ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Над 80 компании ще се включат в „Дни на кариерата“ в секторите IT, Телекомуникации и BPO
Откриването на подходяща и перспективна работа е истинско предизвикателство пред младите хора днес. Истинска подкрепа за тези младежи представляват кариерните форуми и в частност, „Дни на кариерата“ в секторите IT, Телекомуникации и ВРО. Това е единственият специализиран кариерен форум, представящ компании, опериращи в областта на информационните технологии, телекомуникациите и business process outsourcing. През годините той се утвърди като отлично място за среща на млади експерти и световно признати работодатели от България и света.

Изложението винаги е било добре посетено – както от компаниите, така и от младите хора. Тази тенденция се запазва през годините и е ясен белег, че трите сектора са във възход. Почти всички места за изложители вече са изчерпани – 79 фирми до момента са заявили участие тази година в София и 22 в Пловдив, където кариерното събитие ще се проведе за първи път.

Броят на работодателите, опериращи в горните три сегмента, трайно нараства, а нуждата им от свежи попълнения на екипите е напълно разбираема. По време на изложението те имат чудесната възможност в рамките на един ден да срещнат стотици ангажирани и високо мотивирани експерти, да поговорят с тях, да подберат хора за вакантните си позиции. Освен това, участието в такива събития е и добра employer branding възможност за тях – те могат да демонстрират корпоративните си ценности, свободните си позиции, корпоративната си социална отговорност, както и допълнителните придобивки, предлагани на служителите.

Посетителите са също мотивирани – само за един ден те се запознават с предложенията на 80 фирми, сред които HRS, SoftServe Bulgaria, Андромеда Софтуер, Hewlett Packard Enterprise, Soitron, ActivTrades, INFRAGISTICS BULGARIA, Cargill, Sensata Technologies, Ipsos, cQuest/GemSeek, Adastra, Concentrix Bulgaria, Convergys, Software AG, Nevexis Ltd, VMware Bulgaria, TBI Info, Tryzens Bulgaria, Tumba Solutions и придобиват представа за ситуацията на пазара на труда. Това безспорно е добра възможност да открият подходящи позиции, отговарящи на техните знания, умения и предпочитания.

Заповядайте на „Дни на кариерата“ в секторите IT, Телекомуникации и BPO на 13 октомври, от 10 до 18 ч. в София – в залите на традиционния ни организационен партньори Интерпред СТЦ, и на 14 октомври, от 10 до 16 ч. в Пловдив, Пловдивски Панаир, Конгресен Център.

Събитието се организира от компанията за комплексни HR услуги JobTiger, със спонсорската подкрепа на PFSweb.

Наближава крайния срок за ранна регистрация и за останалите кариерни събития организирани от JobTiger тази есен. Единственият изцяло online кариерен форум - Виртуални дни на кариерата ще се проведе на 9 ноември, a до 10 октомври може да се възползвате от преференциалните цени за участие.
Седмото издание на „Дни на кариерата“ в секторите: Икономика, Финанси, Маркетинг, Човешки ресурси и Обслужване на клиенти ще се проведе на 1 декември, в Университета за Национално и световно стопанство. 30 компании са заявили желанието за участие до момента, а 14 октомври е крайният срок за ранна регистрация.
 
ПОЛЕЗНО ЗА ВАС
Business Leaders and HR Meetup - 27 и 28 октомври 2016г., гр. Трявна

Предстои второто за годината издание на събитие, което няма аналог в България - Business Leaders and HR Meetup.

В рамките на два дни ще съберем собственици и управители на компании от различни сектори и HR специалисти от бизнеса на едно място. Заедно ще обсъдим най-актуалните за годината теми от областта на Човешките ресурси. В рамките на програмата, посетителите ще имат възможността да дискутират темата зяа ангажираността и защо тя е важна. Вторият акцент в програмата ще бъдат практическите аспекти в образованието.

Събитието ще се проведе в гр. Трявна, Хотел Калина Палас, на 27 и 28 октомври 2016г.

Следете www.jobtiger.bg/meetup/, където ще публикуваме повече информация във връзка с програмата и панелистите! На същия линк можете да направите и регистрация.

Business Leaders and HR Meetup се организира от компанията за комплексни HR услуги JobTiger.
GCDF сертификационен тренинг по кариерно консултиране

Основен фокус на тренинга: Усвояването на умения и знания за оценка на потенциала, силните страни и областите за развитие на служителите, както и умения за консултиране, коучинг и менторинг.

За кого е предназначен сертификационният тренинг: специалисти по човешки ресурси; консултанти и коуч специалисти; мениджъри на екипи.

Предстоящи издания на тренинга:
октомври/ ноември 2016 г.

За записвания и допълнителна информация, може да се свържете с екипа на JobTiger или да пишете на e-mail: gcdf@jobtiger.bg.
 
Интересно от JobTiger.tv
Успешно приключи Националният конкурс „Иноватори на бъдещето – Стажанти 2016“

Вторият национален конкурс в рамките на инициативата „Оставаме в България” приключи днес с официална церемония по награждаване на най-добрите проекти. В рамките на конкурса „Иноватори на бъдещето – Стажанти 2016” бяха представени над 70 проекта в областите „Технологии и иновации“, „Инфраструктура и околна среда“ и „Социални иновации и човешки ресурси“. Отличени са над 20 младежи, които получиха предметни награди и стипендии, предоставени от E-Act, УниКредит Булбанк, Бенефит Систем БГ, списание Мениджър и Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ). Най-високи оценени бяха проектите на 8 млади таланти, които ще имат възможността на участват в 5 едномесечни стажа в Европейския парламент в Брюксел в екипа на Мария Габриел и 3 работни посещения в ЕП с домакин Ева Паунова.

  • Искате повишение? Ето 12 начина да го спечелите
  • 6 неща, които работещите родители търсят в новата си работа
  • Как да структурираме деня си за максимална продуктивност?
  • Урокът, който не ни преподават в училище – как да учим
  • 3 начина как да се справите с неудобните въпроси, които вие искате да зададете на интервю
  • Как най-бързо да се върнем във форма след ваканция?
  • Как да се справяме с отказите да бъдем назначени?
  • Защо IQ-то ни е по-високо от това на бабите ни и как се отразява на работата?
  • Въпросите, които затрудняват всички на интервю за работа – как да им отговорим? (част III)
 
ОЧАКВАЙТЕ ОЩЕ
Италия – новият лидер в образователните дестинации

Освен любима туристическа дестинация, Италия се гордее с едни от най-старите университети в Европа, които предлагат специалности на италиански и програми на английски език.

Това е поводът изложението „Дни на италианското образование“ да покани в България едни от най-добрите италиански университети и академии. Събитието се организира от агенция за образование „Скай Лайнс“ под патронажа на Италианската търговска камара и ще се проведе на 15 октомври в „СТЦ Интерпред“, София, и на 16 октомври в хотел „Голдън Тюлип“, Варна. Безплатна регистрация можете да направите тук.

Специални гости на форума са: Politecnico di Milano – един от най-престижните университети за архитектура и инженерни науки; Universita Cattolica del Sacro Cuore, чиито възпитаници са Романо Проди (бившият председател на Европейската Комисия), трима премиери и осем министри на Италия; Sapienza – Universita di Roma с над 145 000 студенти и шест нобелови лауреата; Ca’Foscari University of Venice – първото бизнес училище в Италия и второто в Европа.

Сред участниците са и световноизвестните академии за мода, дизайн и визуални комуникации – Istituto Europeo di Design, NABA и Domus Academy, както и Центърът за езиково обучение LinguaViva, който организира курсове за изпита по архитектура в Италия.

„Дни на италианското образование“ има съпътстваща програма от презентации на участниците.

След предварителна регистрация тук, всички гости ще участват в томбола за два билета до Рим, осигурени от Alitalia. Входът е свободен!