По-малко от седмица остава до Национални дни на кариерата
Остава по-малко от седмица до старта на форум Национални дни на кариерата! Откриващото събитие на 1 април е в София – Гранд хотел „Милениум“ от 10:00 ч. Освен срещите на живо с компаниите за посетителите ще има различни допълнителни активности: Радио Енерджи с предаване на живо, кът Професионално образование и обучителни организации с възможности за обучения и допълнителна квалификация, игра-изненада от EnterEvent и специална програма с презентации на тема „Талантът“ през целия ден.

За 22-ра поредна година Национални дни на кариерата ще представи водещи работодатели, отворените им позиции и кариерни възможности. Шест академични града - София, Пловдив, Варна, Велико Търново, Русе, Габрово и Виртуален ден ще съберат над 120 компании от различни сектори. Само част от участващите фирми са STOMANA Industry S.A, EKO Bulgaria, Ел Си Уайкики Ритейл Би Джи ЕООД, Джей Пойнт Плюс ООД, ЗАГОРКА АД, част от корпорацията HEINEKEN, MMDSmart, УНИБЕРГ България, Milara International Ltd., ИКЕА, CITY CASH, EVN България, Футбол Радар България ЕООД, Групата Булмаркет, Калинел ЕООД, Linamar Light Metals Ruse, Кроношпан България ЕООД, СКФ Берингс България ЕАД.

Графикът за провеждане на седемте събития е следният:
 • София – 1 април – Гранд хотел „Милениум“;
 • Велико Търново - 4 април - Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий“, пети корпус;
 • Виртуален ден - 5 април - Онлайн на платформата на Brazen Technologies;
 • Габрово - 6 април - Технически университет;
 • Пловдив - 8 април - Пловдивски Панаир, Конгресен Център;
 • Варна - 8 април - Хотел-галерия „Графит“;
 • Русе - 11 април - Русенски университет „Ангел Кънчев“.
Регистрацията за посетители е отворена на този линк.
А ако сте работодател, имате още много малко време да запазите своето изложителско място на този сайт.

С подкрепата на Baristo, Таткова градина, Аз мога тук и сега, ISIC България, 9 Academy, AIBEST, BESCO, сп. Мениджър, b2b Media, lider.bg, pixelmedia, uchi.bg, Кариери, Международна награда на херцога на Единбург, Eventiplier, Kaldata, AIESEC, Advent Group, ISIC, HR manager, MyJob, сп. BGlobal, сп. ENTERPRISE, Legion Run, Gustomedia, Innovation Starter, Innovation Explorer, careertv, MySofia.bg.

Очакваме Ви!
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Кариерна борса в Бургаски свободен университет

Бургаски свободен университет и JobTiger организират Кариерна борса за студенти на 5 април 2023 г. от 11 ч.

Събитието е безплатно за студенти и работодатели и се организира като част от изпълнение на Проект BG05M2OP001-2.016-0030-C01 „Модернизация на образователните решения за кръгова икономика, стратегически инфраструктури и производства (МИKС-ИП)“, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.

Организатори на събитието са Бургаски свободен университет и JobTiger.

За въпроси и записвания се свържете с екипа на JobTiger:
E: events@jobtiger.bg
T: +359 2 491 80 22
Запазете датите 18 и 19 май за 28-ото издание на HR Weekend!

След миналогодишното успешно издание в гр. Трявна нямаме търпение да обявим, че 28-ият HR Weekend ще се проведе на 18 и 19 май 2023 г. в Парк хотел “Кюстендил”.

Радваме се да Ви съобщим, че вече можем да Ви представим и пълната програма с темите и нейните модератори:

 • HR в криза - модератор: Миглена Узунова – Цекова, Старши директор „Човешки ресурси“ и член на Лидерския екип на А1 България;
 • Мотивация, ангажираност и задържане при хибриден модел на работа - модератор: Tony McMurray FCMA CGMA, Managing director Ingram Micro Bulgaria;
 • Възнаграждения и придобивки – тенденции, предизвикателства и източници на информация - модератори: Христо Стоянов, Стоян Ганев, Audit Advice Associates и Стела Юлзари - Мърсър консултант – България, Marsh.
   
HR Weekend е традиционна конференция на HR общността, по време на която HR специалистите имат възможност да дискутират практически проблеми от сферата. Провежда се в два дни по предварително обявена програма.

Регистрацията е отворена на сайта на събитието!
Кариерна борса в Университет "Проф. д-р Асен Златаров" Бургас

Университет "Проф. д-р Асен Златаров" Бургас организира Кариерна борса за студенти от професионално направление Химични технологии на 20.04.2023 г. от 10 часа.

Събитието е безплатно за студенти и работодатели и се организира като част от изпълнение на проект BG05M2OP001-2.016-0013, "Модернизация, дигитализация и интернационализация на обучението в Химикотехнологичен и металургичен университет" по ОП "Наука и образование за интелигентен растеж". Обща стойност на проекта 1 629 276 лв., от които 1384 884.60 лв. европейско, 244 391.40 лв. национално съфинансиране.

Организатори на събитието са Университет "Проф. д-р Асен Златаров" Бургас и консорциум Кариерни събития в химичните технологии (Джобтайгър ООД и Фондация на бизнеса за образованието).

За повече информация и записвания: events@jobtiger.bg, 0884505609
 
Форум по предприемачество на 21.04.2023 в Бургаски Университет "Проф. д-р Асен Златаров"

Имаме удоволствието да ви поканим на форум по предприемачество на 21.04.2023 в Бургаски Университет "Проф. д-р Асен Златаров".

Събитието се организира като част от изпълнение на проект BG05M2OP001-2.016-0013, "Модернизация, дигитализация и интернационализация на обучението в Химикотехнологичен и металургичен университет" по ОП "Наука и образование за интелигентен растеж". Обща стойност на проекта 1 629 276 лв., от които 1384 884.60 лв. европейско, 244 391.40 лв. национално съфинансиране.

Организатори на събитието са Университет "Проф. д-р Асен Златаров" Бургас и консорциум Кариерни събития в химичните технологии (Джобтайгър ООД и Фондация на бизнеса за образованието).

За въпроси и записвания се свържете с екипа на JobTiger: events@jobtiger.bg; +359 2 4918022; 0884505609.
Талантливи ученици от цяла България ще се състезават в многоезичие

От 28 до 30 април в малкото планинско градче Девин ще се проведе престижното Национално състезание по чужди езици, речеви и комуникативни умения „Аз мога – тук и сега“. Състезанието е съвместна инициатива на Американски университет в България, РУО-Смолян и Сдружение с нестопанска цел „Аз мога – тук и сега“ с подкрепата на JobTiger, Мусала Софт и Адвокатско дружество „Димитрова, Стайкова и Партньори“.

Учениците от 7 до 12 клас, които имат желание да проверят своите знания на английски, френски, италиански, испански и немски език, ще имат възможност да се съревновават в конкурентна среда. Състезанието е чудесна възможност за участниците, освен да покажат своите езикови умения, то и да се срещнат и обменят опит със свои връстници от други училища.

Таксата за правоучастие е безплатна, което дава възможност на всеки желаещ ученик да се включи в състезанието. Всички материали, както и лекции/дискусии и т.н. са абсолютно безплатни. Единственото условие е да осигурите за собствена сметка транспорт и настаняване в град Девин по време на състезанието от 28 до 30 април.

Регистрацията е отворена до 8 април от тук.
Forbes HR & Employer Branding Awards

Все повече български компании срещат предизвикателства в работната среда, породени от бурното развитие на местния бизнес и намаляващия брой свободни квалифицирани кадри. Битката за таланти става по-оспорвана, а очакванията на кандидатите за работа – по-завишени. Тези тенденции превръщат човешките ресурси и работодателския имидж в ключов приоритет за бизнеса.

Forbes HR & Employer Branding Awards насочват прожекторите към най-успешните HR експерти в България – онези, които не само следват най-нашумелите глобални практики, а участват в тяхното създаване и постоянно търсят работещи решения.

Талантът триумфира на сцената на HR & Employer Branding Awards, където ще бъдат отличени най-добрите HR професионалисти, които да служат за пример и вдъхновение.

Всяка българска компания може да кандидатства за награда в една или повече от следните категории:

 • HR Директор
 • Развитие на служители
 • Въвеждане на служители
 • Привличане на таланти
 • Ангажиране на служители
 • Технологична HR иновация
 • Иновативна среда
 • Работодателски имидж
   
Кандидатстването в конкурса за всяка от категория се извършва само онлайн от 20 март до 15 май чрез сайта на Forbes България.
Кариерна Борса в ХТМУ

Химикотехнологичен и металургичен университет организира Кариерна борса за студенти от професионално направление Химични технологии на 27.04.2023 г.

Събитието е безплатно за студенти и работодатели и се организира като част от изпълнение на проект BG05M2OP001-2.016-0013, "Модернизация, дигитализация и интернационализация на обучението в Химикотехнологичен и металургичен университет" по ОП "Наука и образование за интелигентен растеж". Обща стойност на проекта 1 629 276 лв., от които 1384 884.60 лв. европейско, 244 391.40 лв. национално съфинансиране.

Организатори на събитието са ХТМУ и консорциум Кариерни събития в химичните технологии (Джобтайгър ООД и Фондация на бизнеса за образованието).
 
Грижа за психичното здраве на работното място

Фондация на бизнеса за образованието организира двудневно обучение за HR специалисти, мениджъри и кариерни консултанти на тема „Грижа за психичното здраве на работното място“, което ще се проведе присъствено в София на 27-28 април 2023 г.

В рамките на двудневното обучение „Грижа за психичното здраве на работното място”:
 • Ще повишим познанията си в областта на психичното здраве;
 • Ще осъзнаем силата на стигмата в тази област;
 • Ще развием умения за разпознаване на симптоми и сигнали за предизвикателства в областта на психичното здраве;
 • Ще развием практически умения за оказване на първа помощ, подкрепа, насочване и грижа към хора с предизвикателства в областта на психичното здраве;
 • Ще изследваме собствените си нагласи и възприятия към психичното здраве;
 • Ще повишим знанията и уменията си за създаване и поддържане на позитивна и толерантна работна среда.

  Програмата съчетава различни методи на обучение – презентации, групови дейности, практически упражнения и дискусии.

  Водещ: Наталия Николова – психолог и обучител с богата специализация и практика в сферата на личностното развитие, кариерно консултиране и човешките ресурси.

  Запишете се за участие тук до 10 април.
Рекорден награден фонд в конкурса за предприемачески идеи на студенти Академия за иновации 2023

Хакатонът на агенцията за иновации Innovation Starter е насочен към студенти и техните първи предприемачески идеи. Най–добрият проект през 2023 г. ще бъде определен от 20 представители на академично и бизнес жури и ще получи финансиране за реализацията на идеята си. Общият награден фонд, който ще бъде разпределен през тази година, е в размер на 40 хил. лева, като партньори на организаторите предоставят и допълнителни предметни и образователни награди.

Предстои десетото юбилейно издание на най-голямото публично-частно образователно партньорство в България между организации от частния, академичния, публичния и НПО сектори Академия за иновации 2023, организирано от агенцията за иновации Innovation Starter. От началото на март уебсайтът на конкурса е отворен за регистрация на отбори. Могат да участват всички български студенти, с непрекъснати права за обучение, от наши и чужди университети.

След предварителна оценка от менторите най-добрите проекти на начинаещите предприемачи ще бъдат допуснати до финала на конкурса на 2 и 3 юни в София Тех Парк. Те ще презентират идеите си пред прeстижно жури, състоящо се от 10 експерти от академичните среди и 10 водещи представители на бизнеса у нас. Сред тях са изявени български учени, преподаватели, предприемачи и изпълнителни директори на компании.

Повече за събитието можете да научите на: www.innovationacademy.bg
Business Lady Excellence 2023 събира под един покрив най-успешните жени бизнес лидери в Европа

Над 30 от най-успешните жени бизнеси лидери от цяла Европа ще пристигнат в България, за да се включат в Глобалната конференция Business Lady Excellence. Най-голямото международно събитие за жени в бизнеса е под патронажа на вицепрезидента на Република България - Илияна Йотова и ще се проведе на 25-ти и 26-ти април в Grand Hotel Millennium.

Мащабното събитие е първото по рода си на територията на Балканите и има за цел да даде уникалната възможност на българския бизнес да се докосне, обмени опит и получи безценни съвети от световно известни професионалисти и вдъхновяващи лектори.

Комуникационният мениджър на Майкрософт за Европа, председателят на Европейската асоциация на жените лидери и част от ТОП 50 на най-вдъхновяващите личности за 2022, маркетинг лидери и част от топ 20 на най-успешните жени в Софтуера и топ 10 на най-влиятелни жени в технологиите за 2021 са само малка част от вдъхновяващите дами, които ще „издадат“ своите тайни за лидерството и успехите в бизнеса.

Детайли за събитието и пълната програма с лекторите може да видите тук.
ПОЛЕЗНО ЗА ВАС
Светлозар Петров: Икономическата криза все още не се е отразила на пазара на труда

Икономическата криза все още не се отразила на пазара на труда, като съкращение на персонал и повишаване на безработицата. Това каза пред Радио София Светлозар Петров, управител на JobTiger. Все още има много отворени позиции за работа.

„Работодателите все още са изключително внимателни, гледат да не съкращават без нужда, защото най-ценният капитал са хората. Когато имаш обучени хора и ги съкратиш, после е много по-скъпо да наемеш нови и да ги обучаваш. Така че все още пазарът на труда се държи много добре“, уточни Светлозар Петров.

Повече чуйте в интервюто! Повече чуйте в интервюто!
ОТ STARTUP PSYCHOLOGY
  • Отлагане на задачи
  • По-малко перфекционизъм - повече предприемачески успехи