подобряване на вътрешната комуникация” с модератори: Пепина Митева и Красимира Караджова, Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт АД;
 • „Video Recruit” с модератор: Светлозар Петров, JobTiger;
 • „Промените помагат ли на стажантските програми? За какво подготвяме стажантите?” с модератор: Сузана Тренчева, УниКредит Булбанк;
 • „Рейтинг или измерители за качество във висшето образование“ с модератор: Стоян Ганев, Телепол.
Ще ви изненадаме и със следобедно мероприятие, което, както знаете, ще запазим в тайна до 6-ти юни!

Повече инфромация за програмата на предстоящата среща и условията за участие може да намерите в Поканата за XXI-ят HR уикенд.

За повече информация:
Т: +359 2/49 180 22
Е: office@jobtiger.bg
 
МИНАЛИ СЪБИТИЯ
Топ ИТ специалисти споделиха опита си с младите хора на Be IT

Събитието събра близо 250 човека с желание за развитие в сферата на информационните технологии. Tоп специалисти от водещи компании на българския пазар взеха участие в Be IT, за да споделят професионалния си опит с участниците.

Пилотното издание на конференцията се оказа повече от успешно. Всяка една от обсъжданите теми събра значителен брой специалисти, интересуващи се от новите технологии. Фоайето на Американския университет също се оказа тясно, за да събере всички млади хора, които изявиха желание да се запознаят с представители на всяка от компаниите-участници и да поговорят с тях относно възможностите за кариерно развитие. Някои от тях вече получиха и предложения за работа.

В края на конференцията се проведе и томбола, в която се включиха всички посетители на Be IT. Трима късметлии спечелиха квадрокоптер с дистанционно управление и ваучер за хостинг услуги на стойност 200 лв. от спонсора ICN.Bg, а организаторът – JobTiger подари и голямата награда – Lenovo IdeaTab S5000 с красив и изчистен дизайн.

Конференцията Be IT се организира от JobTiger – HR компания и кариерен сайт. Генерален спонсор на събитието е SmartIT, спонсор е ICN.Bg, а организационен партньор – AUBG: Elieff Center for Education and Culture.
Be IT се осъществява с медийната подкрепа на Jobtiger.TV, Probook, Предприемач.com,Kaldata, Computerworld, IDG.BG, Investor, Seminari365, NewTrend, Silicon Drinkabout иentrepreneur.bg.
 
ТЕКУЩИ ПРОЕКТИ
Новини от „ТОП ИКТ Работодател” 2014
 • Приключи първият етап от тазгодишното издание на единственото по рода си проучване сред ИКТ работодателите в България: 33 компании ще участват в третото издание на Топ ИКТ Работодател.
 • Успешно стратира и вторият етап от проучването: Компаниите-участници стартираха попълването на анкетите в проучванено за Топ ИКТ Работодател на 2014г. Този етап ще продължи до средада на м. юни 2014г.
Очаквайте още новини от единственото проучване сред водещите работодатели в ИКТ сектора в страната.
 
ПОЛЕЗНО ЗА ВАС
Практическа HR школа - практическата HR школа е нещо ново и различно!

За разлика от стандартизираните обучения и семинари, школата е изградена на базата на големия опит, наблюдения и идеи, приложени на практика. Философията ни е фокусирана повече върху търсене на възможности и ресурси в бъдещето, отколкото върху анализа на отминали проблеми.

Темите в Практическа HR школа са специално подбрани, така че да обхванат максимално различните дейности в сферата на човешките ресурси: администриране, здравословни и безопасни условия на труд, подбор, системи за оценка, тренинги, коучинг и други елементи от дейности, свързани с развитие на човешкия капитал.

А ето и темите на предстоящите обучения:
 1. Мотивация и самомотивация на персонала;
 2. Оценки на изпълнението и ефективни системи за атестиране;
 3. Нестандартни форми на трудови отношения;
 4. Изграждане на документални взаимоотношения със служителя;
 5. Наръчник по ЗБУТ;
 6. Трудови взаимоотношения и спорове – ефективни решения;
 7. Стратегии за справяне със стрес;
 8. Цели и решения - полагане и постигане;
 9. Справяне с трудни поведения;
 10. Техники за управление на времето;
 11. Практики за напреднали HR-и.
Вижте повече за практическата HR школа и как да се запишете за обученията тук: http://www.jobtiger.bg/info/trainings/hr-academy/?ln=2
Информация за инициативата на Агенция по заетостта „Работа за мен“

Уважаеми работодатели, колеги и партньори,

От името на Агенцията по заетостта, бихме искали да ви поканим да станете част от инициативата „Работа за Мен”.

Проектът е насочен изцяло към младежи, които в момента завършват или вече са завършили своето образование в чужбина и имат желание да продължат своята професионална кариера в България.

Агенцията по заетостта се стреми да помогнат на младите хора да се реализират успешно в България, като интересът към инициативата е постоянен.

Само за месец от старта са получени над 150 автобиографии, като основните професионални направления в зависимост от завършеното образование, са икономика, право, хуманитарни и социални дейности, информатика, инженери и др.

Надяваме се да подкрепите инициативата „Работа за мен”, като Агенцията по Заетостта има готовност да изпрати на всички компании, проявили интерес към дадено направление, профилите на младежите от него.

Повече информация за инициативата и координати за контакт директно с Агенцията по Заетостта, може да намерите тук.

Благодарим ви предварително.
 
Интересно от JobTiger.tv
Be IT – Премина първото издание на успешната нова конференция за млади IT специалисти

Топ IT специалисти от водещи български и международни компании споделиха опита си с посетителите на първото издание на конференцията Be IT, която се проведе на 21 май 2014 г. в Център за образование и култура „Илиев”. Събитието събра близо 250 човека с желание за развитие в сферата на информационните технологии.

Smart IT на Be IT Conference
Видин е част от образователния проект на Samsung – Trends of Tomorrow
“Устойчив модел за образование и хармония с децата” вече е на книжния пазар
Мисия ЕВОЛЮЦИЯ – развий себе си
Ученици от Велико Търново учат за професиите на бъдещето в часа на Trends of Tomorrow
Любопитно от JobTiger Блог
Как да останем съсредоточени и продуктивни в офиса?

Ако водите постоянна борба да се концентрирате в претъпкан офис, вероятно няколко съвета могат да ви бъдат от полза. Те не са панацея, но могат да ви помогнат при преодоляването на социалните медии, шума от колегите и собствената ви тревожност.

Как да стартираме работната седмица правилно?
“Разкажете ми за себе си”
Хранене и депресия
Паника – как да я преборим?
Дискриминацията по възраст – как да я избягваме?
 
ОЧАКВАЙТЕ ОЩЕ
JobTiger ще бъде част от шестият младежки бизнес форум „Изгряващи звезди“

Като част от образователния проект Trends of Tomorrow, JobTiger ще участва в шестото издание на инициативата на Junior Achievement Bulgaria – “Изгряващи звезди”.

Младежкият бизнес форум „Изгряващи звезди“ е иновативно решение на JA Bulgaria към предизвикателството да предостави на най-умните, млади хора възможност да покажат своите бизнес идеи на практика. Форумът и състезанието ще се проведат на 6 юни 2014 г. в Интер Експо Център София. Участниците ще бъдат Junior Achievement ученици от средните училища и университетите, които през учебната 2013/2014 година са създали своя компания.

По време на форума специалисти от Samsung и JobTiger ще се срещнат с младежите, за да ги запознаят с пазара на труда и възможностите за тяхното професионално ориентиране и реализация.
Всеки участник ще може да реши и специално разработения личностен тест за професионално ориентиране, който индивидуално да ги насочи към най-подходящите професии и необходимите за тях ключови умения.